De beste Avatar LEGO sets van dit moment

Article
dinsdag, 19 december 2023 om 15:00
Na 13 jaar niets, lijkt Avatar in december ineens vaste prik. Vorig jaar was er eindelijk de tweede film, nu een game om zelf mee op avontuur te gaan op Pandora. Met deze LEGO sets is er nog een manier om de films te herbeleven.

Ilu Ontdekking

Je kunt veel zeggen over Avatar, maar wat je de films niet kunt afnemen, is dat de wereld erg mooi is. Dat heeft hij ook deels te danken aan de vele wezens die erin leven.
Eén zo’n wezen, de Ilu, kun je nabouwen met deze LEGO-set. Het lichaam is gemaakt van steentjes, terwijl de vinnen speciaal op maat gemaakt zijn. Uiteraard zijn er ook figuurtjes, namelijk Tsireya en Tuk.
lego avatar site 23f1702396373

Zwevende Bergen: Site 26 & RDA Samson

Ergens is het verleidelijk om bij de wereld van Avatar alleen te denken aan de natuurlijke pracht van Pandora. Maar de RDA is natuurlijk ook onderdeel van deze wereld. Hun materieel vind je terug in deze set.
In de Zwevende Bergen vind je Site 26, waar de menselijke vorm van Jake Sully zich verplaatst in een Avatar. Ook leuk is de Samson helikopter die is inbegrepen.
lego avatar makof1702396470

Mako Onderzeeër

Met de grote focus op water in Avatar 2, waren wat nieuwe voertuigen natuurlijk ook een noodzaak. Kate Winslet kan misschien haar adem 7 minuten inhouden, maar de rest van de bevolking heeft baat bij de zuurstofvoorraad van een onderzeeër.
Behalve de Mako onderzeeër zelf vind je in deze set nog een paar leuke dingen. Zo zijn er wat elementen van de zeebodem, waarbij de onderwaterflora creatief is nagebootst met bijvoorbeeld turquoise bananen en paarse wortels. Uiteraard is ook deze set niet compleet zonder een paar minifiguren, vier om precies te zijn.
lego avatar housef1702396716

Huis in Metkayina rif

De Na’vi zouden natuurlijk graag willen dat de RDA ze met rust zou laten. Als jij je Na’vi die rust ook gunt, dan kun je vast met veel plezier naar deze LEGO-set kijken.
Hij beeld namelijk een vredig leventje in een huis op het water af. Het is een aangenaam stulpje voor verschillende Na’vi, waaronder Neytiri. Niet alleen het huis zelf is een onderdeel van de set, maar ook de zeebodem direct eronder mag niet ontbreken.
lego avatar tree of soulsf1702396835

Toruk Makto & Boom der Zielen

Zelfs als je Avatar nog nooit hebt gezien, ken vast ergens vaag het beeld van de Boom der Zielen. Het is een spirituele plek voor de Na’vi en bovendien een hele mooie.
Dat lijkt heel moeilijk om nat maken in LEGO, maar wat ons betreft is het in deze set toch aardig gelukt. De boom zelfs is natuurlijk niet te versmaden, maar de set bevat ook weer een spectaculair wezen, de Toruk. Dat Jake Toruk Makto wordt is een belangrijk onderdeel van de eerste film en dat kun je met deze set helemaal nabootsen.