De beste komedies van 2019 die een lach op ons gezicht hebben getoverd

  Films van tegenwoordig zitten vaak vol met dodelijk geweld of hartverscheurende, dramatische momenten. Soms wil je alleen met een glimlach op je gezicht de bioscoop uitlopen. Deze komedie films waren in 2019 daar de perfecte oplossing voor.

  WW Entertainment

  In deze lijst met beste komedies van 2019 zetten we de films op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

  Booksmart

  Met Booksmart regisseerde Olivia Wilde haar eerste film, waarmee ze meteen een succes op haar naam heeft staan. Niet alleen op het gebied van inkomsten, maar ook qua ontvangst. Hoofdrolspeelster Beanie Feldstein werd zelfs genomineerd voor Beste Actrice bij de Golden Globes.

  De film gaat over twee High School eindejaarsstudenten, Molly (Feldstein) en Amy (Kaitlyn Dever). Ze beseffen dat ze eigenlijk te veel tijd hebben besteed aan studeren en niet echt hebben genoten van hun schooltijd. Voordat ze afstuderen besluiten ze eindelijk los te gaan, maar de nacht wordt iets wilder dan voorheen gedacht. De chaos die daaruit voorkomt doet denken aan films als Superbad en The Hangover, inclusief de hilariteit. Een perfecte film dus om lachend het jaar af te sluiten.

  Independent Films

  Knives Out

  Daniel Craig met een Kentucky-accent, een verpleegster voor wie het fysiek onmogelijk is om te liegen en een mysterieuze zelfmoord. Het zijn een aantal ingrediënten van de murder mystery Knives Out. Op het eerste gezicht lijkt het een detective vergelijkbaar met de klassiekers van Agatha Christie, maar diep van binnen is Knives Out een rasechte, zwarte komedie.

  De steenrijke auteur Harlan Thrombey heeft zelfmoord gepleegd. Tenminste, zo lijkt het, maar privé-detective Benoit Blanc (Daniel Craig) denkt er het zijne van. Hij gaat op onderzoek uit en neemt alle leden van de excentrieke familie onder de loep - gespeeld door een ensemble cast met onder andere Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Don Johnson en Ana de Armas. Dit pareltje mag je niet missen.

  Independent Films

  Long Shot

  Seth Rogen is geen vreemde als het aankomt op het gebied van komedies. De acteur heeft in talloze hilarische films gespeeld sinds zijn doorbraak in Knocked Up. In 2019 heeft de komiek het weer geflikt, deze keer samen met Charlize Theron.

  In Long Shot komen Fred Flarsky (Rogen) en Charlotte Field (Theron) elkaar tegen op een fundraiser. Charlotte was vroeger de babysitter van Fred, maar is tegenwoordig Secretary of State en voert bovendien campagne om president te worden. Dat komt goed uit voor journalist Fred, die recent ontslag heeft genomen en dienst kan doen als speechschrijver. Maar naast de professionele relatie begint er al snel iets anders op te bloeien tussen het onconventionele stel… Zoals je mag verwachten van een film met Seth Rogen, komt dat al snel neer op hilarische en ongemakkelijke situaties.

  Netflix

  Always Be My Maybe

  Netflix heeft niet bepaald een sterke reputatie als het gaat om komediefilms. De vele flops van Adam Sandler in samenwerking met de streamingdienst komen dan al snel weer naar boven in het geheugen. Toch weet Netflix soms wel een bullseye te treffen en dat is dit jaar Always Be My Maybe geweest.

  De film vertelt het verhaal van Sasha (Ali Wong) en Marcus (Randall Park), die in hun jeugd een relatie hebben gezet, maar sindsdien uit elkaar zijn gegroeid. Jaren later komen ze elkaar weer tegen, terwijl Sasha een succesvolle chef is en Marcus een getalenteerde, maar onsuccesvolle muzikant is. Allebei hebben ze een relatie met iemand anders, maar al snel bloeit de liefde weer op tussen het duo. Always Be My Maybe is een heerlijke komedie, die je eigenlijk alleen al moet zien voor de scene met Keanu Reeves.

  Universal Pictures International

  Good Boys

  Waar jonge acteurs vroeger vooral dienst deden om schattig over te komen op het scherm, zien we tegenwoordig steeds vaker kinderen die de sterren van de hemel acteren. Denk bijvoorbeeld aan de sterke prestaties in IT: Chapter 1 en Stranger Things. De film Good Boys mag zich nu ook in dat rijtje scharen.

  In de komedie hebben vrienden Max (Jacob Tremblay), Lucas (Keith L. Williams) en Thor (Brady Noon) allemaal hun eigen problemen. Zo heeft Max eindelijk de mogelijkheid om zijn grote liefde Brixlee (Millie Davis) te zoenen, maar hij heeft geen idee wat hij moet doen. Om de kunst van het zoenen te leren besluiten de jongens om het buurmeisje van Max te bespioneren met een drone. Het plan mislukt jammerlijk en voordat ze het weten zit het drietal diep in de problemen. Good Boys is een zeer grappige, maar ook hartverwarmende film over vriendschap.

  20th Century Fox

  Jojo Rabbit

  Het valt niet te ontkennen dat regisseur Taika Waititi zijn eigen stijl heeft. De Nieuw-Zeelander brak door met What We Do In The Shadows en zorgde de grappigste film in de Marvel-franchise met Thor Ragnarok. Beide keren vervulde Waititi ook een rol in zijn werk, net zoals in het dit jaar uitgekomen Jojo Rabbit.

  De naam van de film duidt op Johannes Betzler (Roman Griffin Davies), een tienjarig jochie die in Nazi Duitsland woont met zijn moeder. Zijn vader is vermist en zijn zus is overleden, waardoor de fanatieke ‘Jojo’ veel tijd doorbrengt met zijn denkbeeldige vriend: Adolf Hitler (Waititi). Hij komt in een lastige situatie terecht wanneer hij een Joodse meisje in zijn huis ontdekt, want houdt hij vast aan zijn waarden of redt hij zijn moeder van een zekere executie? Jojo Rabbit is een gewaagde film die het randje opzoekt, maar tegelijkertijd de Tweede Wereldoorlog als onderwerp wat luchtiger weet te maken.

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.