Beste Disney conspiracy theories - zouden ze kunnen kloppen?

  Er zijn veel Disney films en dan bedoelen we niet alleen animatie-films maar ook de live-action films. Dumbo is nu bijvoorbeeld als live-action film te bekijken. Met zoveel films krijg je ook genoeg conspiracy theories, maar wat zijn de beste theorieën van Disney films?

  Walt Disney Studios

  5. Is The Lion King een gestolen verhaal?

  The Lion King is dan misschien niet één van de oudste Disney films, maar valt wel onder de old-school animatiefilms binnen de franchise. Dit is één van de klassiekers. Eén van de klassieke Disney films moet dus haast wel conspiracy theories hebben die ook nog eens waar zou kunnen zijn. The Lion King zou alleen wel al bestaan kunnen hebben, tenminste het verhaal dan. Als je namelijk het verhaal van Lion King zou vergelijken met het verhaal van Hamlet (geschreven door Shakespeare) vind je een aantal “toevallige” overeenkomsten.

  In beide verhalen gaat het over een prins die allebei een moordlustige oom hebben. De vader gaat in beide verhalen dood, maar komt later terug als een illusie en om het allemaal af te maken, wordt er ook wraak genomen in beide verhalen. Het is dus allemaal wel heel toevallig dat beide verhalen zoveel overeenkomsten hebben. Toch bedacht Shakespeare het verhaal eerder, dus is The Lion King daarop gebaseerd? Dat is de vraag.

  Disney Enterprises

  4. Is Alice in Wonderland high?

  Alice in Wonderland is een hele tijd geleden geschreven, maar heeft ondanks de leeftijd net als een aantal andere boeken later meerdere filmversies gekregen. In het originele verhaal valt een meisje genaamd Alice door een konijnenhol en belandt ze in een andere wereld. Sinds het boek is uitgekomen - dat was in 1865 - is er al een theorie over een onderliggend thema van het verhaal. Het is één van de beste conspiracy theories over Disney films, omdat de kans groot is dat de theorie klopt.

  Een grote groep lezers van het boek (en kijkers van de films) denkt namelijk dat het verhaal meer over drugs gaat dan we denken. Verschillende elementen wijzen op een massieve drugstrip. The Cheshire Cat verdwijnt en laat alleen een glimlach achter, de rups rookt uit een waterpijp, Alice eet koekjes en drinkt drankjes om haar fysieke staat aan te passen. Alles lijkt op te tellen naar een grote drugstrip.

  Uiteindelijk komt er zelfs de vraag welke pil Alice wil. Met de rode pil blijft ze in Wonderland en met de blauwe pil wordt ze weer wakker in haar eigen bed. Als we ook even goed terugdenken kunnen we die tijd (1865) terug traceren naar het tijdperk van legaal opium gebruik. Of deze theorie dus waar is weten we niet zeker, maar een raar idee is het niet.

  Disney/Pixar

  3. Carl van UP laat je nog een keer huilen

  De film UP was al redelijk emotioneel aangezien de tranen al na tien minuten van je wangen rollen. Dan door de film heen zie je Carl langzaam ontdooien wat ook zorgt voor een aantal emotionele momenten. Het einde was dan ook zeer aangrijpend, maar we geven niet te veel details voor de mensen die na al die tijd nog steeds de film moeten zien. Toch is het een aanrader om de film te kijken als je die nog niet gezien hebt, want anders zal je niet begrijpen waarom dit één van de beste conspiracy theories in Disney films is.

  Even terug naar de Disney conspiracy theories, want rondom Carl is ook een theorie ontstaan. Deze is net als de film redelijk triest. Volgens de theorie zou Carl zijn overleden aan het begin van de film (hij was al op redelijke leeftijd namelijk) en in plaats van dat Russel met hem op avontuur gaat is dat eigenlijk zijn beschermengel die Carl naar het hiernamaals moet brengen. Het zou eigenlijk best mogelijk kunnen zijn.

  Disney/Pixar

  2. Is Andy’s moeder wel echt wie we denken dat ze is?

  In Toy Story volgen we het leven van speelgoed. Dit speelgoed heeft natuurlijk wel allemaal een eigenaar. In Toy Story is de eigenaar van het speelgoed Andy. Deze jongen begint dan ook als een klein jochie, maar in de laatste film van de serie is hij volwassen en krijgt het speelgoed een nieuwe eigenaar. Er is dan ook nu een nieuw deel van Toy Story onderweg, dus tussen de beste conspiracy theories over Disney films mocht hij eigenlijk niet ontbreken.

  Maar, Jessie heeft voordat ze bij Andy terecht kwam al een eigenares gehad. Zou het zomaar kunnen dat de eigenaar die Jessie heeft weggedaan eigenlijk de moeder is van Andy? Jessie draagt namelijk een hoed die het jonge meisje vroeger ook droeg. Toevallig heeft Andy deze hoed ook, maar hoe komt hij eraan? De theorie suggereert dat Andy die van haar moeder heeft gekregen en dat kan best kloppen!

  Buena Vista Pictures

  1. Tarzan, Elsa en Anna familie?

  Tarzan, Elsa en Anna lijken niets met elkaar gemeen te hebben op het eerste gezicht, maar deze theorie bewijst mogelijk het tegendeel. Zou het mogelijk zijn dat deze drie mensen namelijk dezelfde ouders hebben? Van Anna en Elsa weten we natuurlijk al dat ze dezelfde ouders hebben aangezien het zussen zijn, maar het zou best kunnen zijn dat ook Tarzan bij het gezinnetje hoort.

  Het zit als volgt. Elsa en Anna hun ouders zijn omgekomen bij een scheepvaartongeluk volgens de film, maar wat nou als ze eigenlijk helemaal niet zijn gestorven? Wat nou als de ouders van Elsa en Anna zijn gestrand op een eiland en de moeder nog zwanger bleek te zijn ook. Dit kind zou dan geboren kunnen zijn op het eiland en niemand minder kunnen zijn dan Tarzan.

  Beste Disney conspiracy theories - zouden ze waar zijn?

  Of deze Disney conspiracy theories nu waar zijn weten we niet, maar we weten wel dat het degene zijn die waar zouden kunnen zijn wat ze daarom de beste maakt. Wat vind jij van de theorieën? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  Ben je een grote Disney fan? Dan vind je het misschien leuk om ons artikel met de beste Disney films die dit jaar uitkomen even te bekijken! Als je dat artikel niet interessant vindt, kun je ook nog even ons artikel met films die we op Disney+ willen zien even bekijken. Het is de nieuwe streamingdienst van Disney die dit jaar nog onthuld moet worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.