Top 5 beste F1 2017 historische circuits die wij willen zien

  Historische Formule 1 auto's keren eindelijk weer terug naar F1 2017. De eerste drie historische auto's zijn al aangekondigd. Er komt ook een aantal alternatieve circuits naar de game. Wij maakten een lijst met 5 F1 2017 historische circuits die wij willen zien.

  De laatste keer dat er in een Formule 1 game historische content werd gestopt, was in F1 2013. Deze modus werd destijds goed ontvangen. Toch was deze niet erg uitgebreid met slechts tien coureurs, vijf auto's en vier circuits. In F1 2017 krijgt de klassieke modus een grotere rol in het spel.

  Op de Formule 1 kalender hebben in het verleden enkele iconische circuits gestaan. Circuits die een uitdaging zijn om op te racen. Deze F1 2017 historische circuits willen wij graag in de game zien!

  5. Brands Hatch

  Dit iconische Formule 1 circuit heeft in de historie van de sport 12 keer op de kalender gestaan. Op het Engelse circuit werd voor de laatste keer in 1986 een race gereden. Toch wordt het circuit nog regelmatig gebruikt in andere raceklassen.

  Op het hedendaagse circuit wordt onder andere Formule 3 en de Britse touringcar kampioenschappen gereden. Het bijna vier kilometer lange circuit wordt dus nog steeds goed gebruikt. Oud-Formule 1 coureur Gehard Berger noemde Brands Hatch ooit het beste circuit ter wereld.

  Brands Hatch bestaat uit 9 bochten, waarvan bocht 1, Paddock Hill Bend, de meest populaire is. De bocht moet je goed aansnijden, want de flauwe rechterbocht duikt naar beneden, waardoor je veel snelheid kunt meenemen. Als je een klein foutje maakt sta je zo met de auto in de grindbak.

  Het circuit kwam eerder al voor in de F1 2013 klassieke modus. Ook in Project CARS, Forza Motorsport 6, en het aankomende Gran Turismo Sport kun je zelf op het circuit racen.

  4. Hockenheim

  De volgende van de F1 2017 historische circuits die wij willen zien is Hockenheim in Duitsland. Het gaat om de oude lay-out. Deze werd na de Grand-Prix van 2000 aangepast omdat deze te onveilig was.

  De oude lay-out van Hockenheim leidde de coureurs door de bossen. Het kende vier lange rechte stukken met chicanes tussen de rechte stukken in. Ook was er een stadium gedeelte, die meer bochten kende. Het circuit was bijna 7 kilometer lang.

  De grote snelheden, met uitdagende chicanes zorgden voor een ervaring die op geen enkel ander circuit naar boven kwam. Het zou daarom mooi zijn om virtueel weer door de bossen te kunnen racen in de game.

  Het circuit was voor het laatst te zien in Project CARS. Deze was als DLC voor de game beschikbaar.

  3. Imola

  Bijna elke Formule 1 liefhebber kent het circuit van Imola wel. Deels heeft dit te maken met het tragische ongeluk van legende Ayrton Senna, die op dit circuit door een ongeluk om het leven kwam. Het circuit heeft in totaal 27 Grand-Prix georganiseerd.

  In F1 2013 maakte het circuit ook al deel uit van de klassieke content. Ook in meer recente games als Project CARS en Assetto Corsa kan je over het circuit racen. Dit is dan wel op de huidige lay-out

  De laatste keer dat de Formule 1 op Imola reed was in 2006. In de tussentijd wordt het circuit wel nog gebruikt voor tourwagens en de zes uur van Imola. Er waren geruchten dat het circuit terug zou keren op de kalender in de Formule 1, maar dit bleek niet zo te zijn.

  2. Nürburgring Nordschleife

  De volgende in onze lijst met F1 2017 historische circuits die wij willen zien, staat de Nordschleife. Met als bijnaam de Groene Hel is al duidelijk wat het circuit precies inhoudt.

  Met een lengte van maar liefst 22.8 kilometer is het circuit gerust imposant te noemen. In totaal zijn er 160 bochten en lange rechte stukken. Het hele circuit wordt omringd door bomen en vangrails staan dicht bij het asfalt. Een foutje kan, zeker in de vroegere jaren, fataal aflopen.

  Het circuit is zeer uitdagend en je hebt de volledige concentratie nodig om een goed rondje neer te zetten. Zie namelijk maar eens foutloos te blijven in 160 lastige bochten. Verder wordt op het rechte stuk een erg hoge topsnelheid gehaald.

  In Forza Motorsport 6, Project CARS, Assetto Corsa en Gran Turismo Sport kun je al over de virtuele Groene Hel racen.

  1. Zandvoort

  Op nummer 1 in onze top 5 beste F1 2017 historische circuits die wij willen zien staat ons eigen circuit Zandvoort. In totaal is het Formule 1 circus 30 keer naar Nederland afgereisd om tegen elkaar te racen op dit circuit in de Zandvoortse duinen.

  De laatste keer dat de Formule 1 op Zandvoort reed, was in 1985. Het zou mooi zijn als het circuit in de F1 2017 game komt. Zeker met het oog op de populariteit van Max Verstappen. Dan hebben we naast een Nederlandse coureur ook nog eens een race op Nederlands grondgebied.

  In de loop van de jaren is de lay-out van Zandvoort sterk aangepast. Zo is een gedeelte van het oude circuit nu gebruikt als bungalowpark. Hierdoor moest het circuit volledig aangepast worden. Sinds 2001 is de lay-out hetzelfde gebleven.

  Welk F1 2017 historisch circuit zou jij willen zien? Laat het ons weten in de reacties!

  F1 2017

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.