Top 10 beste documentaires op Netflix

Article
dinsdag, 27 maart 2018 om 17:00
special documentaires 128602 5
Documentaires weten ons meer inzicht te geven over een bepaald onderwerp. Interessant, leerzaam en vermakelijk, er staan genoeg documentaires op de bekende streamingservice. Wij hebben de tien beste documentaires op Netflix voor jullie uitgelicht. Voor ieder wat wils!

10. The World's Most Extraordinary Homes

We beginnen onze lijst van beste documentaires op Netflix met het bekijken van huizen. Nee, dit zijn geen normale huizen, maar de meest unieke en wonderbaarlijke gebouwen die je ooit hebt gezien!
We volgen architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin die samen de meest aparte huizen van de wereld bezoeken en spreken met de eigenaren. Ook sporen zij de architecten op die dapper genoeg waren om deze unieke constructies samen te stellen. Een simpel concept dat vermakelijk is uitgevoerd. The World's Most Extraordinary Homes weet zeker te verbazen.
128604

9. First Team: Juventus

In onze lijst van beste documentaires op Netflix hebben wij ook aan de voetbalfanaten gedacht. Recent is namelijk First Team: Juventus op de streamingservice verschenen en deze serie biedt een kijkje achter de schermen bij de club.
First Team: Juventus laat nog nooit eerder vertoonde beelden zien van de bekende Italiaanse voetbalclub. De belangrijkste gebeurtenissen binnen de club in het 2017 - 2018 seizoen worden getoond en ook interviews worden afgenomen. Zo brengen we tijd door met spelers van het team, zowel op het veld als in hun eigen huis.
De eerste drie afleveringen van deze documentaire serie zijn nu beschikbaar op Netflix. Er komt nog meer kijkplezier aan, want de tweede helft van First Team: Juventus moet ergens in het najaar verschijnen.
128606

8. Girls Incarcerated

Binnen onze lijst van beste documentaires op Netflix hebben wij vermaak uitgekozen, maar ook een aantal serieuze onderwerpen. Deze valt in de laatste categorie, aangezien we een kijkje nemen binnen het leven van jonge meisjes in de gevangenis.
Tieners die worden opgesloten. Wat voor effect zal dit hebben op hun gedrag? We volgen jonge meisjes die proberen te overleven in de gevangenis, een plek met veel regels en waar vaak gevechten uitbreken. Interessant is de documentaire zeker, maar ook een hoop emoties worden bij de kijker losgemaakt. Hoe kunnen deze meisjes zo behandelt worden?
Girls Incarcerated is niet voor iedereen weggelegd, maar wel een absolute aanrader!
128607 1

7. Ugly Delicious

De titel van deze documentaire serie zegt al genoeg. Een simpel concept, maar wel één die fascinerend is om naar te kijken. Hoe lelijk eten er ook uit mag zien, hoe smaakt het nou precies?
We volgen Chef David Chang die reist over de hele wereld en eten uitprobeert van verschillende culturen. Soms komt er een prachtig gerecht voorbij, maar het is ook mogelijk dat iets er ontzettend smakeloos uitziet. Zoals velen weten kan schijn bedriegen en wie weet komt David Chang de lekkerste gerechten tegen.
Sta jij zelf ook graag in de keuken om delicatesse klaar te maken? Dan is dit de documentaire voor jou. Laat je inspireren en probeer een nieuw gerecht!
128610

6. Dirty Money

In onze lijst van beste documentaires op Netflix hebben we ook een serie gevonden voor de misdaad liefhebbers. Zoals je aan de titel kunt aflezen gaat deze documentaire serie over het verdienen van zwart geld.
Verschillende verhalen worden verteld over bedrijven die probeerde om meer winst te maken door wat geld onder de tafel te schuiven. Welk effect heeft het verdienen van zwart geld op de economie en welke veranderingen zien we ontstaan binnen de bedrijven zelf? Dit en meer is allemaal in Dirty Money te aanschouwen op Netflix!
128613

5. The Toys That Made Us

Ook met nostalgie is rekening gehouden binnen onze lijst van beste documentaires op Netflix. Speelgoed komt in verschillende soorten en maten, maar de meest bekende poppen worden in deze documentaire onder de loep genomen.
Deze documentaire serie bevat maar vier afleveringen in totaal, maar de kwaliteit is van hoog niveau. In elke aflevering ligt de focus op een specifiek merk aan speelgoed. Zo zien we Star Wars, Barbie, G.I. Joe en He-Man voorbij komen. De genieën achter deze bekende speelgoedfranchises bespreken de opkomst - en soms de ondergang - van hun creaties, waarmee gigantisch sommen geld gepaard gaan.
Ga terug naar het verleden en voel de nostalgie naar boven komen. De kans is groot dat ook jij dit speelgoed vroeger in huis had liggen!
128614

4. Auschwitz: The Nazis and the Final Solution

Als we het hebben over de beste documentaires op Netflix, dan kan een documentaire serie over de Tweede Wereldoorlog niet ontbreken. De bekende streamingservice bevat genoeg keus als het gaat om content van dit tijdperk, maar wij hebben voor Auschwitz: The Nazis and the Final Solution gekozen.
Het hele verhaal van concentratiekamp Auschwitz wordt hier gepresenteerd. Met nog nooit eerder vertoonde beelden, interviews met overlevenden en belangrijke gebeurtenissen die zijn nagespeeld. We weten ondertussen welke gruweldaden er plaatsvonden in Auschwitz, maar er zelf bij zijn geweest? Dat laat een diepe impressie achter.
Auschwitz: The Nazis and the Final Solution is een indrukwekkende zit. Zowel interessant als choquerend om naar te kijken. Hoe kon de mensheid zo'n laag punt bereiken?
128618

3. Cosmos: A Space Odyssey

We zijn aangekomen bij de top drie beste documentaires op Netflix en trappen deze af met Cosmos: A Space Odyssey. Niemand minder dan Neil deGrasse Tyson neemt de kijker mee op ontdekkingsreis door het universum.
Deze documentaire serie is het vervolg op Cosmos: A Personal Voyage (1980) en hanteert hetzelfde format. In verschillende afleveringen wordt met behulp van een voice-over en animaties het universum onder de loep genomen. Van het verleden tot de toekomst, hoe zal het universum blijven voortbestaan en wat bevindt zich allemaal in het heelal?
Cosmos: A Space Odyssey is perfect voor iedereen met een fascinatie voor het onbekende.
128620

2. Making a Murderer

Binnen onze lijst van beste documentaires op Netflix is dit misschien wel de meest unieke. Making a Murderer zorgt ervoor dat je ogen volledig gefocust zijn op je beeldscherm. Ongeveer tien jaar lang heeft het geduurd om deze documentaire samen te stellen, maar het was het wachten meer dan waard.
In Making a Murderer volgen we Steven Avery die is veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van Penny Beerntsen en een poging tot moord. Maar heeft Avery deze misdaad wel echt gepleegd? De documentaire toont niet alleen Steven Avery, maar ook zijn familieleden en hoe die met de situatie omgaan. Zet de eerste aflevering aan en je bent niet meer van je tv weg te slaan!
128623

1. Planet Earth

We sluiten onze lijst van beste documentaires op Netflix af met Planet Earth. Waarom deze documentaire serie? Omdat de natuur en alle dieren die erin leven een genot is om naar te kijken voor iedereen.
Planet Earth gaat uiteraard over onze wereldbol. In verschillende afleveringen bezoeken we de mooiste plekken op de wereld en nemen we een kijkje naar de wilde dieren die er leven. Je zult absoluut je ogen uitkijken, aangezien de meest spectaculaire beelden voorbijkomen. Nog nooit heeft de Aarde er zo mooi uitgezien.
Vanwege het gigantische succes van deze documentaire serie is een vervolg, Planet Earth II ook uitgekomen. Dit vervolg is niet op Netflix te vinden, maar wel online aan te schaffen. Beide Planet Earth documentaires mogen niet gemist worden!

De beste documentaires op Netflix

Dit was onze lijst met de beste documentaires op Netflix. Welke gaan jullie uitproberen?

Populair Nieuws