Beste filmreleases november 2019 - Pak de popcorn er lekker bij

Article
vrijdag, 01 november 2019 om 16:30
Ook deze maand staan er weer een heleboel films op de agenda. Alhoewel we het wat minder van de blockbusters moeten hebben, zal er nog voldoende te beleven zijn in de bioscopen. Dit zijn de beste filmreleases voor oktober 2019.

Ailo, Het Dappere Rendier (6 november)

We beginnen deze special met een typische winterfilm. Dit keer gaan we op avontuur met het rendier Ailo. In de film wordt hij neergezet als een ontzettend dapper beestje, die een gevaarlijk avontuur in Lapland meemaakt. Hij wordt net geboren en moet al heel snel leren om op eigen benen te staan. Binnen vijf minuten moet hij opstaan en leren lopen, om zo zijn moeder te kunnen volgen en in de kille besneeuwde ijsvlaktes van Lapland te kunnen overleven.
Er moet een reis worden afgelegd om weg te komen bij die ijsvlaktes. De rendieren moeten sappig gras vinden om van te eten. Tijdens de reis ontmoet Ailo andere dieren zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat. Velen zijn vriendelijk. Er zijn daarentegen ook onvriendelijke wolven die het rendier op opjagen. Die zien Ailo en de kudde wel als lekker sappig vlees.
last christmas st 19 jpg sd low copyright universal picturesf1572510399

Last Christmas (7 november)

Naast Ailo staat er nog meer witte sneeuw op de agenda. Hoe kan het ook anders dat in aanloop naar december, de eerste kerstverhalen al worden uitgerold. Last Christmas zorgt er al op tijd voor dat ieders kersthart wat harder kan gaan bonken.
In de film volgen we Kate (Emilia Clarke) die als elf werkt in een kerstwinkel. Ze zit ontzettend slecht in haar vel door zware periodes. Dan ontmoet ze Tom (Henry Golding), die haar saaie en irritante leven wat weet op te kleuren. In Londen breekt ondertussen de kerst aan en iedereen is in de feeststemming. Maar zijn Kate en Tom dat ook?
midway st 7 jpg sd lowf1572510598

Midway (7 november)

Mocht je eerder zin hebben om wat oorlogsgeweld op het witte doek te zien, dan is Midway mogelijk een film voor jou. Deze film laat zien dat Pearl Harbor pas het begin is van meerdere gruweldaden.
Het verhaal speelt zich af na Pearl Harbor. De Amerikaanse Marine is herstellende en probeert opnieuw de strijd aan te gaan. Het doel van de strijd is om het eiland Midway in de Stille Oceaan te veroveren. Dit zorgt voor een heleboel gevechten tussen oorlogsschepen.
doctor sleep st 1 jpg sd low photo by jessica miglio copyright 2019 warner bros pictures all rights reservedf1572511044

Doctor Sleep (7 november)

Stephen King-fans zullen mogelijk bij het horen van deze titel al op het randje van hun stoel zitten. Deze maand kunnen we weer een nieuw avontuur verwachten dat is gebaseerd op een boek van de meester der horrorschrijvers. Doctor Sleep belooft een interessante thriller te worden.
De film vervolgt het verhaal van Danny Torrance. Deze naam zegt kijkers van The Shining mogelijk wel iets. Hij heeft veertig jaar geleden Overlook Hotel uit The Shining bezocht en is klaar voor een nieuw avontuur. Deze film kan extra tof worden als vooraf nog even The Shining thuis wordt bekeken.

Frozen II (20 november)

Na het knallende succes van Frozen, is het tijd om deze maand opnieuw het avontuur van Elsa te beleven. Disney neemt ons wederom mee op een magische avontuur met deze sneeuwkoningin.
In dit nieuwe verhaal krijgen we meer te horen over waarom Elsa nu eigenlijk met magische krachten is geboren. Het antwoord op de vraag lijkt wederom het koninkrijk te bedreigen. Samen met trouwe vrienden en familie gaat ze op avontuur. Hierdoor leren we nieuwe personages kennen en keren bekende personages weer regelmatig terug.
zombieland double tap st 3 jpg sd low copyright 2019 ctmg inc all rights reservedf1572511465

Zombieland: Double Tap (21 november)

In 2009 kwam de cultfilm Zombieland uit. Dit zombie avontuur werd nog verrassend goed ontvangen en bioscopen ontvangen daarom tien jaar na release gewoon een tweede film rondom de levende doden. Het is geen The Walking Dead-kwaliteit, maar toch interessant genoeg.
Opnieuw zien we een heleboel bekende acteurs terugkeren. Denk bijvoorbeeld aan Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone. Het verhaal is van de pen van Rhett Reese en Paul Wernick (Deadpool) en is geregisseerd door Ruben Fleischer, die ook het eerste deel maakte.