Dit zijn de beste Batman acteurs volgens jullie!

Article
donderdag, 12 januari 2017 om 17:13
xgn google image
Batman, de Dark Knight, de Caped Crusader. Hoe je het alter ego van Bruce Wayne ook wilt noemen, iedereen kent hem wel. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de vele films - het zijn er inmiddels alweer meer dan tien - waarin het karakter een hoofdrol speelt. Maar wie is nu eigenlijk de beste Batman acteur?
Batman is een grote inspiratiebron voor filmmakers, ontwikkelaars van games en tal van andere creatieve geesten. Het welbekende logo van de vleermuisman is bovendien ook niet meer uit de wereld weg te denken en elk denkbaar kledingstuk is er wel eens mee versierd.

Wie is de beste Batman acteur?

Maar welke acteur heeft het karakter nu eigenlijk het beste vertolkt op het grote scherm? In de poll van vorige week vroegen we het aan jullie en inmiddels is de grote winnaar duidelijk. We hebben de top 3 beste Batman acteurs voor jullie op een rijtje gezet, dus lees snel verder om te zien of jouw favoriet een plekje heeft kunnen bemachtigen!

3. Michael Keaton

We trappen de lijst af met de nummer 3, Michael Keaton! In 1989 verscheen de zoveelste film met de naam Batman, ditmaal van regisseur Tim Burton en dat hebben we geweten! De filmreeks, waar ook Batman Returns (1992), Batman Forever (1995) en Batman & Robin (1997) deel van uitmaken, sloeg een duisterdere weg in dan de Batmanfilms uit de jaren '60. Het eerste deel was een enorme kaskraker en werd dan ook de best bezochte film van 1989.
Michael Keaton nam in de filmreeks de rol van Batman op zich en dat heeft een blijvende indruk achtergelaten, want zelfs nu, tientallen jaren en meerdere films later, wordt Keaton nog steeds als één van de beste Batman acteurs gezien. Jarenlang was Keaton synoniem voor Batman en de filmreeks is nog steeds enorm geliefd bij fans. Niet gek dus, dat Keaton een plek heeft bemachtigd in de top 3 beste Batman acteurs!
104355

2. Ben Affleck

Op de tweede plek vinden we Ben Affleck, inmiddels beter bekend als Batfleck. We kregen hem voor het eerst te zien in Batman V Superman Dawn of Justice, maar hij heeft overduidelijk een positieve indruk achtergelaten! De meest moderne Batman in deze lijst heeft het dus razendsnel tot één van de beste Batman acteurs aller tijden weten te schoppen.
De film, die geregisseerd is door Zac Snyder, werd met gemengde reviews ontvangen, maar de meesten waren het er wel over eens: aan Batfleck lag dat niet. Affleck's vertolking werd door een breed publiek bejubeld en de acteur kon dan ook rekenen op positieve reacties op zijn prestatie.
Inmiddels is de positie van Ben Affleck als een van beste Batman acteurs dus wel gevestigd en we zijn dan ook benieuwd naar wat we in de toekomst nog allemaal gaan zien van de nieuwste Batman!
Hoewel de reis naar de top razendsnel is gegaan voor Batfleck, heeft hij het toch nog moeten afleggen tegen de beste Batman acteur aller tijden en dat is natuurlijk...
104356

1. Christian Bale

...Christian Bale! Het werd al voorspeld door de gebruiker Beaudé en uiteraard was daar geen glazen bol voor nodig, want de Christopher Nolan Batman trilogie wordt door veel fans beschouwd als de beste filmreeks over de held. Het is dus niet gek dat Christian Bale de titel van beste Batman acteur op zich mag nemen.
beste Batman acteur
Met de Nolan-trilogie werd een nog duisterdere weg ingeslagen voor de Dark Knight en dat bleek gewoon enorm goed te werken. Bovendien is Bale's vertolking niets minder dan geweldig te noemen en hoewel je kunt discussiëren over het stemgebruik van de acteur, is er verder weinig aan te merken op zijn acteerwerk. Niet vreemd dus, dat Bale gekozen is tot de beste Batman acteur aller tijden!
De legendarische manier waarop Bale de punchline "I'm Batman" bracht, biedt voldoende inspiratie voor pop-culture verwijzingen en is inmiddels een van de iconische uitspraken van de Caped Crusader geworden, geheel met rokersstem natuurlijk! Bale heeft, net als alle ander acteurs vóór hem, het karakter een nieuwe identiteit gegeven en deze is duidelijk het beste blijven hangen.

Populair Nieuws