De beste Nintendo Switch 2021 games tot nu toe!

Article
zaterdag, 12 juni 2021 om 11:00
hitman 3 reviewf1611072748
We zijn alweer bijna op de helft van het jaar, dus het is tijd om de balans om te maken: wat zijn de beste games van de eerste helft van 2021? In dit artikel gaan we de beste Nintendo Switch 2021 games langs!

10. Hitman 3

De Hitman games zijn niet titels die we normaliter op de Nintendo Switch verwachten. Het staat zo’n beetje ook het verste af van het familievriendelijke imago wat Nintendo de laatste jaren heeft opgebouwd. Toch is de voorlopig laatste Hitman game van IO Interactive op de Switch verschenen.
Omdat Hitman 3 gemaakt is met de next-gen consoles in het achterhoofd, heeft de Nintendo Switch een unieke versie gekregen. De game draait namelijk via de Cloud, om spelers op de handheld console een even mooie ervaring te leveren - mits je natuurlijk een stabiele internetverbinding hebt. Als dat zo is, dan kan je van een waardige afsluiter van de franchise genieten, waarmee je de hele wereld over zal gaan om je targets op creatieve en bloederige manieren om te brengen.
bravely default 2f1611585360

9. Bravely Default 2

De eerste Bravely Default op de Nintendo 3DS was een enorm succes voor ontwikkelaar Silicon Studio. De directe sequel daarop in 2016 vloog een beetje onder de radar door, maar met een compleet nieuwe wereld en cast aan karakters staat Bravely Default 2 weer helemaal in de spotlight
Spelers mogen aan de slag op het continent Excillant, dat is verdeeld over vijf koninkrijken. Die zul je allemaal verkennen door de ogen van vier helden, die initieel nog verdeeld van elkaar op pad gaan. Naarmate het avontuur vordert zullen ze erachter komen dat ze de nieuwe Heroes of Light zijn en de taak hebben om de wereld te redden.
Net zoals het origineel kan je dat weer doen door middel van een klassiek turn-based gevechtssysteem. Ook kan je de helden een andere klasse aanmeten met het Brave Point-systeem. Een heerlijke titel dus voor de echte JRPG-liefhebber!
overcooked gratisf1591343629

8. Overcooked: All You Can Eat

Wie op zoek is naar een party-game om met het hele gezin te spelen, maar ook tegelijkertijd flink wat uitdaging, is met de Overcooked franchise aan het goede adres. De eerste twee games in de reeks zijn enorm populair en dus besloot uitgever Team17 de titels als één groot pakket uit te geven als Overcooked: All You Can Eat.
Het is de perfecte compilatie voor spelers die nog nooit met de games aan de slag zijn geweest, want met All You Can Eat krijg je een bomvol pakket vol lekkers. Spelers krijgen de opdracht om alleen of in co-op de keuken in een restaurant te runnen. Dat betekent het voorbereiden van ingrediënten, alles koken en natuurlijk zo goed mogelijk serveren. Op een drukke avond zal er alleen al snel chaos ontstaan en wordt het meer een last om met zoveel koks in de keuken te staan...
persona 5 strikers duracionf1613384376

7. Persona 5: Strikers

Laat je niet door de titel misleiden. Persona 5: Strikers is namelijk geen speciale editie van Persona 5 of een uitbreiding op de game, maar een nieuwe titel die dezelfde karakters gebruikt met compleet nieuwe gameplay. Strikers biedt namelijk een unieke mix van de Persona 5- en Dynasty Warriors-gameplay.
Na de gebeurtenissen in Persona 5 keren Morgana en de protagonist terug naar Tokyo. Al snel worden ze alleen getransporteerd naar een alternatieve versie van de stad. Voor de helden is het geen probleem om eruit te ontsnappen, maar dat geldt niet voor andere inwoners van Tokyo. Het is dus tijd om de Phantom Thieves of the Heart-club opnieuw op te richten.
Zoals gezegd gebruikt Persona 5: Strikes een mix van gameplay en tijdens gevechten mag je dus in real-time combat afrekenen met vijanden, maar moet je ook turn-based-elementen gebruiken. Het zorgt voor een heerlijk frisse stijl die ideaal is om te spelen deze zomer.
cyber shadowf1611588417

6. Cyber Shadow

Games met een ouderwetse stijl en klassieke gameplay maken de laatste jaren een enorme comeback en dat is goed te zien met Cyber Shadow. De titel van de Finse indie-ontwikkelaar Mechanical Head Studios is namelijk een side-scrolling platformer met een 8-bit ontwerp, dat sterk doet denken aan titels van weleer zoals Mega Man en de originele Ninja Gaiden.
Hoewel Cyber Shadow voornamelijk is gemaakt door maker Aarne Hunziker, heeft hij ook wat hulp gehad voor het design van uitgever Yacht Club Games. Dat is de ontwikkelaar van het zeer succesvolle Shovel Knight. Samen hebben de ontwikkelaar en uitgever een sterke en charmante game afgeleverd die zich met recht in deze lijst heeft gevochten.
crash bandicoot 4 its about timef1592992054

5. Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Het is een lange tijd geleden dat Crash Bandicoot een eigen game heeft gekregen. Sterker nog, voor de nieuwe generatie gamers zal de mascotte mogelijk niet eens bekend in de oren klinken. Dit jaar heeft Crash gelukkig eindelijk weer een nieuwe titel gekregen, inclusief een zeer passende subtitel, in de vorm van Crash Bandicoot 4: It’s About Time!
Zoals we van de franchise gewend zijn is de nieuwe game weer lekker uitdagend, terwijl je met Crash of zijn zus Coco aan het platformen bent. Het tweetal moet voorkomen dat Doctor Neo Cortex en Doctor Nefarious Tropy de Multiverse overnemen. De tien verschillende dimensies hebben elk hun eigen thema en zorgen dan ook voor lekker diverse gameplay.
Naast de campagne, die ook in een speciale co-op modus te spelen is, biedt Crash Bandicoot 4: It’s About Time nog meer modi aan, van time trials tot aan competitieve potjes tegen andere spelers. Het zorgt voor een heerlijk totaalpakket waar je je de hele zomer mee kan vermaken.
little nightmares ii screenshot09f1612792135

4. Little Nightmares 2

Net zoals retro games is ook het platformer genre weer helemaal in. Elk jaar zien we op dat gebied een aantal pareltjes verschijnen, zoals de originele Little Nightmares uit 2017. Ontwikkelaar Tarsier Studios weet dat trucje weer mooi te herhalen met Little Nightmares 2, dat afgelopen februari in de (digitale) winkelschappen is verschenen.
Net zoals in het origineel komen spelers terecht in een duistere 2.5D-wereld, waarin ze deze keer de controle nemen over Mono, een jongen met een papieren zak op zijn hoofd. In tegenstelling tot Six, de protagonist van het eerste deel, kan hij iets meer, zoals het vastpakken van objecten om puzzels op te lossen en het bevechten van kleine vijanden.
Dat je deze keer speelt met Mono betekent overigens niet dat Six geen invloed heeft op het verhaal. Little Nightmares II is namelijk een prequel op het origineel en tijdens het avontuur zal het ook niet lang duren voordat je Six tegenkomt. Om de horrors in de wereld te overleven zal het tweetal samen moeten werken om het einde te bereiken - een moment dat waarschijnlijk voor veel emoties zal zorgen.
gallery 08 lf1620577042

3. New Pokémon Snap

Maar liefst 21 jaar hebben spelers erop moeten wachten, maar vorige maand was het dan eindelijk zover: een nieuwe Pokémon Snap! Net zoals het origineel draait het in New Pokémon Snap niet om het vangen van de exotische monsters in een Pokébal, maar juist om ze te vangen op beeld.
Als fotograaf word je naar verschillende eiland in de Lental Region gestuurd om daar voor Professor Mirror onderzoek te doen naar de verschillende Pokémon. Op de eilanden mag je niet vrij rondlopen, maar zal je plaatsnemen in een on-rails hovercraft om de wezens op een veilige manier te fotografen in hun natuurlijke habitat. In totaal zijn er meer dan 200 verschillende Pokémon om te vangen op camera, dus je kan een flinke tijd rondrijden in de regio.
Nadat je de foto’s hebt ingeleverd bij Professor Mirror voor onderzoek, heb je in New Pokémon Snap ook nog de mogelijkheid om ze te bewerken. Zo kan je inzoomen, bepaalde gedeeltes blurren, de helderheid aanpassen, stickers toevoegen en meer. Daarmee is New Pokémon Snap niet alleen een superleuke en unieke ervaring, maar je krijgt er ook nog eens een Photoshop Simulator bij!
super mario 3d world plus bowsers fury switch screenshot03f1610636599

2. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Nintendo heeft het afgelopen jaar veel te vieren gehad. Momenteel wordt het 35ste jubileum van The Legend of Zelda gevierd, maar het kalenderjaar daarvoor werd datzelfde gedaan voor Super Mario. Zo kreeg de Italiaanse loodgieter een compilatie van toppers met Super Mario 3D All-Stars en dit jaar ook nog een remaster van Super Mario 3D World, inclusief een gloednieuw avontuur met Bowser’s Fury.
Laatstgenoemde kan eerder worden gezien als een smakelijk toetje, want het speciale avontuur - waarbij je Bowser Jr. moet helpen om zijn vader weer normaal te krijgen - kunnen we niet echt classificeren als volledige game. Dat neemt niet weg dat het een mooie bonus is bovendien het uitstekende Super Mario 3D World. Mario heeft de laatste jaren vele concurrentie gekregen als het aankomt op platformers, maar Nintendo bewijst maar weer eens heer en meester te blijven op dat gebied.
monster hunter risef1615839578

1. Monster Hunter Rise

Na het enorme succes van Monster Hunter World - het is de bestverkopende Monster Hunter in de franchise - hebben Nintendo Switch-eigenaren dit jaar eindelijk ook een nieuwe entry in de serie gekregen met Monster Hunter Rise. En niet zomaar eentje, want er worden veel nieuwe gameplay-elementen toegevoegd die een uitstekende toevoeging zijn op de basis.
Net zoals in World kunnen spelers de verschillende locaties verkennen zonder laadtijden. Met de Wirebug, de opvolger van de Clutch Claw, kan dat bovendien op een nieuwe gedaan worden. De Wirebug heeft ook invloed op de moveset van de wapens, waardoor je in Monster Hunter Rise flitsende moves kan tonen in gevechten met de enorme monsters.
Wanneer je alleen of met z’n tweeën op jacht gaat, heb je ook een nieuwe companion om uit te kiezen naast de bekende Palico. Op de hond-achtige Palamutes kan je namelijk rijden om nog sneller door de wildernis te reizen. Zo’n beetje alle toevoegingen die Capcom heeft gemaakt staan in het teken van puur speelplezier en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen!

Populair Nieuws