De beste kids games van 2022

Article
maandag, 26 december 2022 om 15:00
screenshot 2022 05 16 234034f1660491844
Hoewel veel games vol zitten met geweld en andere dingen die je je kinderen niet wil voorschotelen (of wil verbergen voor je ouders), zijn ze uiteindelijk bedoeld voor het kind in ons. Maar hoe zit het met letterlijke kinderen, zijn er daar nog goede games voor? Jazeker: dit zijn de beste kids games van 2022!

5. MultiVersus

Kan Batman Gandalf verslaan? Het is een vraag waar overduidelijk geen antwoord op is, maar toch is er een leeftijd waarop kinderen hier maar wat graag eindeloos over discussiëren. Nu kunnen ze het zelf uitzoeken in MultiVersus.
Want in deze (gratis!) game kunnen verschillende bekende personages het tegen elkaar opnemen. Qua opzet lijkt de game een beetje op Super Smash Bros., maar in plaats van knokpartijen tussen Mario, Link en Kirby, biedt Multiversus hommeles tussen Gandalf, Scooby-Doo en Arya Stark (die laatste is misschien niet helemaal kindvriendelijk). Jammer genoeg beperkt de game zich tot personages waarvan de filmrechten in handen zijn van Warner Bros., dus of Voldemort een Jedi aankan weten we nog steeds niet.

4. Pokémon Scarlet en Violet

Pokémon is altijd al een goede game geweest voor kinderen en daar verandert eigenlijk niets aan met de nieuwste games. Er zijn weer allerlei lieve beestjes en coole beestjes, dus daarmee is de aandacht van veel kinderen alvast gegrepen. Bovendien kun je op een fantastisch avontuur dat groter is dan ooit.
Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat spelers ook Pokémon-gevechten met elkaar aan kunnen gaan en Pokémon met elkaar kunnen ruilen. Wie twee kinderen zoet wil houden kan dus overwegen om de één Scarlet te geven en de ander Violet. Ook is het niet ondenkbaar dat je dankzij deze functies vrienden maakt in het echte leven.
2022 02 31 lego star wars skywalker saga ep iiif1648732512

3. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Star Wars-bedenker George Lucas heeft altijd volgehouden dat zijn epische filmreeks voor kinderen is. Dat is soms wat moeilijk te zien, bijvoorbeeld met bepaalde gebeurtenissen in Revenge of the Sith, maar uiteindelijk zien we wel waar hij vandaan komt. Misschien is het daarom dat LEGO en Star Wars zo goed samengaan.
Dat wisten we natuurlijk al van eerdere games en de werkelijke fysieke LEGO-sets, maar LEGO Star Wars: The Skwyalker Saga bewijst het nog maar een keer. Je kunt hier alle Star Wars-films herbeleven met een flinke dosis humor en de vrijheid om een aantal van die prachtige Star Wars-planeten eens zelf te ontdekken. De game is niet al te moeilijk en kan ook nog eens in co-op gespeeld worden, dus veel kinderen zullen wel met LEGO Star Wars uit de voeten kunnen.

2. Kirby and the Forgotten Land

Nintendo staat in de game-industrie bekend om games die geschikt zijn voor het hele gezin. Zelfs daarbinnen is er bijna geen kindvriendelijker personage te verzinnen dan Kirby. Deze kleine, vrolijke, roze bal is al jaren het boegbeeld van schattige Nintendo-games.
In 2022 beleefde Kirby voor het eerst een avontuur in 3D, genaamd Kirby and the Forgotten Land. Bij een eerste keer zou je misschien denken dat er nog een hoop te verbeteren valt, maar deze game is één van de beste Kirby-games in jaren en is bovendien één van de langste avonturen die Kirby ooit heeft beleefd. Je kunt deze game ook nog eens met zijn tweeën spelen. Speler twee heeft wat minder bewegingsvrijheid, maar voor kinderen met een leeftijdsverschil is dat misschien juist een uitkomst.
mario rabbids sparks of hopef1663238441

1. Mario + Rabbids Sparks of Hope

Veel kinderen houden van gekkigheid en dat zit je eigenlijk goed met de knotsgekke Rabbids. Zet die vervolgens samen met Mario in één game en je hebt een recept voor een geweldig over-the-top avontuur met een flinke dosis humor. We zagen dat al in Mario + Rabbids Kingdom Battle en Mario + Rabbids Sparks of hope doet het zo mogelijk nog beter.
In deze game moet je wel een zeker strategisch inzicht hebben, anders gaat het veel moeite kosten om je door de gevechten heen te slaan. Voor de allerkleinsten is deze game misschien dus niet helemaal ideaal. Anderzijds heb je wel veel denktijd en kun je natuurlijk altijd samen met een vriend, vriendin, of iemand uit het gezin samen puzzelen op de beste strategie, zelfs al is er geen ‘officiële’ functie om samen te spelen.