De 10 beste Netflix villains - kwaadaardig en geweldig?

Article
woensdag, 03 oktober 2018 om 14:30
de 10 beste netflix villains kwaadaardig en geweldig 139600
Iedereen kijkt natuurlijk altijd meteen naar de helden in series, maar waarom word er eigenlijk niet gekeken naar de schurken? We hebben al eerder een special gemaakt over tien acteurs die vaak movie villains spelen, maar wie zijn nou eigenlijk de beste Netflix villains? (Pas op! Kan eventueel spoilers bevatten!)

Dr. Hannibal Lecter (Hannibal)

Deze lijst met tien beste Netflix villains zou niet compleet zijn zonder Dr Hannibal Lecter. Deze schurk komt uit de serie Hannibal, waar hij een moordlustige kannibaal en de psycholoog van criminoloog Will Graham. Hannibal is zo ontzettend verfijnd, zo fascinerend en gewoon zo goed gespeeld door Mads Mikkelson. Terwijl je deze Netflix serie kijkt, weet je dat je deze villain moet haten, maar eigenlijk houd je van hem. Hij is gewoon te charmant en te cool om te haten. Alleen een beetje jammer natuurlijk dat hij mensen op ruwe wijze vermoord en opeet, maar zelfs dat doet hij nog super classy.

Deze horrorserie mocht niet missen in de lijst, vooral niet een personage als Dr. Hannibal Lecter. De serie is een grote aanrader en het zeker weten waard om te kijken. Kijk of jij ook valt voor de charmes van Dr. Hannibal Lecter.
139601

“Penguin”, Oswald Cobblepot (Gotham)

De meeste kennen hem beter als “The Penguin”, één van de beste en meeste beruchte villains in de Netflix serie Gotham. Hij staat bekend om zijn genialiteit en zijn manipulatieve trekjes. Hij bespeelt beide kanten van de wet. Van zijn baas, het criminele meesterbrein Fish Mooney, tot de politie. Dit zorgt natuurlijk voor veel problemen, maar zorgt tegelijkertijd er ook voor dat hij meer macht krijgt omdat hij in beide werelden bekend is.

Deze rol wordt gespeeld door Robin Lord Taylor. Eerst wisten mensen niet helemaal wat ze hiervan moesten verwachten, ook omdat Robin eigenlijk helemaal niet lijkt op de iconische Penguin zoals iedereen hem kent. Hij bleek uiteindelijk perfect te zijn voor de rol. Hij is zeker wel een goede reden om Gotham te kijken, maar als we je nog niet helemaal overtuigd hebben dan kan je ook dit artikel lezen waarin we verder uitleggen waarom je Gotham zou moeten kijken.
139602

Bryce Walker (13 Reason Why)

Iedereen die 13 Reasons Why kijkt kent deze jongen en heeft waarschijnlijk ook echt een rothekel aan hem. Eigenlijk is hij de grootste villain in deze veel bekeken Netflix serie. In de serie, vertelt Hannah op dertien tapes waarom ze zelfmoord heeft gepleegd en Bryce staat op nummer twaalf. Het wordt namelijk bekend dat hij Hannah heeft verkracht en ook Jessica heeft verkracht. In seizoen twee van de serie kom je er ook achter dat hij dit dus bij veel meer meisjes heeft gedaan.

Bryce staat in deze beste Netflix villains lijst, omdat de acteur deze rol zo goed heeft neergezet. Justin Prentice heeft deze rol fantastisch gespeeld, aangezien je niet tot het einde van de Netflix serie hoeft te wachten tot je echt van hem walgt.

James “Jim” Moriarty (Sherlock)

Moriarty is een van de bekendste schurken uit de serie Sherlock, omdat hij de aartsvijand is van het hoofdpersonage Sherlock Holmes. Moriarty heeft ook zeker een best grote rol in de serie. Hij is wel echt slecht (anders zou hij niet tussen de Netflix villains komen), maar hij is wel een van de beste en leuke psychopaten die we ooit gezien. Moriarty is een meester in chanteren en gebruikt alles tegen je als het kan. Zijn grootste interesse is waarschijnlijk wel Sherlock Holmes, bijna tot aan een obsessie toe,

Jim Moriarty word gespeeld door Andrew Scott die de rol prachtig neerzet. Hij speelt de rol bijna alsof hij in het echte leven echt gek in zijn hoofd is. De combinatie van Andrew Scott, Benedict Cumberbatch en Martin Freeman is ook echt om door een ringetje te halen.

“The Executioner”, Tom Winston (Slasher)

The Executioner is de moordenaar uit de Netflix serie Slasher. De beste villain in deze Netflix serie is de eerste moordenaar, de originele Executioner, Tom Winston. Het eerste seizoen gaat er namelijk over dat er een tweede Executioner is, gebaseerd op Tom Winston. In de serie heeft Tom Winston een man in zijn borst gestoken en heeft hij bij een levende zwangere vrouw haar baby eruit gesneden. Tom had een affaire met deze vrouw achter de rug van de vermoorde man (Ryan) om. De baby die hij dus uit de buik snijd blijkt later zijn dochter Sarah te zijn.
Door het seizoen heen merk je dat Tom Winston eigenlijk best wel een toffe gozer is. Hij helpt Sarah met haar onderzoek naar de mysterieuze moorden en offert uiteindelijk zelfs zijn leven voor haar op. Dus afgezien van het feit dat Tom een brute moordenaar is, is hij eigenlijk best wel een lieve man. Hij is al helemaal een lieve vader (zo ver het kan vanuit de gevangenis), als je tenminste even vergeet dat hij de moeder heeft vermoord.
139618

Void Stiles (Teen Wolf)

De meeste mensen kennen Stiles Stilinski uit Teen Wolf als het grappige en sarcastische karakter, maar op een bepaald punt in de serie (het tweede deel van seizoen drie) wordt Stiles bezeten door een Nogitsune waardoor hij verandert in Void Stiles. Een Nogitsune is een duistere geest die zichzelf voedt met chaos, pijn en strijd. Wanneer deze duistere geest het lichaam van Stiles overneemt verandert hij in een duistere, donkere schurk die er klaar voor is om mensen (en bovennatuurlijke wezens) te doden.
Void Stiles hoor definitief tussen de beste villains die valt te vinden in Netflix series. Hij is zo akelig en het hele verhaal achter de duistere geest en alles eromheen maakt dit karakter zo sterk. Ook zijn krachten en alles wat hij kan wordt op een fantastische manier geshowed in de serie.

Void Stiles wordt natuurlijk gespeeld door de originele acteur van Stiles, Dylan O’Brien. Dylan is sowieso al een hele goede acteur, wat we ook hebben kunnen zien in films als The Maze Runner en American Assassin. Op het moment dat hij dan rollen als deze krijgt aangereikt kan je er wel vanuit gaan dat het een fantastisch karakter wordt. Zelfs als het een schurk is.
139619

Madame Marie Delphine LaLaurie (American Horror Story)

American Horror Story heeft ontzettend veel schurken, maar als er iemand is die oprecht echt gewoon een vreselijk persoon is, dan is zij het wel. In het derde seizoen van American Horror Story, wordt dit afschuwelijke karakter gespeeld door Kathy Bates. Madame Lalaurie was levend begraven in 1830 nadat ze onsterfelijk was gemaakt. Dat werd gedaan omdat deze vrouw racistisch was en verschillende slaven had. Ze verminkte deze slaven, vermoordde de baby’s en gebruikte het bloed om jong te blijven.
In het seizoen lijkt ze op een bepaald punt heel even verbetering te tonen in haar persoonlijkheid, maar soms ontdek je dat mensen nou eenmaal niet kunnen veranderen. Dit karakter is door en door slecht en zal ook nooit goed worden. Ze is afschuwelijk en daarom verdient ze dus een plek in deze top tien beste villains op Netflix. Als er iemand een prijs zou winnen voor grootste schurk, dan zou zij zeker een goede kans maken.
139621

Yvonne “Vee” Parker (Orange is the New Black)

In het tweede seizoen van Orange Is The New Black maken we kennis met deze schurk. Ze zit in de eerste plaats natuurlijk niet voor niets in de gevangenis, maar dat hoeft niet te betekenen dat je een volledig slecht persoon bent. Deze vrouw is daar geen voorbeeld van. Deze manipulatieve vrouw is extreem intelligent en beschikt over de gave om mensen alles te laten te doen voor de juiste prijs. Ze zit in de gevangenis omdat ze een grote drugsbaron was.
Wat haar zo slecht maakt is dat ze alles zou doen om deze business lopend te houden. Zelfs als dat zou betekenen dat ze haar zogenoemde familie zou moeten vermoorden. Deze vrouw is een verrader en ronduit een slecht persoon. De rol wordt wel zeker goed gespeeld door Lorraine Toussaint, want binnen een paar afleveringen heb je een hekel aan haar karakter. Hierdoor verdient ze zeker een plaats in de beste villains uit Netflix series.

Gustavo “Gus” Fring (Breaking Bad)

Nog een druglord kan er wel op dit lijstje nog bij, vooral als het niemand minder is dan Gus Fring van Breaking Bad. Hij wordt pas echt een schurk wanneer er een strijd tussen hem en het hoofdpersonage van de serie Walter ontstaat. Walter wordt namelijk bijna vermoord door handlangers van Gus nadat Walter twee van zijn dealers gedood had.
Gus is gewoon een rijke crimineel, die op het gebied van drugs verkopen wel weet wat hij aan het doen is.

De rol van Gustavo “Gus” Fring wordt gespeeld door Giancarlo Esposito en wordt uitermate goed uitgevoerd. De serie zelf is ook zeker een aanrader. Als we je hiermee nog niet hebben kunnen overtuigen om de serie te kijken, dan kan je natuurlijk ook nog even dit artikel lezen waarin we je nog een paar redenen geven om deze fantastische serie te kijken.
139623

Dr. Martin Brenner (Stranger Things)

Naast de Demogorgons die duidelijk niet echt aardig zijn, is Dr. Martin Brenner een schurk die wel zeker op de eerste plaats komt. Jarenlang experimenteert hij op Jane, die ook wel bekend is als Eleven. Hij heeft letterlijk een kind gestolen (Jane van haar moeder). Hij heeft het kind mishandeld en over haar mentale grens geduwd en ook haar krachten uitgebuit. Ook heeft hij haar gebruikt om te bespieden bij de overheid van andere landen. Later bleek zij zelfs niet het enige kind te zijn waarop is geëxperimenteerd.

Deze man interesseert het niet wat er met anderen gebeurt, zolang hij maar in leven blijft en zijn werk kan doen. Dr. Brenner (gespeeld door Matthew Modine) verdient zeker weten een plek in de lijst van beste Netflix villains in series. Niet omdat we hem aardig vinden, maar omdat hij gewoon erg goed is in een schurk zijn.

Wie zijn volgens jou de beste Netflix villains in series?

Netflix staat vol met goede series, waarvan er veel ook ijzersterke villains hebben die ook op dit lijstje met de beste konden. Welke vond jij het beste? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties