Top 10 Microsoft franchises - Welke is de beste?

  Microsoft heeft met de Forza franchise één miljard omzet gedraaid. De gamestudio heeft naast de racegame nog meer succesvolle franchises uitgebracht. XGN.nl stelt een top 10 van beste Microsoft franchises voor je samen.

  10. Viva Piñata

  We trappen de top 10 van beste Microsoft franchises af met Viva Piñata. Een simulatiespel waarin het de bedoeling is dat de speler een tuin ontwerpt waar dieren, Piñatas, het naar hun zin hebben. Het belangrijkste gereedschap is een schep, hiermee moet de gamer de grond bewerken zodat er bijvoorbeeld een vijver gegraven kan worden.

  In het begin van de game heb je alleen de beschikking over Whirlm, een kleine worm die onderaan de voedselketen staat. Die wormen zijn het begin van je tuin en zo komen er steeds andere beestjes naar je tuin toe. Dat doe je door goede plantjes te planten en verschillende soorten beestjes in je tuin te laten leven.

  9. Zoo Tycoon

  De volgende in onze top 10 beste Microsoft franchises: Zoo Tycoon. De game waarbij het managen van een dierentuin centraal staat werd in 2001 uitgebracht en werd goed ontvangen. Zo succesvol dat in 2004 Zoo Tycoon 2 in de winkels lag.

  In Zoo Tycoon heb je de verantwoording voor een nieuw of een bestaande dierentuin. Je moet hokken bouwen, terreinen aanleggen en natuurlijk dieren plaatsen. Van zwanen tot olifanten en van koala's tot chimpanzees. Maar naast dit komt er nog meer om de hoek kijken.

  Als je dieren niet blij zijn met hun omgeving kunnen ze van ongeluk sterven en zie jij je investering, waar je veel geld voor betaald hebt, in rook opgaan. Zorg dus voor een schoon hok, genoeg voer en veel afleiding.

  Zoo Tycoon kwam uit in 2001 voor de pc. In 2013 werd een nieuwe versie van de game exclusief uitgebracht voor de Xbox 360 en de Xbox One.

  8. Crackdown

  Een plaatsje hoger in de top 10 van beste Microsoft franchises dan Zoo Tycoon staat de Crackdown serie. Een open world action-adventure game waarbij je in de rol kruipt van een superagent die de loodzware taak heeft om drie beroepscriminelen uit te schakelen.

  De game speelt zich af in de fictieve wereld Pacific City. Een stad die niet gecontroleerd wordt door de politie maar door drie criminele organisaties. Een Oost-Europese, Centraal-Amerikaanse en Oost-Aziatische gang. Hier neem jij het tegen op in jouw onaflaatbare strijd tegen de misdaad.

  De eerste Crackdown werd in 2007 uitgebracht voor de Xbox 360. Crackdown 2 volgde in 2010. Crackdown 3 staat gepland voor 2017 en zal uitkomen voor Xbox One en pc.

  7. Minecraft

  Toen Microsoft in 2014 Mojan, de ontwikkelaar van Minecraft, kocht, wist niemand echt wat zij ermee aan moesten. Wat zal de toekomst zijn van Minecraft, blijft het spel populair? Nu is het makkelijk antwoord te geven op die vragen. De toekomst bleek rooskleurig en Minecraft is nog steeds mateloos populair en hoort op plek 6 in onze top 10 beste Microsoft franchises.

  Minecraft draait om een wereld vol blokken. Van bomen tot riviertjes, alles bestaat uit blokken. Deze kun je gebruiken om fantastische creatieve gebouwen te maken maar je kunt ook een wapen maken waarmee je een hert doodmaakt. En ja, ook dat hert bestaat uit blokken.

  Minecraft gooit je in het diepe door een enorme open wereld voor te schotelen waarbij je bijna niet wordt begeleid. Daardoor kunnen de gamers van jong tot oud de gekste en meest creatieve Minecraft-werelden ontwerpen. Zie hierboven in de video een compilatie daarvan.

  Minecraft kwam in 2011 uitgebracht voor mobile en pc. In de jaren daarna werd de game ook uitgebracht op bijna alle andere platformen.

  6. Fable

  Een van dè games op de eerste generatie Xbox is Fable. In de game met een combinatie van The Elder Scrolls en The Lord of the Rings speel je een weeskind die de held moet spelen om zijn ontvoerde zus terug te krijgen.

  In Fable ontwikkel je je personage tot een ware held. Je kunt investeren in magie, kracht en sociale vaardigheden. Met die skillset zal je de zus uit de handen van de bandieten moeten halen. De gameplay zorgt ervoor dat Fable op nummer vijf staat in onze top 10 beste Microsoft franchises

  De eerste game uit 2004 was zo een succes dat vier jaar later Fable 2 werd uitgebracht. In 2010 kwam Fable 3 uit voor de Xbox 360 en de pc.

  De Fable serie is ontwikkeld door Lionhead Studios en uitgebracht door Microsoft Game Studios.

  5. Age of Empires

  Wie is er niet groot mee geworden? Age of Empires. De eerste RTS uit 1997 voor vele pc-gamers en tot op de dag van vandaag een grote naam in de game-industrie en behoort daarom tot één van de beste Microsoft franchises.

  In de Age of Empires serie neem jij controle over een historisch volk en heb jij de taak om daarmee successen te behalen. Dat kan zijn op militair vlak, zorg voor het beste leger en versla je tegenstanders met een overkill aan boogschutters en paarden.

  Handig daarbij is wel dat je een genoeg voedsel hebt om deze troepen te maken. Om genoeg voedsel te creëren moet je goede gebouwen hebben die jouw volk daarbij helpen. Die kun je alleen bouwen als je voldoende hout en steen hebt en zo gaat het maar door. Een micromanagementgame in een historische setting.

  Age of Empires kwam in 1997 uit voor pc. Twee later volgde het vervolg Age of Empires 2. In 2005 kwam het derde deel van de serie uit. Naast deze opzichzelfstaande games kwamen er ook tal van uitbreidingen uit.

  4. Forza

  Forza is dè racefranchise van Microsoft. Met meer dan 14 miljoen unieke spelers en meer dan een miljard dollar aan omzet hoort deze serie zeker in de top 8 beste Microsoft franchises thuis.Sinds de eerste release van de serie in 2005 met Forza Motorsport is de racegame niet meer weg te denken uit het gamelandschap.

  De insteek van Forza is dat jij je als gamer waant in een raceauto. Met 231 beschikbare auto's in de eerste Forza kan iedere raceliefhebber zijn voldoening halen. Rijd je het liefst in een Honda Civic of ervaar je liever de snelheid van een Ferrari Enzo? Alles is mogelijk.

  Na de release van Forza Motorsport in 2005 volgden de vervolgdelen zich in rap tempo op. In 2007 werd Forza Motorsport 2 uitgebracht en twee jaar later alweer het derde deel. De meest recente game in de serie is Forza Horizon 3, die werd vorig jaar uitgebracht voor Xbox One en de pc.

  3. Dead Rising

  Hoog in de lijst van de beste Microsoft franchises staat Dead Rising. Dè zombiefranchise van Microsoft. In deze sandboxgame moet je jouw weg vinden tussen hordes zombies. Deze zombies kun je op de gekste manieren (opnieuw) doden. Zo kun je ze met een golfkarretje overrijden of je steekt een schroevendraaier in hun hoofd. Door de games heen zul je sterker worden en meer aanvallen leren.

  Sinds de eerste release zijn er al ruim 8 miljoen exemplaren van Dead Rising over de toonbank gegaan. Geïnteresseerd in een zombiegame waar je de op de meest creatieve manieren zombies kunt doden? Lees dan onze review!

  2. Gears of War

  Gears of War was een baanbrekende shooter met zijn unieke coversysteem en third-person view. Het is dan ook niet zo gek dat de game in 2006 goed werd ontvangen door de gamers. Gears of War werd zelfs een van de best verkopende franchises op de Xbox 360 en behoort daarom tot de één van de beste Microsoft franchises.

  In de game kun je veel objecten gebruiken als cover of om tegenstanders verrassend aan te vallen. Dit in combinatie met de ruige enorme Amerikaanse soldaten die monsters op de bloedigste manieren afmaken, geeft de game een uniek karakter.

  In 2006 bracht Microsoft de eerste Gears of War uit. Door het enorme succes werd twee jaar later Gears of War 2 uitgebracht. Tot nu toe zijn deel drie en vier ook verkrijgbaar.

  1. Halo

  Halo, wie kent deze shooter niet? De Xbox is er groot mee geworden. Halo werd samen met de eerste Xbox gelanceerd op 15 november 2001. De Halo-franchise heeft al meer dan vijf miljard dollar opgeleverd en blijft mateloos populair onder gamers en staat daarom op de eerste plek in onze top 10 beste Microsoft franchises.

  In de eerste Halo speel je als de supersoldaat John-117, de Master Chief van de United Nations Space Command. John-117 neemt het op tegen de buitenaardse Covenant die het menselijke ras willen uitroeien. De naam Halo is gebaseerd op een wapen dat alle levende wezens kan vermoorden.

  Halo werd uitgebracht in 2001 en inmiddels zijn er al vele delen verschenen. In 2015 kwam Halo 5: Guardians uit en dit jaar zal Halo Wars 2 beschikbaar zijn.

  Mis jij nog een franchise in onze top 10 beste Microsoft franchises? Laat het ons weten in de reacties.

  Zoo Tycoon

  Verkijgbaar vanaf 2 november 2002

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.