Top 10 beste ruimtefilms

Article
dinsdag, 28 maart 2017 om 16:05
xgn google image
Het heelal is een mysterieuze plaats. Niemand weet wat er in de ruimte rondom ons heen allemaal gebeurt. Toch stoppen filmmakers al hun fantasieën in films over de ruimte. Bekijk onze Top 10 beste ruimtefilms.
Buitenaards leven, mislukte expedities, oorlogen in de ruimte. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van settings van films in de ruimte. Het heelal blijft ons boeien en filmmakers blijkbaar dus ook.
Eerder maakten wij al een top 10 beste games in de ruimte. Echter zijn er niet alleen games die zich afspelen in de ruimte, maar ook een heleboel films. Wij zetten de top 10 beste ruimtefilms.

10. The Martian (2015)

The Martian met Matt Damon in de hoofdrol gaat over een bemande missie naar, jawel, Mars. Uiteraard gaat er van alles mis en blijft Damon achter op Mars. Hij moet zien te overleven met beperkte middelen totdat hij gered wordt.
The Martian won twee Golden Globes en werd genomineerd voor 7 Academy Awards.
top 10 films die zich afspelen in de ruimte 107838

9. Guardians of the Galaxy (2014)

Op nummer negen in de top 10 beste ruimtefilms vinden we Guardians of the Galaxy. De Marvel film, die gebaseerd is op de gelijknamige comics gaat over een groep met superkrachten die een mysterieuze bol stelen. Uiteindelijk besluiten ze het heelal te beschermen tegen gevaren en krijgen de naam Guardians of the Galaxy mee.
Bekijk onze review van Guardians of the Galaxy. Inmiddels is ook de opvolger al uit.
top 10 films die zich afspelen in de ruimte 107847

8. Moon (2009)

In de film Moon, die in 2009 verscheen, volgen we Sam, een man die bijna aan het eind is van zijn drie-jarige verblijf in een complex op de maan. Echter net voor hij terug naar huis wil vertrekken krijgt hij een ongeluk. Sam doet vervolgens gruwelijke ontdekkingen over de ware bedoelingen van het complex.
Moon had slechts een budget van vijf miljoen dollar. De film won verscheidende prijzen waaronder een BAFTA voor beste beginnende regisseur.
107849

7. WALL-E (2008)

De animatiefilm WALL-E kwam uit in 2008 en was een commercieel succes. De film, die zich in de verre toekomst afspeeld, kreeg van critici hoge cijfers. Vooral over de animatie en de thema's die de film aanhaalt vielen in de smaak.
WALL-E gaat over een eenzaam robotje die als enige over een verlaten aarde rondrijdt. Op een dag landt er een ruimteschip die de aarde scant. WALL-E gaat aan boord en maakt vrienden met een andere robot genaamd EVE.
107852

6. Gravity (2013)

Nummer zes van de top 10 beste ruimtefilms is Gravity. De film gaat over een ruimtewandeling die fout gaat. De twee overlevende astronauten zweven door de ruimte en proberen het International Space Station te bereiken voordat hun lucht op raakt.
Met een budget van 100 miljoen dollar won Gravity maar liefst zeven Acadamy Awards en zes BAFTA Awards. Bekijk onze review van de film Gravity.
107856

5. Star Trek (1979 - heden)

Star Trek is nummer vijf van de top 10 beste ruimtefilms. De films, genaamd naar de gelijknamige televisieserie. In Star Trek heeft de aarde alle problemen opgelost en is de mensheid gaan koloniseren in het Melkwegstelsel. De films volgen de verhalen van de militaire onderzoeksinstelling genaamd Starfleet die diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert.
De films zijn bij elkaar goed voor 15 nominaties bij de Acadamy Awards. Het nieuwste deel is Star Trek Beyond. Het is nog onduidelijk of de film een opvolger krijgt.
107858

4. Interstellar (2014)

Op plek vier in de top 10 ruimtefilms vinden we Interstellar. De mensheid heeft moeite met overleven op de aarde. Daarom wordt er een team van astronauten op uitgestuurd om een nieuwe planeet voor de mensheid te vinden.
De film, die in 2014 uitkwam, bracht 675 miljoen dollar op. Critici waren zeer te spreken over de visuele pracht van de film.
Wij bekroonden Interstellar met een mooi cijfer in onze review.
107860

3. 2001 A Space Odyssey (1968)

2001 A Space Odyssey kwam uit in 1968 en was zijn tijd ver vooruit. De film begint met een twee minuten durend zwart beeld, ondersteund door muziek. De film bestaat uit vier delen waaronder een deel zich afspeeld in prehistorisch Afrika en de overige delen in de ruimte.
Regisseur Stanley Kubrick wilde niet dat er een vervolg op de film kwam. Daarom werden alle materialen en blauwdrukken van de film na afloop vernietigt. Uiteindelijk kwam er in 1984 alsnog een vervolg op 2011 A Space Odyssey.
107865

2. Alien (1979)

Nummer twee in onze top 10 ruimtefilms is gerust een klassieker te noemen. In de film jaagt een gevaarlijke alien de bemanning van ruimteschip Nostromo één voor één op. De bemanning probeert op haar beurt de Alien te vinden en uit te schakelen.
De film uit 1979 werd de grondlegger voor een heel franchise. Zo verschenen er enkele vervolgen op de originele film. Ook werden er games als Aliens Colonial Marines en Alien Isolation uitgebracht.
107868

1. Star Wars (1977 - heden)

Op de eerste plaats van de top 10 ruimtefilms staat Star Wars. De franchise draait om een fictioneel universum ver in het verleden waar een strijd tussen goed en kwaad heerst.
De eerste Star Wars film kwam uit in 1977, vervolgens werden in de jaren daarna nog twee films gemaakt. In 1999 werd er een prequel trilogie gemaakt. Inmiddels is ook Episode VII al uit en hebben we van de spin-off Rogue One kunnen genieten. Het nieuwste deel staat gepland voor eind 2017.

Populair Nieuws