De top 10 beste films op Pathé Thuis - Haal de bioscoop in huis

  Pathé Thuis heeft ongelooflijk veel goede films. Films die net uit de bioscoop komen, maar ook oude klassiekers en echte must see's. Wij hebben de 10 beste films op Pathé Thuis op een rijtje gezet. Dit is onze top 10 films op Pathé Thuis!

  10. Everest De Jonge Yeti

  De laatste tijd zijn er veel films uitgekomen waarin Yeti's een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan Small Foot en Missing Link. Ook Everest De Jonge Yeti brengt een verhaal met een Yeti op de markt. Dat verhaal is nu te bewonderen op Pathé Thuis. Dit keer gaat het om een Yeti die op de vlucht is en weer wil worden herenigd met zijn mede Yeti's. Uiteindelijk wordt Everest De Jonge Yeti een hartverwarmende film die leuk is om met het hele gezin op de bank te kijken.

  Toch weet Everest De Jonge Yeti het allemaal net iets anders te doen. De Yeti wordt ontdekt door een klein meisje, die al snel leert dat de Yeti terug wil naar Mount Everest. Everest ontsnapt als blijkt dat de rijke zakenmannen waaraan hij is ontnapt, zijn schuilplaats vinden. Uiteindelijk wordt het een magisch avontuur waarin het meisje Everest helpt om zijn familie terug te vinden.

  Dutch Filmworks

  9. Penoza: The Final Chapter

  Fans van de televisieserie, konden nog meer over de personages leren in Penoza: The Final Chapter. In deze film zien we hoe drugskoningin Carmen van Walraven zichzelf verscholen houd in Canada. Daar loopt alles prima, tot ze voor een opstandje zorgt. Een collega wordt aangevallen en om die collega te beschermen vermoord ze de aanvaller. Zelf wordt ze opgepakt en dan beginnen de problemen. Ze wordt uitgeleverd aan Nederland, waar iedereen dacht dat ze dood was.

  Penoza The Final Chapter kan nu via Pathé Thuis worden bekeken. Penoza, wat wereld van dieven en andere boeven betekend, brengt fans terug naar de duistere wereld. Na het zien van de film wil je eigenlijk de verschillende seizoenen van de serie misschien wel een keer opnieuw zien.

  8. Spectre

  We moeten nog eventjes wachten op No Time To Die. Die James Bond film is door de coronacrisis uitgesteld. Helaas, het is niet anders! Tot die tijd is er gelukkig nog een flinke catalogus aan oudere James Bond films om terug te kijken. Een van die films is Spectre. De film wordt sinds kort aangeboden op Pathé Thuis en geeft je een mooie indruk van Daniel Craig zijn acteerskills. Na het zien van deze film wordt het alleen maar lastiger om die lange zit naar No Time To Die uit te zitten.

  De film komt ondertussen alweer uit 2015. Het is de 24e James Bond film en geregisseerd door artiest Sam Mendes. Hij schreef zelfs de titelsong van de film en won hiermee in een Oscar voor de beste originele nummer. In deze film wordt eindelijk Spectre weer opgevoerd. Het duurde tientallen jaren omdat er sinds Thunderball onduidelijk was over de filmrechten van de naam. Omdat de rechten bij EON productions kwamen, kon Spectre in de film worden verwerkt.

  7. Midway

  In deze lijst met beste Pathé Thuis films is ook Midway opgenomen. Naast 1917 is dit één van de betere oorlogsfilms die er de laatste tijd is uitgekomen. In de film maken we de aanvallen op Pearl Harbor mee en daardoor is de film nauwverbonden met de ware geschiedenis. We zien een ware slachtpartij op zee, die op interesssante wijze in Midway op het filmdoek is getoverd. Met Pathé Thuis kun je dit oorlogsverhaal de magie van de bioscoop toch nog eventjes thuis ervaren.

  In de film volgen we verschillende personen in de vloot. Denk aan admiraal Chester Nimitz die een commandant was van de vloot op de Grote Oceaan. Ook komt vliegtuigpiloot Wade McClusky was een vliegtuigpiloot in beeld en admiraal Edwin Layton. De rollen zijn gebaseerd op bestaande personen gedurende de Tweede Wereldoorlog.

  6. Doctor Sleep

  Doctor Sleep is interessant voor de doorgewinterde Stephen King fans onder ons. Dit wordt namelijk een thriller die je in spanning weet te brengen. De film is het vervolg op The Shining, een film die eerder al menig Stephen King liefhebber enthousiast wist te maken. Op Pathé Thuis kun je nu Doctor Sleep meemaken en weten hoe het verder ging in de wereld van The Shining.

  In Doctor Sleep maken we een sprong naar de toekomst. 32 jaar maar liefst na de gebeurtenissen van The Shining. Danny Torrance heeft nu hij volwasen is nog steeds nachtmeries van het Overlook Hotel. Hij wil zijn leven verbeteren en komt in New Hampshire te wonen. Terwijl hij last heeft van woede-uitbarstingen en een alcoholverslaving, wordt het er in New Hampshire niet beter op.

  Dutch Filmworks

  5. Angel Has Fallen

  Zin in een keiharde actiefilm? Dan zit je met Angel Has Fallen goed. We zien in de film hoe geheim agent Mike Banning terug in actie komt, na eerder al veel avonturen te hebben beleefd in andere films uit de Has Fallen-serie: Olympus Has Fallen en Londen Has Fallen. Het leven zit hem niet mee. Hij wordt beschuldigd van moord en daarom is het aan hem om zijn onschuld te bewijzen. Dit kan door de moordenaar op te sporen. Lastig, als de FBI je op de voeten zit.

  De film wordt geregisseerd door Ric Roman Waugh (Shot Caller). De rol van Mike Banning wordt wederom vertolkt door Gerard Butler. Ook is er een rol weggelegd voor Morgan Freeman. Hij vertolkt de president van Amerika. De film kent dus flink wat bekende namen!

  Disney

  4. Maleficent 2

  Disney fans hebben waarschijnlijk al een abonnement op Disney+. Daar staat ook een flinke hoeveelheid content op, waaronder veel van Disneys klassiekers. Voordat de nieuwste films daarentegen op die streamingdienst verschijnen, wordt vaak eerst de blu-ray uitgebracht. Op het moment kun je Maleficent daarentegen al wel op Pathé Thuis bewonderen. Leuk dus om op een vrije dag thuis eens te bekijken. De film zit vol met magie.

  Maleficent 2 gaat verder waar het eerste deel stopte. Opnieuw duiken we in een wereld, waar de heks uit Doornroosje helemaal niet zo slecht blijkt te zijn als ze oorspronkelijk werd afgeschilderd.

  September Film

  3. Parasite

  Ook Parasite kan worden bewonderd op Pathé Thuis. De Aziatische film viel zo hard in de smaak dat er zelfs meerdere beeldjes in ontvangst mochten worden genomen. Het is interessant om te zien hoe een niet Engelse film het tot één van de beste films bij de Oscars weet te schoppen. Deze Oscar-winnende film werd zelfs zo goed ontvangen dat HBO een eigen serie van de film gaat malen. Logisch. De film is zo goed ontvangen, dat kijkers al snel naar meer snakten.

  Met Parasite wordt je getrakteerd op een comedy thriller. In de film maak je mee hoe Ti-Taek werkloos raakt en in zijn krappe woning zijn gezin moet onderhouden. Er is daarentegen een rijke familie in het spel, die het leven van Ti-Taek en zijn familie flink gaat beïnvloeden. Zij zien een manier om van de rijkdom te profiteren en zo het hoofd boven water te houden.

  Sony Pictures Home Entertainment

  2. Once Upon a Time in Hollywood

  Met Once Upon a Time in Hollywood heb je één van Tarantino's pareltjes in handen. Niet voor niets heeft Brad Pitt een Oscar gekregen voor zijn fenomenale acteerkunsten voor beste bijrol in Once Upon a Time in Hollywood. De film is onder critici en kijkers goed ontvangen. Toegeven, dit is een film die je moet liggen! Zo is het geen film die je even opzet om relaxed te gaan kijken. Hou je daarentegen van het eerdere werk van regisseur Tarantino, dan kun je Once Upon a Time in Hollywood ook waarderen. Sterk nog, waarschijnlijk wil je hem zelfs vaker zien!

  Dat laatste wordt aangeraden omdat er heel veel gebeurd. Wil je meer weten over waarom deze film van Tarintinto zo een heerlijke film is? Lees dan onze Once Upon a Time in Hollywood review.

  Warner Bros. Pictures

  1. Joker

  Een van de betere films van 2019 was wel Joker. In deze film zagen we de ontstaansgeschiedenis van misschien wel één van de beste schurken uit heel de Batman serie. De clown Joker krijgt volop aandacht en na het zien van de film schreven wij in de Joker review niet voor niets dat deze film Adembenemend, controversieel en angstaanjagend is.

  Misschien heeft het feit dat deze film geen onderdeel maakt van het DC Universe, een flink steentje bijgedragen aan het succes van de film. Zo weet Joker als één van de weinige DC films het niveau hoog te houden, iets wat ver boven hetgeen uitsteekt wat we van Jared Leto zagen. Dit komt mede door het sterke acteerwerk van Joaquin Phoenix. Joaquin Phoenix heeft het personage Joker in deze film adembenemend goed neergezet en weet goed te tonen hoe de clown breekt

  Meer zoals de beste films op Pathé Thuis

  Als je fan bent van film, dan heb je waarschijnlijk ook een Netflix account. Bekijk hier onze top 10 beste films op Netflix op dit moment!

  Dit artikel is op 2 juli 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.