15 beste festival apps - Onmisbaar deze zomer!

Article
maandag, 29 juni 2015 om 17:56
xgn google image
Ben jij op zoek naar de beste apps om te gebruiken op festivals? Dan zit je hier goed! Je telefoon zit waarschijnlijk al vol met apps, maar voor festivallen wil je ook goed uitgerust zijn. Aangezien vandaag de lente is begonnen zetten wij alle beste festival apps op een rijtje!
Dit is niet zomaar een alledaags top 10 lijstje dat je op elke site tegen kan komen. Als ervaren festival party poopers zijn wij op zoek naar de beste festival apps die het net even wat gezelliger, makkelijker en legendarischer maken. Ben jij benieuwd welke apps jij moet hebben in de lente en zomer? Check dan snel de beste festival apps!

Beste festival apps

De eerste tip is de basis voor elke festival ganger: check of er een festival app is voor het festival waar jij heen gaat. Zo is er elk jaar een app van Mysteryland, Open Air, Decibel, Defqon en EXIT festival. Sommige apps hebben een plattegrond en line-up en sommige zijn zelfs al uitgebreider. Zoeken naar die festival apps dus.
Beste festival apps 1

I'M IN

Om naar een festival te gaan moet er eerst een kaartje gescoord worden. Je kan uren voor de kassa liggen om een kaartje te scoren, vijftien computers een webshop laten bezoeken, meedoen aan prijsvragen of via de app I'M IN. Via I'M IN kan je per event twee keer een rad draaien om kaarten te winnen. Daarnaast is het mogelijk om bonusspins in te zetten om de winkans te vergroten.
Download snel de app en blijf draaien totdat jezelf doordraait. Geen kaartje gewonnen? Geen zorgen, je kan altijd nog de ticketlink proberen die daarna verschijnt.
Beste festival apps 2

Festival Info

Heb je de officiële app al gezocht van het festival waar je heen gaat en geen succes? Probeer dan de Festival Info app. Deze app werkt samen met veel festivals en geeft onder andere:
  • informatie over het festival
  • een blokkenschema
  • een plattegrond
  • informatie over de spelende artiesten
  • het laatste festivalnieuws
  • de officiële twitter feed van de festivalorganisatie
Al deze functies in één app. Download de app en laat ons weten of de app volgens jullie in de beste festival apps thuishoort.
De volgende pagina van de beste festival apps bestaat uit apps die je op het festival zelf kan gebruiken.

Festival Ready

Zwitsers zakmessen merk Victorinox weet dat een festival niet zomaar een gebeurtenis is. Het bedrijf heeft de Festival Ready app gemaakt. De app heeft net als Festival Info een aantal handige toevoegingen. Een aantal van die toevoegingen is:
  • 3D Navigatie
  • Geluids flare(voor als het echt misgaat)
  • Berichten sturen
  • Zaklamp
  • Live weer
  • Checklist
  • Festival campeer tips
Wij zouden deze app absoluut aanraden aangezien het een uitgebreide app betreft. Hij staat ook niet voor niets de beste festival apps lijst.
Beste festival apps 4

STOW

STOW is niet alleen voor festivals handig, maar ook voor overige reizen. Welke items moet je meenemen naar een festival? STOW maakt een handige checklist en geeft je tips. Even simpel afvinken en op naar de volgende item, simpel maar effectief.

Weeronline

Weeronline heeft verschillende prijzen gewonnen voor dienst uitstekende weersverwachting app. Via de weeronline voel je de bui al hangen, of niet natuurlijk. Handig om jezelf voor te bereiden op een lange broek, paraplu of korte broek. Niks kan een festival meer verpesten dan verkeerd gekleed zijn, dus bereid jezelf ook goed voor.
Beste festival apps 6

BlaBlaCar of Lyft

Om bij het festival te komen moet er natuurlijk ook aan vervoer gedacht worden. Iedereen kan een kaartje kopen voor de trein of bus, maar carpoolen is natuurlijk wel avontuurlijker. Ten eerste ontmoet je alvast nieuwe mensen, ten tweede kunnen de kosten gedeeld worden en ben je zelf de BOB niet. Zowel BlaBlaCar als Lyft hebben uitstekende methodes om ervoor te zorgen dat jij de juiste BOB krijgt voor het festival.
Beste festival apps 7
De volgende pagina van de beste festival apps bestaat net als deze pagina uit apps die je op het festival zelf kan gebruiken.

Wunderlist

Als je bij het festival aangekomen bent wil je natuurlijk niet de artiest missen waar je voor gekomen bent. Een planning is dan ook erg welkom. Met Wunderlist maak je een planning waarbij je de locatie en tijd kan instellen met een alarm. Nooit meer jouw favoriete artiest missen.
Een mooie bijkomstigheid is het feit dat je jouw planning kan delen met andere Wunderlist gebruikers. Nodig dus al jou vrienden uit om een strakke planning te maken. Iedereen voegt zijn of haar favoriete artiest toe en er komt een goede planning. Snel downloaden dus maar.
Beste festival apps 9

WaterIn

Naast alle alcohol en drugs moet je wel goed blijven drinken. Het is erg gevaarlijk om te weinig vocht binnen te krijgen maar teveel water is ook niet goed. Wil je goed op de hoogte blijven van het aantal milliliter dat je zojuist gedronken hebt en hoeveel je nog moet drinken? Houdt deze app dan goed in de gaten want hij hoort gewoon tussen jouw beste festival apps.

Find My Friends

Voor zowel iOS als op Android is Find My Friends erg handig. Want je goede vrienden wil je zo weer gevonden hebben om een onvergetelijke dag te beleven, deel jouw locatie via de app en je hebt elkaar zo weer gevonden. Wil je eventjes niet gevonden worden? Geen probleem, eventjes de knop hide my location aanzetten en je bent helemaal vrij!
Beste festival apps 11

Shazam of Soundhound

Tegenwoordig heeft iedereen al één van deze twee populaire apps, maar dat betekent niet dat ze niet in de beste festival apps lijst thuis horen. Als je bij jou favoriete artiest staat en toch op mysterieuze wijze één nummer nog niet kent, dan wil je daar wel achter komen natuurlijk. Via Shazam of Soundhound scan je eenvoudig de muziek, sla je de titel op en kan je de volgende dag opzoek gaan naar jouw nieuwe favoriete festival song.
Als deze apps niet in jou beste festival apps lijst hoort weten wij het ook niet meer. De volgende pagina van de beste festival apps zorgt ervoor dat jij de beste slaapplek krijgt.

Lightt

De onvergetelijke festival momenten leg je het liefst op een zo een mooi mogelijke manier vast. Met de app Lightt film je een aantal seconden of minuten. Vervolgens kan je de video editen met een mooie filter of tekst en delen op verschillende manieren. Voeg er een mooie soundtrack onder en jouw festivalmomenten staan vereeuwigd op video!
Beste festival apps 13

Hostelworld of Couchsurfing

Ben jij helemaal gesloopt van het zojuist meegemaakte festival en ben je opzoek naar een slaapplaats? Check dan eens één van deze twee apps. Met Couchsurfing kan jij bij lokale mensen slapen in plaats van hotels en met Hostelworld huur jij bijvoorbeeld unieke accommodaties bij lokale hostels in elk land. Maakt dit niet jou dag net even wat legendarischer?

Air BNB of Hotel Tonight

Lukt het niet om een geschikte slaapplaats te vinden? Of slaap jij toch liever gewoon in een hotel? Probeer dan eens één van deze twee apps. Met Air BNB zoek jij een lokale unieke accomodatie en met Hotel Tonight zoek jij naar de meest geschikte hotels in de buurt.
Beste festival apps 16

Carousel

Na al jouw geweldige, onvergetelijke en legendarische momenten wil je alle foto's en video's van elkaar hebben. Dit kan via een groepschat op Whatsapp of via facebook natuurlijk, maar dit neemt meteen ruimte in beslag en staat online. Probeer eens de app van Dropbox met de naam Carousel. Hiermee maak je een galerij aan voor de groep met alle foto's en video's.
Beste festival apps 17
Op de volgende pagina vind je misschien wel de handigste app uit de beste festival apps lijst! Want uiteraard heb je niks aan een telefoon wanneer die niet meer werkt!

Battery Doctor

De Battery Doctor is een gratis app waarmee jij je accu duur van je telefoon kan verlengen. In de app kan je zien hoeveel batterij je nog over hebt en hoe lang je hier mee verder kunt. Het handige van deze app is dat je ook gelijk ziet waardoor je batterij zo snel leeg gaat. Dus wanneer je constateert dat er een app veel accu capaciteit slurpt kan je hier gelijk iets aan doen.
Op een festival heb je ook niet altijd wifi verbinding, dus als tip geldt: zet je wifi uit. En wanneer je een laag percentage aan batterij hebt kan je ook vliegtuigstand aanzetten. Battery Doctor is voor zowel iOS als Android handig!
Naast deze apps zorg je er zelf voor dat het festival legendarisch wordt. Vergeet niet af en toe te genieten van alle gebeurtenissen om je heen en vergeet eventjes jouw smartphone. Heb jij verder nog handige tips voor de beste festival apps? Laat ze dan achter in de comments en begin alvast aan een fijn festivalseizoen!

Populair Nieuws