Top 5 beste animatiefilms op Netflix in 2015

  Er wordt al snel gedacht dat animatiefilms voor kinderen zijn, maar dit is natuurlijk helemaal niet waar. Animatiefilms zijn leuk en grappig, daar geniet iedereen van. Dit zijn de beste animatiefilms op Netflix in 2015.

  5. Shrek (2001)

  Shrek is een grote groene ogre die niets liever wil dan met rust gelaten worden. Hij gaat de uitdaging aan om de prinses Fiona uit de toren te redden. Dit doet hij samen met de drukke, grappige ezel die Shrek als zijn vriend ziet. Wanneer de prinses is gered, komen ze er achter dat ze niet is wie ze lijkt te zijn.

  Shrek is een grappige film met inmiddels drie delen. Wanneer je geen genoeg krijgt van de film, kun je altijd nog deel twee of drie bekijken. De film zit vol met flauwe grapjes en dubbelzinnige opmerkingen, veel vallen je niet eens op op het eerste gezicht.

  Bekijk Shrek nu op Netflix.

  4. Frozen (2013)

  Elsa heeft magische krachten waarmee ze sneeuw en ijs kan maken. Wanneer ze net tot koningin is gekroond, gebruikt ze haar krachten en start ze een oneindige winter in het koninkrijk. Haar zus Anna besluit om samen met bergbeklimmer Kristoff op zoek te gaan naar haar zus om de eeuwigdurende winter te beëindigen. Op deze reis ontmoeten ze veel nieuwe vrienden en moeten ze natuurelementen overwinnen.

  Wie nog niet van Frozen heeft gehoord, heeft onder een steen geleefd. Dit zal de meest gehypte film zijn van de laatste tijd, zelfs als je de film niet gekeken hebt weet je waar het over gaat. En laten we de soundtrack niet vergeten, Let It Go. Het nummer dat overal te horen was en iedereen inmiddels mee kan zingen.

  De film kreeg een 7.5 in de Frozen review. Ben jij fan? Bekijk Frozen op Netflix.

  3. Coraline (2009)

  Coraline is een nieuwsgierig, jong meisje dat een doorgang naar een ander universum vindt, in haar eigen huis! Haar wereld staat compleet op zijn kop als ze daar haar andere vader en andere moeder leert kennen. Ze ontdekt dat de andere wereld erg anders is dan haar wereld, misschien wel beter. Maar er is meer met deze wereld aan de hand dan ze dacht.

  Coraline verandert al snel van een mysterieus verhaal naar een horrorsetting. De film is dan ook geen kinderfilm, dat er poppen en sprekende katten in voorkomen betekent niet direct dat het een kinderfilm is. De kijkwijzer van deze film kreeg veel kritiek te verduren toen de uitspraak naar buiten kwam dat Coraline pure horror is gecamoufleerd als poppensprookje.

  Bekijk Coraline op Netflix.

  2. Verschrikkelijke Ikke (2010)

  Verschrikkelijke Ikke gaat over Gru, een duivels meesterbrein die de maan wil stelen. Maar nadat hij de drie meisjes Margo, Edith en Agnes adopteert, is hij zijn grootste uitdaging ooit aangegaan. Samen met zijn minions probeert hij voor de meisjes te zorgen en tegelijkertijd ook zijn kwade plannen na te streven. Dit gaat alleen niet altijd zo goed.

  Nog populairder dan hoofdpersoon Gru of de meisjes, zijn de talloze minions die onder de macht van Gru in het laboratorium werken. Deze gele wezentjes zijn altijd vrolijk, gek op bananen en hebben veel te veel energie. Zij krijgen nu ook hun eigen film, dit is een proloog op Verschrikkelijke Ikke en komt op 1 juli uit.

  Bekijk Verschrikkelijke ikke nu op Netflix.

  1. Toy Story 3 (2010)

  Andy gaat studeren en om die reden komen Woody, Buzz en de rest van de speelgoedvrienden terecht in een dagopvang. In het eerste opzicht lijkt de dagopvang een leuke plek, maar niets blijkt minder waar. Woody en z'n vrienden willen zo snel mogelijk weg uit de dagopvang, maar dit is nog niet zo gemakkelijk.

  Toy Story is voor velen een jeugdsentiment en laten we maar toegeven dat we de films nu nog steeds zouden kunnen kijken. Het is dus zeker een plekje waard in de top 5 beste animatiefilms op Netflix. Toy Story 3 kwam in 2010 uit en de volgende film is al aangekondigd voor 2017.

  Bekijk Toy Story 3 op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.