De 10 grootste techflops ooit - Deze snufjes zijn gewoonweg nutteloos

Article
zondag, 14 april 2019 om 13:31
de 10 grootste techflops ooit deze snufjes zijn gewoonweg nutteloos 149341 1
Technologie zit nooit stil. Elke dag worden er wel nieuwe producten uitgebracht die de nieuwe en verbeterde generatie zou moeten zijn. Van nieuwe smartphones tot draadloze opladers. Maar wat gebeurt er met de rotte appels tussen deze innovaties? Je leest het hier in de top 10 grootste techflops ooit.

10. AirPower

Op nummer 10 van de grootste techflops staat AirPower. Het is een leuke feature op nieuwere apparaten van Apple, het draadloos kunnen opladen van je smartphone of smartwatch. Nu zijn er al veel draadloze opladers op de markt, maar Apple heeft tot nu toe geen eigen product hiervoor uitgebracht. Daar zou verandering in komen tot afgelopen week, toen AirPower officieel werd geannuleerd door Apple.
Met de oplaadmat zou je meerdere Apple-apparaten tegelijkertijd kunnen opladen. De productie verliep alleen niet geheel vlekkeloos. De mat werd vaak te warm en kampte met verbindingsproblemen tussen de verschillende apparaten. Apple heeft ervoor gekozen om het op te geven en te stoppen met de productie.
149342 15

9. Ismell

Op nummer 9 van onze grootste techflops ooit staat Ismell. Als je hier nooit van gehoord hebt snappen we dat. Het product is namelijk nooit op de markt gekomen. Het doel van Ismell was om geuren te recreëren voor achter de computer. Het apparaat sluit je aan via USB en vertaalt wat het ziet op je scherm naar geur. Nu heeft het product ongeveer 20 miljoen dollar gekost, maar Ismell heeft nooit het licht mogen zien.
Het product kwam niet eens door zijn prototype-stadium en er werd snel een stop gezet op verdere productie. In de Ismell zouden verschillende cartridges zitten die je af en toe zou moeten vervangen. Hier zitten geuren in die automatisch worden verspreid als je op een bepaalde website zit. Het bedrijf hierachter, DigiScents Inc. heeft nooit winst gemaakt op dit product en is kort daarna failliet gegaan.
149343

8. Apple Newton

De Apple Newton staat op nummer 8 van grootste techflops. De voorganger van de iPad kun je deze wel noemen. Dit was het eerste product wat zelfs handschriftherkenning bevatte, maar daar bleef de innovatie ook bij. Het product had veel productieproblemen en er waren veel bugs in het speciale besturingssysteem. Hierdoor werkte de handschriftherkenning zeer slecht en het apparaat was gewoonweg te groot en te duur.
Het product werd vanaf 1993 verkocht en had een belachelijke prijskaart van bijna 1000 dollar. Hierdoor was de Apple Newton geen succes voor particulieren en in 1998 werd er ook aangekondigd dat de productie werd stopgezet.
149344 5

7. Betamax

In 1975 werd Betamax op de markt gebracht. Deze standaard voor videorecorders en videocassettes moest het opnemen tegen het populaire VHS. De strijd werd uiteindelijk gewonnen door VHS, aangezien dit veel goedkoper was en de opnametijd veel hoger was dan bij Betamax. Het enige voordeel van Betamax was dat dit hogere kwaliteit kon opnemen, maar dit was niet genoeg om het succesvol te maken.
Naast dat Betamax al deze nadelen heeft, was het ook veel groter dan VHS. Hierdoor was het veel te onhandig om mee te nemen en te moeilijk om ergens op te bergen. Betamax is nooit een succes geworden.
149345 4

6. Windows Phone

Het rare neefje onder de smartphones staat op nummer 6 van grootste techflops. De Windows Phone had zo goed kunnen zijn, maar jammer genoeg kun je deze het beste als kogelwerend vest gebruiken. Het begint al bij de layout van het scherm. Verschillende felgekleurde blokjes die willekeurig over het scherm verspreid zijn, geven de verschillende apps aan op je telefoon.
Ohja, over die apps gesproken. Als je een app als Instagram of Snapchat wilt installeren kun je beter verder kijken. Er waren namelijk alleen nep-apps beschikbaar voor bekende services, waardoor je je telefoon bevuilt met verschillende slecht afgewerkte software. De Windows Phone is en zal nooit een succes worden, vooral niet nu andere merken als Huawei en Oppo een opmars maken in de smartphone-industrie.
149346 3

5. Nintendo Virtual Boy

Virtual reality wordt steeds populairder en ook beter. Nintendo heeft aangekondigd dat ze een virtual reality-pakket gaan uitbrengen voor Nintendo Labo, maar dat is niet de eerste poging tot een virtuele wereld. In 1995 deden zij namelijk al een poging met de Nintendo Virtual Boy. Dit apparaat projecteerde een 32-bit spelwereld in zwart-rood, wat je kon zien in een soort kruising van virtual reality en 3D.
Nu was dit een goede poging, maar onder andere de prijs heeft ervoor gezorgd dat dit nooit een succes is geworden. De Nintendo Virtual Boy kostte namelijk 179 dollar, wat toen veel geld was voor een draagbaar apparaat. Over die draagbaarheid nog niet te spreken, want het was een lomp en zwaar apparaat wat onder deed aan bijvoorbeeld de Game Boy.
149347 3

4. Microsoft Zune

Op nummer 4 van onze grootste techflops staat de Microsoft Zune. Dit was het antwoord van Microsoft op de populaire Apple iPod die ervoor heeft gezorgd dat Apple de financiële ondergang in ging. Met de Microsoft Zune probeerde het bedrijf de strijd aan te gaan met Apple, maar er was geen opboksen tegen de al zeer populaire iPod.
Dit apparaatje bracht ook weinig tot geen vernieuwing tegenover de iPod en bleef in de schaduw staan. Waar Apple meer dan 400 miljoen iPods heeft verkocht, blijft de Zune steken op een zeer magere 2 miljoen. Een grote flop dus.
149348 3

3. Google Glass

Eén van de eerste augmented reality-brillen staat op de derde plaats van de grootste techflops. De Google Glass was een soort band voor om het hoofd waar in een ooghoek een klein schermpje zat. Hierop krijg je notificaties binnen en kun je ook filmen of foto’s maken. De bril was alleen erg duur wat ervoor zorgde dat er niet meer dan een miljoen van zijn gemaakt of zelfs verkocht.
Google Glass werd in 2015 geannuleerd, maar werd in 2017 opnieuw op de markt gebracht met een nieuwe en verbeterde versie die zich richt op professioneel gebruik. Deze is alleen nog duurder dan de eerste en is al helemaal niet voor particulier gebruik.
149349

2. Google+

De tweede plaats van onze grootste techflops geven we weg aan Google+. Deze dienst moest de strijd aangaan met Facebook, maar faalt hier enorm in. Eerder probeerde Google deze strijd al te winnen met Google Buzz en Google Friend, wat ook geheel mislukte. Google zijn laatste poging was dus met Google+.
Waar Facebook meer dan 2,2 miljard dagelijkse gebruikers heeft, kwam Google+ niet eens aan de half miljard gebruikers. De klap op de vuurpijl voor Google+ was een datalek wat werd verzwegen voor het publiek, wat ervoor zorgde dat veel mensen de dienst links lieten liggen. Voor de consument is Google+ tegenwoordig ook niet meer te gebruiken, wat boekdelen spreek over het succes van de dienst.
149350

1. Samsung Galaxy Note 7

Misschien wel de één van de grootste techflops ooit komt bij Samsung vandaan. In 2016, toen de Galaxy Note 7 op de markt kwam was dit het snelste en beste product van Samsung. De Galaxy Note 7 had bijvoorbeeld een goede camera, een prachtig scherm en ook een zeer grote batterij. Die grote batterij heeft hem uiteindelijk de das om gedaan.
Na de release waren er namelijk verschillende incidenten waar de telefoon spontaan in brand vloog of zelfs ontplofte. Na deze apparaten te hebben vervangen moest het debacle opgelost zijn, maar niets was minder waar. De productie werd gestaakt en de verkoop gestopt. Deze extreem grote flop heeft Samsung ongeveer 17 miljard dollar gekost.

Dit zijn de grootste techflops ooit

Van geurcomputers tot aan exploderende telefoons. Er is genoeg technologie wat totaal is mislukt. Deze producten en diensten zul je niet zo snel terugzien. Wij hebben in ieder geval geen zin in een exploderende broekzak. De grootste techflops vind je hier terug.

Populair Nieuws