Top 5 beste PS4 exclusives van 2020

Article
donderdag, 31 december 2020 om 12:00
beste ps4 exclusivesf1608554710
Het jaar 2020 was voor velen onder ons een jaar van ups en veel downs. Gelukkig konden gamers altijd een lichtpuntje vinden in de geweldige titels die dit jaar zijn uitgekomen. Daarvoor hebben wij deze lijst gemaakt met de beste PS4 exclusives van 2020.

5. Nioh 2

Nioh 2 is niet zomaar een Dark Souls-kloon, maar een geweldige eigen titel in hart en nieren. Daarom staat Nioh 2 bij ons op de lijst van beste PS4 exclusives uit 2020. Nioh 2 is een extreem uitdagend verhaal en je zult daarom ook ieder moment van jouw reis op het puntje van je stoel zitten.
Met moeilijke eindbazen en prachtige omgevingen zul je niet snel uitgekeken zijn op deze game. Ben je het Dark Souls-universum even zat? Stap dan in Nioh 2, waar je stalen zenuwen nodig hebt om tot het einde te komen.
ifrit final fantasy 7 remakef1586768007

4. Final Fantasy VII Remake

We gaan verder met de lijst van beste PS4 exclusives uit 2020 met de Final Fantasy VII Remake. Het is tijd om opnieuw af te reizen naar Midgar met Cloud, Barret, Tifa en Aerith. In de remake van de grootmeester van de JRPG's maakte Square Enix het zichzelf niet makkelijk, maar de makers wisten vriend en vijand in 2020 toch te verbazen.
De JRPG is namelijk in haar nieuwe staat ontzettend goed dankzij een compleet nieuwe artstyle, vernieuwd vechtsysteem en aanpassingen die het verhaal fris en onvoorspelbaar maken. Is dit een complete remake van wat we al kenden? Nee, zeker niet, maar dat maakt deze game zo onwijs tof om te spelen voor oude fans en nieuwelingen!
persona 5 royalf1578385842

3. Persona 5 Royal

In een jaar vol toffe nieuwe games wist Persona 5 Royal iedereen te verrassen. Waarvan velen denken dat Persona 5 Royal slechts een heruitgave van Persona 5 is met wat DLC verkijkt zich lelijk. Persona 5 Royal is als het ware de nieuwe standaard van de game die gloednieuwe content door het verhaal weeft.
Het resultaat mag er dan ook wezen, want naast die nieuwe verhaalelementen bezorgd de game ook nog eens veel nieuwe gemakken. De gameplay is op alle manieren wat verfijnd, waardoor je als het ware een stuk lekkerder de game kunt spelen. Al met al is dit de versie van Persona 5 die je moet spelen als je één van de beste JRPG's van de afgelopen tien jaar wilt spelen.
ghost of tsushima floresf1629130966

2. Ghost of Tsushima

Op de tweede plek staat Ghost of Tsushima, de open world actiegame die eindelijk doet wat Assassin's Creed niet doet: naar Japan gaan. In de game volgen we Jin Sakai in het oude Japan. Het eiland Tsushima staat centraal in het avontuur van deze samoerai die zijn complete levensstijl op de schop moet zetten om ervoor te zorgen dat zijn eiland weer vrij kan worden.
De meedogenloosheid van de Hunnen zorgt ervoor dat ieder conflict levensbedreigend voelt, terwijl de wereld niet alleen prachtig is vorm gegeven maar ook nog eens vol toffe dingen zit om te ontdekken. Tel daarbij het toffe verhaal op en de heerlijke gameplay waarin je je katana als mes door een pakje boter door vijanden kunt zwaaien en je kunt hier tientallen uren plezier beleven. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke multiplayer in de vorm van Legends die gratis en voor niets een compleet nieuwe dimensie toevoegt aan de game.
the last of us 2 codigos puertas seattlef1591260914

1. The Last of Us Part II

Noem het een trend, maar ook in onze lijst met beste PS4 exclusives van 2020 spant The Last of Us Part II de kroon. Het nieuwe avontuur van Ellie sleurt je mee in een intens, emotioneel verhaal dat je dertig uur lang met tegenzin verder speelt. The Last of Us Part II is alles behalve vrolijk. In tegenstelling zelfs, de game is intens, eng en verdrietig, maar tegelijkertijd ook intrigerend dankzij de diepgaande motivaties van ieder personage.
Daar bovenop komt ook nog eens de thematiek die op perfecte wijze aansluit bij de personages, de muziek én de gameplay. Laatstgenoemde zit overigens ook onwijs sterk in elkaar. Nog nooit wist een game realisme zo vloeiend met gameplay te mengen. Het eindresultaat mag er dan ook wezen, want The Last of Us Part II is het magnum opus voor Naughty Dog en doet fans alleen maar meer afvragen hoe de studio zichzelf kan overtreffen met een nieuwe game.

Populair Nieuws

Laatste Reacties