Top 5 beste IKEA smart producten - Slim en betaalbaar!

Article
zaterdag, 16 december 2017 om 11:55
xgn google image
Een huis vol smart producten is misschien de droom van velen, deze droom is ook voor velen ontzettend onbetaalbaar. Gelukkig hebben we IKEA. Zij werken aan betaalbare smart producten, zodat iedereen straks een slim huis heeft. We hebben de beste IKEA smart producten voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij aan een smart leven kunt beginnen!
Er is aangekondigd dat IKEA en Sonos samen gaan werken aan smart speakers. Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar deze speakers zijn niet IKEA’s eerste uitstapje naar smart producten! IKEA wil graag dat een slim huis voor iedereen betaalbaar wordt en wie kan er nu beter betaalbare producten maken dan IKEA zelf? Daarom zetten we voor iedereen die graag zijn huis wat slimmer maakt, de smart producten van IKEA graag even op een rijtje.

5. IKEA Place

Misschien is niet meteen een product waar je aan denkt wanneer het gaat om smart, maar IKEA Place is wel degelijk handig voor iedereen die wat slimmer wil gaan leven. Als je een telefoon hebt die iOS 11 gebruikt, dan kun je IKEA Place downloaden. Met deze app kun je dan kijken hoe IKEA meubels staan in een kamer van je huis of appartement. Met behulp van augmented reality kun je meubels plaatsen in de ruimte waar je op dat moment bent.
Iedereen die wel eens nieuwe meubels heeft gekocht, zal je vertellen dat het vreselijk is om constant met een meetlat door een woonwinkel te moeten sjouwen. Dankzij de IKEA Place app behoort dit tot de verleden tijd en de applicatie laat meteen zien of een meubel past of niet. Het mooie is ook dat je meteen een meubel kunt bestellen als het past en leuk staat in de kamer.

4. IKEA Zonnepanelen

Dit is iets dat je vast niet verwacht, maar IKEA verkoopt zonnepanelen! Voor een magere drieduizend euro krijg je acht panelen die door een monteur van IKEA op je dak worden geplaatst en worden geïnstalleerd in je meterkast. Een expert houdt op afstand de boel in de gaten en de panelen werken volgens IKEA wel 25 jaar! En dat nog is de minst luxe optie die IKEA beschikbaar heeft.
Nu zullen sommigen van jullie denken, wat is er nou smart aan zonnepanelen? Op het eerste gezicht niet zo heel veel, de dingen worden gewoon geïnstalleerd en geven je dan extra stroom. Maar als je er over nadenkt is het eigenlijk best een mooie investering voor een smart huis. Al deze smart apparaten hebben energie nodig en voor je het weet heb je dus een enorm hoge rekening op de mat liggen. Met zonnepanelen los je dit op, want je bespaart volgens IKEA al snel 500 euro per jaar.

3. Lichtpanelen

Heb je ooit een keukenkastje gezien waarvan de deur ook een lamp is? Wel als je een IKEA binnenloopt, want dat is daar heel normaal. Deze panelen zijn speciaal gemaakt voor kamers waar eigenlijk heel weinig natuurlijk licht is. Je hoeft ze niet als deurtjes te gebruiken, maar ze passen ook heel stijlvol gewoon op je plafond of muur.
Je kunt deze panelen instellen op warm of koud licht met een afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kun je tien panelen tegelijk aansturen en ze zullen zich allemaal identiek gedragen. Geen zin om hele panelen te gebruiken als lamp? Dan kun je ook gewone peertjes krijgen.

2. Smart Lampen

Zijn deze panelen niet smart genoeg voor je, dan heeft IKEA nog meer voor je in huis. Voor alle smart lampen en lichtpanelen is er de verbindingshub. Hiermee kun je de afstandsbediening bij het vuilnis gooien en alle lampen besturen met je smartphone. De app die je hiervoor nodig hebt is gratis en laat je zelfs timers instellen voor je lampen.
Wil je een eigen wake-up light zonder je telefoon aan te zetten dan kun je zelfs dit krijgen bij IKEA. Deze verbindingshub werkt namelijk ook samen met Amazon Alexa, Apple Homekit en binnenkort Google Assistant. Op die manier heb je voor een betaalbare prijs de verlichting van de toekomst in huis.

1. Draadloos opladen

Je telefoon opladen is niet één van de leukste dingen. Je komt vast te zitten tussen kabeltjes, er is geen stopcontact meer over of het kabeltje is net iets te kort. In dat geval is draadloos opladen een oplossing en raad eens, IKEA heeft ook hier de nodige spullen voor! Een draadloze oplader kost bij IKEA 15 euro, dus je hebt ook zo een nieuwe oplader in huis.
Maar daar heb je natuurlijk wel een vrij stopcontact voor nodig, dus hoe lost IKEA dat op? Nou, als je de lamp niet uit kunt zetten terwijl je je telefoon wilt opladen, dan kun je een lamp met ingebouwde oplader kopen! Een multifunctioneel lampje dus, perfect voor een huis waar elektrische apparaten de dienst uitmaken. En heb je een oudere telefoon, zelfs dan hoef je niet in de knoop te zitten met je opladen. IKEA verkoopt speciale hoesjes voor de Samsung Galaxy S5, de iPhone 5 en 5S en de iPhone 6 en 6S waardoor ook deze telefoons de draadloze opladers kunnen gebruiken.

De beste IKEA smart producten – Laat die speakers maar komen

Smart leven wordt steeds meer betaalbaar en dat is maar goed ook. Iedereen kan straks genieten van een huis waar alles makkelijk te bedienen is en we kunnen IKEA in zekere zin bedanken voor hun inzet op dit gebied. Dus we kijken met hoge verwachtingen uit naar de speakers die in samenwerking met Sonos worden ontwikkeld. Kom maar op met die toekomst!

Populair Nieuws

Laatste Reacties