Top 10 beste Netflix serie aanraders voor nieuwelingen

  Deze tien beste Netflix serie aanraders zijn perfect voor nieuwelingen en veteranen. Netflix is een vaste term geworden in de Nederlandse taal aangezien dagelijks termen als netflixen en ‘Netflix & Chill’ gebruikt worden. Voor iedereen die opzoek is naar een Netflix serie aanrader ben je hier aan het juiste adres.

  Adult Swim

  Netflix is al jaren de marktleider als we het hebben over streamingdiensten en gezien het aanbod zo groot is, is dat niet zo vreemd. Je verdrinkt bijna in een zee van titels als nieuweling en zelfs veteranen die vertrouwd zijn met Netflix lopen weleens fantastische series mis. Met deze tien beste Netflix serie aanraders kun je in ieder geval een tijdje vooruit, want deze tijdloze toppers moet je zeker weten kijken!

  10. Rick and Morty

  De eerste titel op deze lijst met beste Netflix serie aanraders is Rick and Morty, een animatieserie over een gestoorde professor en zijn domme kleinzoon die avonturen beleven die tijd en ruimte doorbreken. Het doet denken aan een grofgebekte (en vele malen krankzinnigere) versie van Back to the Future en dat is niet zo gek. De makers hebben namelijk veel inspiratie opgedaan van de bekende films met Marty McFly.

  Inmiddels zijn er drie seizoenen te vinden op Netflix die gezamenlijk voor 31 afleveringen zorgen vol knotsgekke avonturen. Wat de serie zo gemakkelijk maakt om te kijken, is dat de afleveringen maar een half uurtje duren. Hierdoor ben je zo door een seizoen heen. De serie is bedoeld voor iedereen boven de twaalf, dus laat de animatiestijl je niet afschrikken en begin met Rick and Morty kijken.

  Daniel Daza/Netflix

  9. Narcos

  Mocht animatie je misselijk maken, kun je altijd nog de volgende serie op onze lijst met beste Netflix serie aanraders kijken. Dat is namelijk drugsserie Narcos die het verhaal vertelt over de Colombiaanse drugskartels onder leiding van Pablo Escobar. De beruchte drugsbaas wordt gespeeld door Wagner Moura en weet dat op fantastische wijze te doen.

  Ook weten Boyd Holbrook en Pedro Pascal hun personages, Stephen Murphy en Javier Peña, te vertolken. De twee zijn erop gebrand om een einde te brengen aan de drugspraktijken van Pablo Escobar, maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk. Wat volgt zijn drie fantastische seizoenen over de Colobiaanse drugswereld die je zeker moet gaan kijken als je Netflix hebt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de serie verslavend goed is, maar dat is een woordgrap die misschien net over de schreef gaat.

  British Broadcasting Corporation

  8. Peaky Blinders

  Als misdaad je ding is en je Narcos al gezien hebt, is er nog een andere serie op deze lijst die je zeker weten gezien moet hebben. Het is de volgende in onze lijst met beste Netflix serie aanraders: Peaky Blinders. De serie gaat over een familie vol gangsters die bekend staat onder de naam Peaky Blinders onder leiding van Thomas Shelby (gespeeld door Cillian Murphy uit Dunkirk en Inception). Als leider van de beruchte bende weet hij je telkens weer te charmeren met zijn gladde praatjes en zijn doordringende, blauwe ogen.

  De serie speelt zich af na de Eerste Wereldoorlog en dat is goed te zien. De serie heeft stijl namelijk hoog zitten, wat zich goed uit in de kleding, de consumptie van whisky en actiescenes. Deze zijn namelijk keihard waardoor je met zweethandjes op de bank zit te kijken terwijl je de Shelby’s aan het aanmoedigen bent. Je zou bijna zelf de kleding van de Peaky’s kopen omdat je jezelf ook een Peaky Blinder wil noemen.

  7. Marvel’s Daredevil

  Mocht je geen zin hebben om terug in de tijd te duiken, kun je natuurlijk ook het hedendaagse New York aanschouwen in Marvel’s Daredevil. De serie wordt zoals de titel al doet vermoeden gemaakt door Marvel en is het kleine, vergeten broertje binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU). Dat is ook niet zo vreemd, want in tegenstelling tot de films is er maar weinig humor te vinden in Daredevil en draait het om brute, bloederige actie.

  De serie is voor een wat ouder publiek (16+) en dat is duidelijk te zien, want de serie is niet bang om bloed of seks in beeld te brengen. Daarnaast zijn de onderwerpen die worden belicht een stukje zwaarder, zoals verkrachting, afpersing en drugshandel. Als je ook maar een beetje interesse hebt in superhelden, maar dan met het stijltje van John Wick dan is Daredevil de serie voor jou. Je hoeft de films in het MCU niet eens gezien te hebben om van de serie te genieten en daarom is het zeker één van de beste Netflix serie aanraders die we je kunnen geven!

  FX Networks

  6. American Crime Story

  De volgende titel in deze lijst met beste Netflix serie aanraders is American Crime Story, een serie die elk seizoen een ander verhaal vertelt over een gebeurtenis in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Zo gaat het eerste seizoen over de rechtszaak tegen OJ Simpson die werd beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw. Het tweede seizoen gaat over de moord op Gianni Versace door seriemoordenaar Andrew Cunanan.

  Beide seizoenen worden gekenmerkt door het ijzersterke acteerprestaties van de verschillende acteurs (met in het bijzonder Darren Criss als Cunanan) en zenuwslopende verhalen. Gedurende beide seizoenen zit je nagelbijtend voor het scherm gekluisterd terwijl je kijkt hoe het verhaal verder gaat en dat terwijl de evenementen allemaal daadwerkelijk gebeurd zijn. Doordat elk seizoen niet langer dan tien afleveringen is, kun je ook nog eens snel bingewatchen om vervolgens weer een nieuwe serie op te pakken.

  Jonathan Prime/Netflix

  5. Black Mirror

  Na American Crime Story kun je bijvoorbeeld Black Mirror gaan kijken, want dat is de volgende show in onze lijst met beste Netflix aanraders. Deze serie heeft vier seizoenen en in totaal 19 afleveringen die je allemaal los kunt kijken. De serie volgt namelijk geen verhaal dat zich over meerdere afleveringen vertelt, maar juist één goed verhaal per aflevering. De rode draad kun je vinden in de thema’s van de afleveringen, want telkens weer draait het om technologie die voor een angstaanjagende toekomst zorgt.

  Zo is er een aflevering over een ultra realistisch VR-spel waardoor de lijn tussen echt en nep weggevaagd lijkt te zijn. Het is slechts één van de vele dystopische toekomsten die Black Mirror je voorschotelt, maar dat maakt de serie juist zo goed. Telkens weer weet een aflevering het voor elkaar te krijgen om je nekharen overeind te laten staan. Dat laatste geldt niet voor elke aflevering overigens, want zo af en toe is er ook een hoopvolle aflevering te vinden zoals San Junipero.

  Sam Taylor/Netflix

  4. Sex Education

  In onze lijst met beste Netflix aanraders valt Sex Education net buiten de podiumplekken en dat terwijl de serie steengoed is. Het spreekt meer over de kwaliteit van de drie series die nog komen gaan, maar we lopen op de zaken vooruit. Sex Education gaat over tiener Otis Milburn die moeite heeft met sociale interacties. Nadat hij de pestkop van de school advies geeft over hoe hij zijn seks-gerelateerde probleem op kan lossen, richt hij samen met klasgenoot Maeve een bedrijf op dat gespecialiseerd is in seksadvies.

  Dat dit voor hilarische taferelen zorgt is gebleken, want je ligt in alle acht de afleveringen in een deuk. De serie is namelijk niet neerbuigend richting het onderwerp, maar juist erg realistisch (iets wat ook mede door de sterke personages komt). Zorg er alleen wel voor dat je de serie niet met je ouders kijkt, want dat kan nog wel eens ongemakkelijk worden als je jezelf nog onder de doelgroep van Otis kan scharen.

  NBC Universal

  3. Friends

  Het brons in de lijst met beste Netflix aanraders gaat naar de klassieke sitcom Friends die al enige tijd op te vinden is. Hoewel de serie inmiddels al meer dan twintig jaar oud is, is het nooit te laat om een aflevering van de serie te kijken. Het is wat dat betreft als goede whisky. Hoe ouder deze is, hoe beter het smaakt en daarom is het zeker één van de beste Netflix serie aanraders om te kijken als nieuweling.

  Op Netflix staan alle tien seizoenen en heb je dus keuze uit 236 afleveringen over een vriendengroep die in New York woont. Of je nou kijkt omdat je Joey zijn charme niet kunt weerstaan of omdat je Chandler ontzettend grappig vindt; er is altijd wel een reden om Friends te kijken. Als nieuweling heb je helemaal geluk, want dan kun je alles voor het eerst in je leven ervaren.

  Netflix

  2. Stranger Things

  Het zilver in deze lijst met beste Netflix serie aanraders gaat naar Stranger Things, een serie die nostalgische gevoelens richting de jaren ‘80 losmaakt bij volwassenen. De serie doet namelijk denken aan The Goonies, ET en It. Het klinkt als een bizarre mix, maar de cocktail zorgt voor een bijzonder goed verhaal dat naar meer smaakt. Dit vanwege leuke, interessante personages die verschillende bovennatuurlijk mysteries op moeten lossen.

  Het draait namelijk om Will Buyers die vermist raakt, waarna zijn vrienden besluiten om hem te zoeken. De vrienden vinden alleen niet Will, maar een mysterieus meisje genaamd Eleven die bovennatuurlijke krachten heeft. Wanneer het er steeds meer op lijkt dat een bovennatuurlijke kracht ervoor heeft gezorgd dat Will is verdwenen, gaan de kids de strijd aan met het kwaad!

  Netflix

  1. Breaking Bad

  Er kan er maar één de beste zijn en als we het hebben over de beste Netflix aanraders staat Breaking Bad op de eerste plek en dat is niet zo gek. De serie gaat namelijk over scheikundeleraar Walter White die erachter komt dat hij longkanker heeft. Om zijn familie te helpen voordat hij sterft besluit hij om zijn geniale brein te gebruiken om de beste drugs ooit te maken. Dit heeft alleen wel een scala aan onvoorzienbare gevolgen.

  Welke dat zijn gaan we je hier niet vertellen, want daarvoor moet je de vijf seizoenen van de serie maar lekker kijken. Wel kunnen we je vertellen dat de serie extreem goed is in het opbouwen van personages, want je snapt precies wat de personages allemaal doormaken. Wederom kan er gesteld worden dat deze serie net zo verslavend is als de illegale substantie die in de serie voorkomt en in het geval van Breaking Bad is daar geen woord over gelogen.

  De beste Netflix serie aanraders om nu te kijken!

  Met de beste Netflix serie aanraders heb je genoeg reden om jezelf thuis op te sluiten. Ga lekker op de bank liggen en doe een dekentje over terwijl je deze series kijkt. Als je ze allemaal al gezien hebt, kun je natuurlijk ook lezen over de beste Nederlandse films op Netflix. Dan kun je lekker genieten van de Hollandse glorie op Netflix en anders wel van deze beste Netflix series om te bingewatchen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.