De beste schurken in tv-series - Bad guys om van te houden

Article
vrijdag, 08 september 2017 om 17:01
xgn google image
Een goede tv-serie heeft naast een held natuurlijk ook een slechterik. En sommige van deze bad guys zijn om van te smullen.
Een tv-serie heeft natuurlijk altijd een held, maar die held alleen maakt een verhaal niet interessant. Wat een goede tv-serie heeft, naast een goede held, is een goede vijand. Wat een bad guy goed maakt is voor elke serie anders, maar sommige tv-series hebben het gewoon supergoed gedaan.

The Master/Missy – Doctor Who

The Master is een weggerende Time Lord, een buitenaards wezen met twee harten en twaalf levens. Die twee harten gebruikt hij niet vaak, hij ziet mensen liever sterven dan leven. The Master heeft als ambitie om te heersen over alles dat bestaat in het universum. Ook vindt hij het super om het leven van The Doctor zuur te maken. In het meest recente seizoen is The Master een vrouw die zichzelf Missy noemt.
117695

Hannibal Lecter – Hannibal

Toen Mads Mikkelsen werd gecast voor Hannibal wilde hij de rol vanuit een andere hoek benaderen. Hannibal werd voorheen gespeeld als ‘de kannibalistische psychopaat’, maar Mads zag Hannibal meer als een gevallen engel, gefascineerd door het menselijk ras, maar geen deel van dat ras. Doordat Mads op deze manier Hannibal speelde in de serie was hij totaal enger dan in de films.
117708

Joffrey Baratheon – Game of Thrones

Als je geen hekel hebt aan Joffrey dan moeten we eens een goed gesprek gaan voeren. Hij is iemand die charmant overkomt, maar eigenlijk gewoon een enorme sadistische klootzak is. Zo erg dat hij niet eens goede kwaliteiten laat zien in de serie. Joffrey is natuurlijk een vreselijk persoon, maar dat is gedeeltelijk ook doordat zijn moeder hem gebruikt als haar persoonlijke marionet.
117711

Wilson Fisk – Daredevil

Wilson Fisk, beter bekend als Kingpin, is de aartsvijand van Daredevil. Interessant aan hem is dat de eerste persoon die Wilson vermoordde zijn vader was, die hem en zijn moeder mishandelde. Meneer Fisk werd daarna door vrouw en zoon ontleed en in een rivier gedumpt. Als volwassene is Wilson de topcrimineel van New York en bouwt hij zijn netwerk zorgvuldig uit binnen een hoop criminele organisaties.
117712

Mr. Burns – The Simpsons

Je zou niet denken dat een bad guy uit The Simpsons in deze lijst zou staan maar dat doet ie dus wel. Mr. Burns is een standaard, stereotype Amerikaan die eerst denkt aan geld en dan pas aan mensen. Hij is enorm rijk, de rijkste man in Springfield, en hij gebruikt de macht die hem dit oplevert zonder enige fuck te geven om de consequenties.
117713

Gus Fring – Breaking Bad

In een serie waarin de hoofdpersoon drugs maakt kan de bad guy nog steeds ook drugs verkopen. Voor de meeste mensen is Gus gewoon een succesvolle zakenman die onder andere eigenaar is van een fastfoodketen, maar Gus is een harteloze crimineel die alles doet om zichzelf te verrijken. Hij geeft niets om anderen, zeker niet als ze hem in de weg lopen.
117714

Nina Myers – 24

Iemand die zeker niet op deze lijst kan ontbreken is Nina Myers. De tweede in lijn van de Los Angeles Counter Terrorist Unit, maar eigenlijk zelf een terrorist. Nina is een dubbelagent die haar collega’s en vrienden zonder twijfel verraadt en vermoordt. Nina blijft één van de belangrijkste vijanden in de serie, tot ze wordt vermoord in seizoen 3.
117715

Ben Linus – Lost

Lost is een serie die ik nog steeds niet volledig begrijp, maar wat ik wel weet is dat Ben één van de meest geweldige bad guys is die ik ooit op TV heb gezien. Ben heeft geweldige manieren en kan als de beste liegen en manipuleren tot hij precies krijgt wat hij wil. Hij praat ook met een monotone, emotieloze stem die je de kriebels geeft.
117716

Jim Moriarty – Sherlock

Professor Moriarty is een klassieke slechterik, maar hij wordt perfect neergezet in de BBC serie Sherlock. Moriarty is gemaakt om de perfecte tegenpool te zijn van Sherlock, ongelofelijk slim en evenveel problemen met sociale contacten. Maar waar Sherlock zijn genialiteit gebruikt om misdaden op te lossen gebruikt Moriarty ze om misdaden te plegen.
117717

The Smoking Man – X-Files

De aartsvijand van agent Fox Mulder en de persoon achter twee grote politieke moorden in de Verenigde Staten. Deze slechterik heeft zelfs niet eens een naam, maar is alleen bekend als The Smoking Man, The Cigarette Smoking Man of soms zelfs The Cancer Man. Maar deze man is zeker niet iemand die je moet onderschatten. Hij heeft immers Martin Luther King en John F. Kennedy vermoord.
Welke bad guys vonden jullie echt geweldig? We horen het graag!

Populair Nieuws