De beste Harry Potter games - Laat je betoveren!

Article
zaterdag, 14 april 2018 om 15:59
de beste harry potter games laat je betoveren 129419 3
De films, de boeken, alles wat zich in de wereld van J.K. Rowling afspeelt weet ons te betoveren, ook de games. Van het vechten met dementors tot het oplossen van puzzels, dit zijn de beste Harry Potter games. Laat die nieuwe mobiele game maar alvast komen!

5. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Natuurlijk, er zijn niet super veel games uitgebracht met de naam Harry Potter, maar er zijn er genoeg om een mooie top vijf van te maken! Zo vinden jullie het derde deel één van de beste films in de franchise en dat is terecht ook. De game van de film/boek, is ook één van de beste Harry Potter games die er is.
Met een aantal technische imperfecties wist dit spel zich niet te mengen tussen het geschut van beste games aller tijden, maar alsnog was The Prisoner of Azkaban een fantastisch spel. Met een aantal leuke puzzels en gameplay elementen was dit voor kinderen een heerlijke uitdaging.
129423

4. LEGO Harry Potter: Years 1-4 (2010)

Wie zijn jeugd op een volledige manier wil laten samensmelten komt uit bij LEGO Harry Potter. Aan de ene kant heb je LEGO en aan de andere kant Harry Potter. Een betere combinatie van jeugdsentiment ga je niet krijgen!
Naast het aspect van jeugdsentiment weet de game ook op andere manieren te verrassen. De gameplay is leuk, eenvoudig en weet je zoals bijna iedere LEGO game je heerlijk te vermaken. Dit is ongeacht welke leeftijd je hebt.
129424

3. LEGO Harry Potter: Years 5-7 (2011)

Op de derde plek van beste Harry Potter games staat een game die eigenlijk identiek is aan degene op de vierde plek. Het zijn namelijk allebei LEGO games en allebei in de wereld van Harry Potter, maar de jaren 5 tot 7 zijn naar onze mening net iets beter.
De sfeer in het spel is namelijk net iets beter en het is en blijft een prachtig einde aan het verhaal van Harry Potter. Dus mocht je nou fan zijn van Harry Potter, maar heb je deze LEGO games nog nooit gespeeld, dan moet je dat zeker een keer doen!
129425

2. Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

We gaan helemaal terug naar het begin, de allereerste Harry Potter film kwam uit in 2001 en de gelijknamige game dateert ook uit dat jaar. De game is net zoals de film heel tof! Ook ziet het er voor het jaar 2001 niet eens zo heel slecht uit, dat maakt het ook nog eens leuker.
Wel is het jammer dat je je niet super veel op Zweinstein bevindt. Aan het begin denk je nog dat je enigszins vrij kan rondlopen in het kasteel, maar je zult je vooral op andere plekken bevinden dan je gewend bent uit de film. Desalniettemin mag deze game zeker niet ontbreken in je collectie als fan van Harry Potter.
129550

1. Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Het tweede deel van Harry Potter staat op de eerste plek van beste Harry Potter games. Ook deze titel kwam tegelijkertijd uit met de tweede film en was ook weer heel tof. The Chamber of Secrets wist nog beter het magische gevoel op je beeldscherm te projecteren dan het eerste deel.
Hiermee is het, samen met de andere games in deze lijst alles behalve een slechte filmgame. Het enige minpuntje is wellicht het geluid, want menig kind kreeg nog wel eens een rilling over zijn rug bij het horen van de stem van de Basilisk.

Dit waren de beste Harry Potter games!

Over jeugdsentiment gesproken, voor veel fans van Harry Potter zaten deze games vol spannende en onvergetelijke avonturen. Laten we hopen dat de nieuwe game in het Harry Potter universum, Hogwarts Mystery, net zo'n groot succes wordt.