In de docuserie, die vier afleveringen van een uur gaat bevatten, krijgen we een kijkje achter de schermen bij de Italiaanse topclub. Kopstukken binnen de club worden op het veld, onderweg en thuis gevolgd door de makers van de documentaire. Zo krijg je indrukken hoe de dagelijkse gang van zaken bij Juventus in zijn werking gaan.

Netflix documentaire over Juventus is eerste die voetbalclub volgt

De aan te komen Netflix docuserie over Juventus is de eerste Netflix Originals titel die de dagelijkse gang van zaken van een voetbalclub volgt. Federico Paloba, Co-Chief Revenue Officer bij de club, is dan ook erg te spreken over de kansen die deze docuserie oplevert.

"Op deze manier zijn we vastberaden om wereldwijd fans en miljoenen Netflix abonnees te bereiken, die dankzij deze docuserie Juventus tot in detail kunnen leren kennen."

Over Juventus FC

De keuze van Netflix om een docuserie over Juventus te maken is een interessante. De Italiaanse club uit Turijn domineert al jaren de nationale competitie door vanaf 2012 zes keer achter elkaar kampioen te worden. Dat terwijl de club in 2006 nog degradeerde naar de tweede divisie in Italië wegens een omkopingschandaal.

Wanneer de vierdelige Netflix docu over Juventus precies verschijnt is niet bekend. Het Amerikaanse bedrijf zelf praat over een release aan het begin van 2018. Wil je een Netflix abbonement afsluiten? Houd er dan wel rekening mee dat de prijzen voor een abbonement omhoog gaan binnenkort.