De 10 beste games van 2020 volgens Theo Weber

  Dat 2020 een bizar jaar is, weet iedereen. Doordat iedereen veel thuis moest vertoeven, bood het alleen ook de kans om meer dan ooit geoorloofd te gamen. Mening redactielid bij XGN heeft hier gebruik van gemaakt, waaronder één van onze veteranen Theo. Dit zijn de 10 beste games van 2020 volgens Theo Weber.

  10. Paper Mario: The Origami King

  Dit jaar trap ik mijn lijst af met een Nintendo-game en het is zeker niet de minste titel. Paper Mario: The Origami King is een game om van te smullen. Ik had alleen wat te hoge verwachtingen van de terugkeer van de franchise op de Nintendo Switch, waaronder het vechtsysteem dat een soort puzzel is.

  Naast alle ijzersterke onderdelen in de game en het toffe avontuur verbleekt dit onderdeel dit keer behoorlijk en dat is jammer. Paper Mario: The Origami King heeft me ondanks dit minpunt wel talloze uren vermaakt, terwijl ik de prinses voor de zoveelste keer redde.

  9. Hades

  Op negen heb ik dit jaar een ontzettend toffe indiegame staan. Hades is voor mij misschien wel dé verrassing van het jaar. Hoewel ik de game nog lang niet uitgespeeld heb, smul ik van ieder moment in de krochten van de onderwereld. Hades is echt een op en top roguelike die voor mij een tof onderwerp aanboort, namelijk de Griekse mythologie. Daarbij ben ik niet vies van een uitdaging op zijn tijd!

  8. Immortals: Fenyx Rising

  De Griekse mythologie uit Hades komt nog een keer voorbij in Immortals: Fenyx Rising. De game stond eigenlijk niet echt op mijn netvlies toen hij nog Gods and Monsters heette, maar bij de release klonk het toch wel interessant. Een enorme open wereld, gemaakt door de Griekse goden, waarin je naar hartenlust mag puzzelen en vechten.

  Dat alles gemaakt in de engine van Assassin's Creed Valhalla levert een recept op voor een heerlijke game. De humor in Fenyx Rising vond ik niet altijd even goed en er waren wat andere minpunten die de game op de achtste plek doen belanden, maar desondanks heb ik hier met volle teugen van genoten afgelopen tijd!

  7. Battletoads

  Co-op spelen doe ik al met liefde sinds ik in de arcadehallen stond (net als andere spelers in elkaar meppen in Mortal Kombat en Street Fighter). Eén van de franchises die ik jaren geleden als kleine uk dagelijks speelde is Battletoads.

  Ik was dan ook ontzettend blij dat de franchise met een nieuw deel kwam in een heel nieuw jasje. Wat heb ik weer gesmuld van het avontuur van deze drie padden. De humor in de game is heerlijk, net als de fantastische over de top actie! Dit is zeker een aanrader voor iedere beat 'em up fanaat!

  6. Huntdown

  Ik blijf nog even bij co-op hangen, want samen spelen wat voor mij een groot onderdeel van het gamen dit jaar. Zo kreeg ik op een dag ineens Huntdown voor mijn kiezen, een game die volledig in co-op te spelen is. Na een level keihard knallen kreeg ik er geen genoeg van en speelde de game in een paar sessies uit. Met een toffe setting, goede soundtrack en een hele sloot aan verschillende vijanden en wapens biedt de game alles dat je mag verwachten van een goede indiegame!

  5. Streets of Rage 4

  Ah, de goede oude tijd waarin Streets of Rage domineerde in mijn SNES en Mega Drive. Wat was dat een toffe tijd om samen te spelen. Een tijd die complet herleeft als je Streets of Rage 4 erbij pakt.

  De game is helemaal in een nieuwe stijl gegoten, maar blijft daarbij trouw aan zijn voorgangers. Vijanden in elkaar meppen in toffe beat 'em up levels met de bekende karakters (zelfs de retro-varianten ervan!). Deze trip down memory lane heb ik meteen fysiek gekocht bij de aankondiging van Limited Run Games in de speciale editie en hij stelde niet teleur!

  4. Zombie Army 4: Dead War

  Een game die niet mag ontbreken dit jaar is Zombie Army 4. Waar ik altijd al van de Zombie Army games kan genieten, is dit deel de eerste die echt op zichzelf uitkomt. De voorgaande delen waren eigenlijk onderdeel van de (net zo sterke) Sniper-franchise, maar nu mag Zombie Army zeggen dat het een eigen serie is. En het kon niet met een betere titel dan met deze.

  Zombies in alle vormen en maten die je heerlijk af kunt knallen met talloze wapens. Natuurlijk is dat extra leuk als je dat met vrienden doet dus dat heb ik gedaan! Wat een festijn van rondvliegende ledematen en rottend vlees is het zeg. Rebellion mag er trots op zijn!

  Ubisoft

  3. Assassin's Creed Valhalla

  Misschien is het niet zo'n verrassing dat deze game bij veel mensen in de top 10 staat, maar in mijn top 10 is het misschien wel verrassend. Ik heb de afgelopen Assassin's Creed games namelijk wat minder gevolgd, maar dat is bij Valhalla wel anders. Die game ging mijn console in om er vervolgens tijden niet uit te komen. Zelfs nadat ik het einde had bereikt ging ik nog even terug om wat dorpen plat te branden met mijn Vikingvrienden. Wat kan ik zeggen? Sommige mensen zien de wereld nou eenmaal graag branden.

  Blessing Adeoye Jr.

  2. Ghost of Tsushima

  De laatste exclusieve game voor PlayStation 4 kwam dit jaar in de vorm van Ghost of Tsushima. Nu ben ik altijd wel al geïnteresseerd geweest door de geschiedenis van Japan, waar de Mongoolse invasie een groot onderdeel van is.

  Het avontuur van de Ghost doet daarbij ook nog eens verschillende mythen en legenden uit het land aan, wat mij net zo veel interesseert. Combineer dat met een enorme open wereld die er verrukkelijk uitziet en een vechtsysteem dat voor intense actie zorgt en ik ben om. Volgens mij een terechte tweede plaats in de top 10 beste games van 2020.

  1. Final Fantasy VII Remake

  Dan zijn we eindelijk bij de nummer één van mijn beste games van 2020 aangekomen en daar kan voor een fan van de franchise in hart en nieren maar één game schitteren: Final Fantasy VII Remake. Het mocht even duren voordat de game er eindelijk was, maar toen de datum bekend was, ben ik de dagen gaan tellen.

  Square Enix bezorgde me kippenvel bij de openingsscène van de game en dat gevoel kwam heel regelmatig terug tijdens de vele kenmerkende momenten in de game. Hoewel dit slechts het topje van de ijsberg is en het verhaal nog lang niet helemaal verteld is, kan ik dit 'beginnetje' alleen maar prijzen.

  Ik kan dan ook niet wachten op het volgende deel van de game, maar dat geldt ook voor Final Fantasy XVI en veel andere Square Enix titels die nog onderweg zijn. Intussen moet ik die Final Fantasy VII tattoo op mijn rug misschien ook maar eens laten remasteren...

  Het beste van 2020 voor jou op een rij!

  Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.