Top 5 beste games van 2020 volgens Stefan Stuursma

  Onze Stefan kennen we natuurlijk allemaal wegens zijn lieve voor Assassin's Creed, al is hij ook niet vies van een goed verhaal. Dat 2020 een jaar vol goede games is, blijkt dan ook wel. In de beste games van 2020 volgens Stefan Stuursma vind je namelijk niet eens Assassin's Creed Valhalla! Dan moeten er wel hele goede titels uit zijn gekomen die bij Stefan nóg hoger in het vaandel staan.

  5. Animal Crossing New Horizons

  Een game die ik vooraf niet in mijn eindejaarslijstje had verwacht is toch wel Animal Crossing New Horizons voor de Switch. Zo net aan het begin van de eerste lockdown heeft deze titel werkelijk al mijn vrije tijd opgeslokt. Alle chaos in de echte wereld werd ingeruild voor het rustieke eiland van Tom Nook.

  Het opbouwen van je huisje, de eerste insecten en vissen die je vangt of kennismaken met nieuwe bewoners. New Leaf voelt als een digitale versie ontspanningssessie zonder einde en dat is precies wat veel mensen dit jaar goed konden gebruiken. Een originele titel is het misschien niet, maar genoten van Animal Crossing New Leaf heb ik zeker!

  4. Final Fantasy VII Remake

  Voor ik verder ga, moet ik meteen iets bekennen. Ik heb de originele Final Fantasy VII nooit gespeeld. Een nostalgische connectie had ik dus niet, maar oh boy wat heb ik genoten van dit spektakel. Grafisch is de game om door een ringetje te halen en vanaf moment één was ik geboeid door het avontuur van Cloud en zijn vrienden.

  Dat gepaard met heerlijke gevechten die geen moment vervelen, verdient dit knalfestijn zeker een plek in mijn lijstje. De wereld van Final Fantasy opent zich steeds meer voor me en ik kan niet wachten om te zien waar het verhaal ons brengt in het vervolg.

  3. Ghost of Tsushima

  Al jaar en dag ben ik groot fan van de Assassin's Creed-games die Ubisoft ons voorschotelt, maar één ding bleef maar uit. Een goede stealth game in Japan! Gelukkig hoorde Sony die noodkreten en Ghost of Tsushima is daar het eindproduct van. Hoe erg ik de recente avonturen als Griekse krijger en Viking vet vond, weet Sony toch een beetje mijn hart te stelen.

  De vloeiende gameplay gemixt met graphics waar zelfs de grootste Xbox-fanboy van begint te watertanden, pakten mij meteen bij mijn spreekwoordelijke strot en lieten me niet meer los. Iedereen met een PlayStation 4 of 5 kan ik de nieuwste telg van de Sucker Punch familie meer dan aanraden!

  Game Informer

  2. Spider-Man Miles Morales

  Als we toch de PlayStation 5 aanhalen, dan kan mijn favoriete launch game voor het nieuwste stukje gaming hardware in de woonkamer niet ontbreken. Spider-Man uit 2018 vond het wiel niet opnieuw uit, maar wist wel een heerlijk superheldenavontuur neer te zetten met mijn favo held in de hoofdrol. Spider-Man Miles Morales pakt die formule en maakt het geheel zelfs nog beter dan het origineel.

  Hoewel het verhaal met Miles een stukje korter is, zit je wel van begin tot eind te genieten van alle chaos die zich in New York afspeelt. Het vechten werkt weer net wat slicker én je krijgt wat nieuwe krachten om lekker me te klooien. Bovenal heeft Spider-Man Miles Morales een eigen smoel en ik ben dan ook heel benieuwd hoe Insomniac deze knaller gaat opvolgen. Ik heb er nu al zin in!

  1. The Last of Us Part II

  Dan numero uno; de gouden medaille. Dat is er eentje waar niet iedereen het mee eens zal zijn, kijkend naar alle commotie die deze zomer ontstond. Ja, The Last of Us Part II staat bij mij op nummer één en dat heeft een aantal redenen. Hoewel ik me kan vonden in sommige kritieken op het verhaal, weet Naughty Dog hier een ervaring neer te zetten die me vastpakte en niet meer losliet. In een weekend knalde ik me een weg door alle infected en wilde ik steeds weten waar het plot heen zou gaan.

  In singleplayer games zijn verhalen voor mij leidend en zelfs de beste gameplay zonder rode draad weet mij niet lang te boeien. Naughty Dog heeft mij met The Last of Us Part II persoonlijk meteen weten te grijpen en niet meer los te laten. Het is de titel die mij het meest is bijgebleven in 2020 en daarom voor mij de eerste plek heeft verdiend.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.