De beste bloemen- en planten-sets uit de LEGO Botanical Collection

Article
zondag, 21 januari 2024 om 16:00
Een plant in huis staat meestal niet verkeerd. Maar we kunnen niet allemaal groene vingers hebben. Echte planten en bloemen hebben natuurlijk voordelen, zoals luchtzuiverende eigenschappen, maar voor wat fleurigs dat niet dood te krijgen is, kun je deze LEGO sets uit de Botanical Collection in huis halen!

Bloemstuk met gedroogde bloemen

We hebben soms de neiging om bloemen alleen mooi te vinden op het hoogtepunt van hun bloei. Ergens is dat ook wel logisch, dan zijn ze tenslotte kleurrijk en mooi open. Maar met gedroogde bloemen krijg je ook een heel mooi kleurenpalet.
De herfstkleuren die je op die manier overhoudt zijn wat minder uitgesproken dan met ongedroogde bloemen. Maar je bent nooit ver verwijderd van iemand die herfstkleuren prachtig vindt. Een leuke bijkomstigheid is dat je meerdere exemplaren van deze set kunt koppelen voor een mooie krans, een zeldzame eigenschap in de Botanical Collection. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan, maar het staat wel mooi.
lego kersenbloesem sakuraf1705418593

Kersenbloesems

De LEGO-sets in de Botanical Collection zijn bijna allemaal ongeveer even duur. Dat heeft een voordeel: wanneer je het geld hebt voor één van de sets hoef je nooit te bedenken of je niet iets mooiers zou kunnen kopen als je meer aan de kant zet. Maar misschien vraag je je af of er niet ook wat goedkopere sets zijn voor liefhebbers van bloemen en planten.
Die zijn er wel degelijk, bijvoorbeeld deze kersenbloesems. De kersenbloesem staat natuurlijk bekend om de prachtige zachtroze zee die je op sommige plaatsen in Japan kan zien rond maart en april. Met deze set heb je twee mooie takjes van de bloesem in huis. Hoewel het niet helemaal duidelijk is of goedkopere sets al deze technisch gezien bij de Botanical Collection horen, sluiten ze wel naadloos aan bij de bouwstijl.
lego rozenboeketf1705418487

Rozenboeket

In veel boeketten zitten meerdere verschillende bloemen, maar een boeket van allemaal dezelfde kan ook mooi zijn. Een boeket rode rozen is wat dat betreft een klassieker. Dat is pas toegevoegd aan de Botanical Collection en mede doordat de rozen net niet allemaal precies hetzelfde zijn, is het een fraai plaatje geworden.
Dit is trouwens ook een vriendelijke reminder dat het binnenkort Valentijnsdag is. Mocht er iemand in je leven zijn die je op dat moment een beetje wil verwennen, dan is dit mogelijk een leuk toepasselijk cadeau. Diegene moet dan natuurlijk wel een beetje van LEGO houden, maar als dat zo is, heb je misschien wel goud in handen.
lego miniplantjesf1701183713

Miniplantjes

Bij een plant in de kamer denk je misschien al snel aan een flinke kamerplant, of een heel boeket bloemen. Maar het kan ook heel klein, zoals ook is uitgebeeld in deze LEGO-set. Een aantal van deze planten is, als we het goed hebben, wat groter in het wild, maar dat maakt de miniversie heel geschikt voor als je bijvoorbeeld klein woont.
Geen enkele plant zit twee keer in deze set, dus of je nu een mooie bloem maakt of een cactus, het bouwen is niet al te repetitief. Je kunt de plantjes bovendien overal neerzetten. Een boeket uit de Botanical Collection komt toch al snel wat dunnetjes over als je het over meerdere vazen verspreid, maar deze miniplantjes kun je als je wil over je hele huis vespreiden.
lego icons wilde bloemenf1673869582

Boeket met wilde bloemen

Rozenboeketten, gedroogde bloemen, het is allemaal mooi, maar wat als je gewoon een heel kleurrijke verzameling bloemen wil? Dan kun je waarschijnlijk het beste gaan voor het Boeket met wilde bloemen. Van alle LEGO-sets in de Botanical Collection zijn deze het felst gekleurd.
Geel, blauw, lila, het zit er allemaal in. En hoewel sommige bloemen een paar keer in het boeket zitten, is er zeker de nodige variatie. Wat de mooiste bloemenset van LEGO is, is een kwestie van smaak, maar deze set is één van de beste voorbeelden dat de sets uit de Botanical Collection een fraai stukje decor op kunnen leveren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties