De 10 tofste Borderlands characters op een rij

  Gearbox heeft een aantal teasers vrijgegeven op Twitter. Twee hiervan refereren naar Borderlands 2 en waarschijnlijk een nieuwe Borderlands titel. Voordat er een nieuwe game uitkomt kunnen we nog even aan de slag met vorige delen. Lees hier de beste en leukste Borderlands characters om mee te spelen.

  10. Salvador

  Op nummer 10 van onze beste Borderlands characters staat Salvador. Deze 36-jarige Gunzerker maakt gebruik van een skill waarmee hij voor een korte periode twee wapens tegelijk kan gebruiken. Salvador is een echte tank en kan dus ook veel kogels opvreten, voordat het fataal wordt.

  Veel van Salvador zijn teksten in Borderlands 2 zijn referenties naar andere films en series. Zo zegt Salvador ‘Yippie Ki Yay’, wat een referentie is naar de Die Hard-serie, waar John McClane dit regelmatig zegt. Veel diepgaande skills of combinaties zul je bij Salvador niet vinden, aangezien het een redelijke recht toe recht aan klasse is.

  9. Athena

  Athena is één van de speelbare characters in Borderlands: The Pre Sequel. Zij wordt gezien als de Gladiator klasse, doordat zij naast een hoofdwapen ook over een schild beschikt. Hiermee kan zij namelijk schade opvangen en terugkaatsen naar de vijand. Merendeel van haar skills zijn erop gericht om haar schild sterker te maken, die zij als een dodelijke frisbee naar de vijand kan gooien.

  Athena is één van de meisjes die door de Atlas Corporation van jongs af aan getraind is om een sluipmoordenaar te worden. Later werden zij allemaal gerekruteerd door de Crimson Lance om te dienen als Vault Hunters. Athena is een goede klasse in Borderlands: The pre Sequel en is van alle markten thuis. Zo kun je haar heel defensief gebruiken of kun je gelijk de aanval in.

  8. Zer0

  Zer0 is een huurmoordenaar die steeds op zoek is naar een grotere uitdaging. Wanneer zijn huidige contracten niet terugvechten besluit hij om naar Pandora af te reizen op zoek naar een Vault, aangezien dit een perfecte uitdaging voor zijn skills is. Veel is er niet bekend over Zer0 en hij is dus één van de meest mysterieuze Borderlands characters. Niemand weet hoe hij er echt uitziet en of hij weleens menselijk is.

  Zer0 is vooral bedoeld om van dichtbij te gebruiken. Met zijn Decepti0n skill kan hij voor een korte periode onzichtbaar worden en roept hij een hologram van zichzelf op die het vuur trekt van de vijand. Zer0 is een echte melee-klasse die uitblinkt in gevechten van korte afstand. Ook kun je hem goed inzetten voor grotere afstanden met sniper rifles.

  7. Axton

  Axton staat op nummer 7 van onze beste Borderlands characters. Na 10 jaar bij de Dahl militie te hebben gewerkt werd hij, na het niet opvolgen van orders ontslagen door zijn vrouw die het hoofd van Dahl was. Tegelijkertijd is zij ook gescheiden van Axton. Door een reclame van Handsome Jack werd hij naar Pandora geleid, waar hij op zoek ging naar roem en uitdagende vijanden.

  Axton maakt gebruik van een machinegeweer wat hij op verschillende manier kan inzetten. Deze volgt hem in de lucht en rekent af met omringende vijanden. Axton is een echte aanvals-klasse en is dan ook één van de characters met de meeste basis schade.

  6. Mordecai

  Mordecai is één van de speelbare characters uit de eerste Borderlands game. Samen met zijn gevleugelde vriend Bloodwing is hij een sterke tegenstander. Mordecai is een lange-afstandsklasse en maakt gebruik van Bloodwing om vijanden aan te vallen. Deze klasse is vooral bedoeld om je tegenstander van een afstand te vermoorden met snipers, om daarna je vliegende vriend op pad te sturen.

  Mordecai is één van de oprichters van de Crimson Raiders en is ook terug te vinden in Borderlands 2, waar hij een ondersteunende rol heeft. Zo helpt hij je bij een aantal missies door vanaf hoge punten vijanden uit te schakelen.

  5. Gaige

  Gaige is één van de DLC characters in Borderlands 2. Op de middelbare school had Gaige voor een project de Deathtrap robot gemaakt. Doordat een tegenstander haar duwde zag Deathtrap haar als vijand en liet haar ontploffen. Natuurlijk werd zij hierna verbannen van school en werd ze ook nog is aangegeven. In een ontsnappingspoging reist ze af naar Pandora, waar je als haar kunt spelen samen met Deathtrap.

  Haar skill is dan ook het oproepen van deze moordende super-robot. Gaige is één van de moeilijkste characters in Borderlands 2 om mee te spelen, aangezien haar skills extreem goed op elkaar moeten worden afgestemd. Als je eenmaal weet hoe je haar moet gebruiken is ze wel één van de beste characters.

  4. Jack

  Handsome Jack is misschien wel één van de beste characters in Borderlands. Hoe leuk is het dat we in The Pre Sequel als hem kunnen spelen, wel als een dubbelganger, maar toch. Jack zijn echte naam is Timothy Lawrence en is chirurgisch aangepast zodat hij sprekend op Handsome Jack lijkt.

  In The Pre Sequel maakt Jack gebruik van twee holografische dubbelgangers die je in kan zetten om voor je te vechten. Je kunt deze upgraden met een groter arsenaal aan wapens en je kunt deze ook sterker maken door verschillende skills. Jack is één van de beste characters in The Pre Sequel.

  3. Claptrap

  Claptrap is vrijwel het leukste personage om te gebruiken in The Pre Sequel. Hij heeft niet alleen de meeste skills, maar hij is gewoon volkomen hilarisch. Net als In Borderlands 2 worden de meest schunnige en grove grappen in het rond gegooid als Claptrap in de buurt is.

  Zijn ultieme skill is ook één van de beste in de game. Waar alle andere characters maar toegang hebben tot één skill, heeft Claptrap de keuzen uit 6 verschillende. Deze worden automatisch uitgekozen op welke het beste bij de situatie past. Claptrap is het leukste personage om als te spelen in Borderlands: The Pre Sequel, maar staat niet op nummer één van onze characters.

  2. Maya

  Van alle Borderlands 2 characters is Maya toch wel één van de beste om te kiezen. Niet is zij goed gebalanceerd, maar ook heeft zij één van de beste skills om te gebruiken. Met haar Phaselock lokt ze vijanden in de val door een vortex van energie te creëren waar zij in vast komen te zitten. Hierdoor krijgen zij extra schade en kunnen voor een korte periode niks doen.

  Vooral handig is Maya als zij tegenover een grote groep vijanden staat. Naast dat Maya enorm veel schade kan aanrichten heeft zij extreem goede skills waarmee zij nog sterker kan worden. Met de upgrades voor haar Phaselock is zij een meedogenloze tegenstander.

  1. Krieg

  In Borderlands heb je defensieve, maar ook offensieve karakters. Krieg valt een beetje buiten de boot als het gaat om verdediging, aangezien hij totaal in het teken staat van de aanval. Met zijn vlijmscherpe hakbijl is Krieg de perfecte melee-klasse. Zo doet hij met zijn Buzz Axe Rampage 500% meer melee-schade en beweegt hij 33% sneller dan normaal.

  Krieg blinkt uit in gevechten van dichtbij. Van ondergetekende is dit dan ook de meest favoriete klasse van alle Borderlands titels bij elkaar. Naast een extreem sterk personage heeft Krieg ook hilarische teksten die hij willekeurig door een gevecht heen schreeuwt. Krieg staat op nummer één van onze beste Borderlands characters.

  Speelbare Borderlands characters

  Deze characters zijn het beste mo mee te spelen in Borderlands. Natuurlijk zijn alle karakters goed op hun eigen manier en ligt het natuurlijk ook aan hoe je speelt. Hopelijk kun je wat makkelijker een personage kiezen uit de Borderlands titels, voordat Borderlands 3 uitkomt.

  Borderlands: The Handsome Collection

  Verkijgbaar vanaf 27 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.