Beste Harry Potter locaties - bestonden deze plekken maar!

  Fantastic Beasts is dan misschien wel groot op dit moment, maar het begon allemaal met Harry Potter. Tot 2011 werden we achterover geblazen met magie, prachtige wezens en natuurlijk niet te vergeten verbluffende locaties. Maar welke locaties uit Harry Potter wisten onze harten écht te betoveren?

  Warner Bros. Pictures

  10. Gringotts

  In Diagon Alley bevindt zich een indrukwekkende bank die wordt beheerd door Goblins. Deze bank steekt boven alle kleine winkeltjes uit en valt op met haar sneeuwwitte kleur. Gringotts is een magische bank met kluizen die alleen de Goblins open kunnen maken. Naast de goblins bevindt er zich in deze bank ook een draak.

  Al is het alleen al voor de prachtige architectuur dat we deze bank willen bezoeken. Naast het mooie uiterlijk van de bank zouden we ook wel even willen praten met de goblins die er werken. Over het algemeen zijn deze goblins redelijk chagrijnig, sluw en erg intelligent. Een gesprek met deze creaties zou dus nog interessant kunnen worden.

  We kunnen tenminste wel de conclusie trekken dat Gringotts een van de beste locaties is uit de Harry Potter reeks die we zouden willen bezoeken.

  Warner Bros. Entertainment

  9. Honeydukes

  Gaat je mond al wateren bij het horen van Honeydukes? Die van ons wel. Wij denken drie seconden aan die chocolade kikkers en Bertie Bott’s bonen en we worden hongerig. Al deze lekkernijen zijn te krijgen bij Honeydukes. Honeydukes is de snoepwinkel die voorkomt in Harry Potter en een van de beste locaties uit de gehele wereld.

  Waarom? Nou, het belangrijkste is het feit dat er magische snoep te vinden is. We hebben allemaal wel gehad dat we naar de films keken of dat we de boeken aan het lezen waren en ons afvroegen of het ooit mogelijk zou zijn om dat snoep ook te proberen. Je hebt dan wel replica's in het echt, maar dat is niet hetzelfde als het snoep daadwerkelijk in de magische wereld van Harry Potter eten. Daarom zouden we dus zeker een tripje willen maken naar Honeydukes.

  Warner Bros.

  8. The Burrow

  The Burrow is niks minder dan het huis van de Weasleys. Niet alleen is dit het familiehuis van de Weasleys, maar is dit ook bijna het tweede huis van Harry. Molly Weasley (de moeder van Ron) behandelde Harry dan ook alsof het een van haar kinderen was. Harry is natuurlijk niet opgegroeid in een liefdevol huis en bij de Weasleys kreeg hij deze warmte wel. Omdat Harry Potter deze warmte van een familie kreeg hier wordt het automatisch al een van de beste locaties. We houden namelijk van Harry en al helemaal als hij blij is.

  Wij zouden zelf ook wel eens een bezoekje willen brengen aan het huis van dit roodharige gezin en de warmte willen voelen. Als je kijkt naar de films (of de boeken leest) dan merk je alle liefde die het Weasley gezin al aan elkaar geeft. Verder zouden we ook de kookkunsten van Molly wel eens willen proeven, grappen uit willen halen met de Weasley tweeling en willen genieten van alle magie om het huis heen.

  Warner Bros.

  7. Ministry of Magic

  The Ministry of Magic bevindt zich in het centrum van Londen en gaat over de wetten binnen de magische wereld. Deze magische overheid heeft in totaal zeven verschillende afdelingen die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt binnen de wereld van Harry Potter. Je ziet dit gebouw dan ook een aantal keer voorbij komen in de films.

  We zouden deze plek niet alleen een van de beste locaties in Harry Potter noemen omdat het er gigantisch en chique uitziet, maar omdat we op alle plekken zouden willen lopen waar onze magische vrienden ook hebben gelopen. Dan als we de kans zouden krijgen zouden we nog een beetje rondsnuffelen tussen alle documenten die zich daar bevinden en een beetje door de rechtzalen ronddwarrelen en we zijn weer klaar om te gaan.

  Warner Bros. Entertainment

  6. Azkaban

  Azkaban is een van de gevreesde plekken in de wereld van Harry Potter. Deze plek wordt gezien als de gevangenis waar je mentaal gestoord wordt. Vol met de meest gevaarlijke tovenaars, heksen en dementors wat het een van de meest duistere plekken binnen de tovenaarswereld maakt. Een bekende gevangene van Azkaban is Sirius Black, die onterecht was beschuldigd van onder andere een moord.

  Dit eiland in het midden van de Noordzee bevat naast Sirius ook een boel Dementors. Ook Bellatrix Lestrange en zelfs Rubeus Hagrid hebben hier tijd doorgebracht. Waarom wij dit een van de beste Harry Potter locaties vinden en hier zelfs een kijkje zouden willen nemen is omdat het vaak voorkomt in zowel de films als de boeken. Verder is het een van de meest gevreesde plekken is binnen de magische wereld. Wij zouden dit daarom wel eens met onze eigen ogen willen meemaken.

  Warner Bros.

  5. Diagon Alley

  Diagon Alley is de verzamelplaats van alle toffe plekken. Denk aan de bank Gringotts die zich bevindt in deze straat of de Zwerkbal spullenwinkel die ietwat verder bevindt binnen deze straat. Er is genoeg te vinden in deze perfecte plek om te winkelen. Er zijn verschillende magische winkels die je kunt bezoeken zodra je de juiste baksteen in de Leaky Cauldron drie keer aanraakt ben je in Diagon Alley.

  We zouden dit graag willen bezoeken aangezien er zoveel te doen is in Diagon Alley lijkt het ons fantastisch om hier op zijn minst een middagje te spenderen. Een shoppingspree doen in deze straat lijkt ons echt fantastisch. Of om het wat stoerder te maken: goed inkopen doen in alle magische winkels. Van mantels, tot boeken tot toverstaffen. Ons lijkt het wel wat.

  Warner Bros.

  4. Hagrid’s Hut

  Een klein houten huisje aan de voet van het Verboden Bos zal je meer warmte bezorgen dan de thee die je er krijgt aangeboden. We hebben het inderdaad over het hutje van Hagrid. Deze vriendelijke reus biedt onze drie helden Hermione, Harry en Ron vaak een kopje thee en een goed gesprek aan.

  Wij zouden net als de helden uit de Harry Potter-reeks wel een kopje thee willen drinken in het hutje van Hagrid. Het is dan misschien geen ruime of grote plek, maar de warmte van zowel het haardvuur als Hagrid als persoon is duidelijk aanwezig. Een goed gesprek, kopje thee en een dikke knuffel van zowel Hagrid als zijn hond Fang vinden wij wel goed in de oren klinken. Hagrid’s hut zien wij dan ook als een van de beste locaties in de magische wereld en zouden we met alle liefde in het echt willen zien.

  Warner Bros.

  3. Weasley’s Wizard Wheezes

  Officieel hoort deze winkel bij Diagon Alley, maar hij verdient zijn eigen plekje in de lijst. Al is het alleen maar als een eerbetoon aan Fred Weasley. Deze vrolijke tweeling had voor het tragische voorval namelijk een kleurrijke en drukke winkel opgezet. Voor alle magische kattenkwaad kan je bij Weasley’s Wizard Wheezes aankloppen en spullen kopen.

  Wij vinden dit een van de beste locaties binnen de Harry Potter wereld alleen al omdat het de winkel van Fred en George is. Verder zouden we graag met hun hulp ook een paar goede fratsen meenemen en een beetje kattenkwaad uit willen halen. Tussen onze plekken staat Weasley’s Wizard Wheezes dan ook zeker in de top drie door het plezier wat je kunt beleven dankzij deze winkel.

  Warner Bros.

  2. The Hogwarts Express

  Dit is waar het allemaal begint. Wanneer je als jonge student of studente onderweg bent naar Hogwarts moet je eerst de reis doorbrengen in The Hogwarts Express. Hier kun je andere tovenaars ontmoeten, magisch eten proeven en genieten van de landschappen waar de trein doorheen rijdt. Hier begint ieders magische avontuur naar het begin van een magische carrière.

  Wij zouden dus ook wel een tripje willen maken in deze trein. Voor niet alleen de landschappen waar we op magische wijze doorheen rijden, maar ook voor het eten op de trein en voor het ontmoeten van tovenaars. En om daarna aan te komen bij Hogwarts zelf? Dat maakt het gehele idee van een treinreisje op de Hogwarts Express alleen maar beter.

  Warner Bros. Entertainment

  1. Hogwarts

  We kunnen geen special maken met de beste locaties uit Harry Potter en Hogwarts er niet in doen. Wanneer je als klein dreuzeltje de avonturen van Harry leest op Hogwarts wordt je hart elke keer een stukje warmer. Je realiseert je eigenlijk dan pas hoe deprimerend de scholen in de echte wereld zijn.

  Naast het feit dat je leert hoe je magie gebruikt als student van Hogwarts zijn er natuurlijk ook genoeg plekken die je kunt zien al zou de school echt bestaan. Denk aan alle geheime gangen, klaslokalen en boeken die er alleen al te vinden zijn binnen deze school. Alleen van de gedachte al krijgen we het gevoel dat het leven een beetje magischer is. En natuurlijk mogen we om hier te komen The Hogwarts Express nemen en dat maakt het nog een stukje beter zoals we op de vorige pagina hebben uitgelegd.

  De beste Harry Potter locaties

  Er zijn veel verschillende locaties die voorkomen in Harry Potter. Sommige vallen onder de beste locaties en andere zijn net ietwat minder interessant in de Harry Potter wereld. Het kan anders wel zo zijn dat jij andere locaties in gedachte had voor in dit artikel. Welke zijn dit? Laat het ons in een reactie hieronder weten!

  Ben je een Harry Potter fan? Dan is het misschien wel een idee om ons artikel met vijf redenen waarom we van Harry Potter houden even te bekijken. Wil je liever op de hoogte blijven van het laatste Harry Potter gerelateerde nieuws? Dan kun je ons nieuwsbericht over de pas uitgebrachte Harry Potter: Wizards Unite gameplay lezen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.