Beroemdheden in beeld: Actrice Tina de Bruin als deelnemer Wie Is De Mol 2020

  Tien deelnemers, veel opdrachten en één van hen is een saboteur, oftewel de mol. De twintigste editie van Wie Is De Mol is van start gegaan en de deelnemers beloven er weer een feestje van te maken. In deze special bekijken wie nu eigenlijk Tina de Bruin is, iemand die de laatste aflevering veel is besproken. Maar wie is actrice Tina de Bruin nu eigenlijk? Hier bespreken wij haar even kort!

  AVRO-TROS

  Wie is Tina de Bruin?

  Deze actrice en cabaretière is al vrij lange tijd actief binnen Nederland. Mogelijk herken je eerder haar gezicht dan haar stem. Zij is namelijk de stem van vrouwenzender TLC. Voor mensen die wat meer in Nederlandse musicals duiken, komt niet alleen haar stem, maar ook haar spel mogelijk bekend voor. Zo stond ze op de planken in Hij Gelooft in Mij (het verhaal rondom André Hazes) en ze had ook een rol in de musical Toon. Dit jaar speelt ze in de film Huisvrouwen Bestaan Niet 2.

  Tina de Bruin heeft sowieso al in een heleboel films gespeeld. Denk aan Gooische Vrouwen De Film (juffrouw van Remy), Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding en Eetclub. Ook heeft ze ervaring in series als Julia’s Tango en speelde ze burgemeester Merel Ophuis in de populaire doktersserie Dokter Tinus. Ze neemt zowel grote als kleine rollen op zich, zo was ze ook ooit een mama in het Sinterklaasjournaal. Daartegenover staat dat ze ook net zo makkelijk Chantal Janzen vervangt in de serie Kees&Co.

  Acteren kan ze wel!

  Tina de Bruin heeft een bak vol met acteerervaring. Stel je eens een mollende Tina voor, haar acteerervaring kon zo worden ingezet om andere deelnemers en kijkers om de tuin te leiden. Zo komt haar diploma aan de kleinkunstacademie ook nog eens voor andere dingen van pas. Naast acteren weet Tina de Bruin ook hoe het is om voor grote groepen verhalen te vertellen. Improviseren en presenteren kan ze. Dat deed ze al bij Kannibalen, De Nieuwste Show en Wat Als?

  Acteren is iets wat een mol verder kan helpen, maar als geen mol zijnde kan het ontzettend lastig zijn. In een introductie filmpje van Wie is de Mol seizoen 20 geeft ze aan zo chaotisch als een ui te zijn. Ze moet zich echt ergens fanatiek in vastbijten. Dat zegt ze wel te kunnen.

  Haar persoonlijkheid

  Overtuigen kan deze actrice wel. Dat deed ze al met haar theatershow gebaseerd op een horrorjeugd. Zo heeft ze een lastige jeugd gehad omdat haar ouders al op hele vroege leeftijd afstand van haar namen. Opa en oma stonden daar om haar op te vangen, maar in de theatershow zelf laat Tina de Bruin al weten dat dit niet altijd geweldig verliep. Zo knaagde aan haar dat ze niet goed genoeg was voor een ‘regulier gezin’.

  Tina brengt graag in haar theatershows meer persoonlijke verhalen aan het licht. Ze schrikt niet terug om verhalen een persoonlijke touch te geven, mogelijk won ze daarom ook de Persoonlijkheidsprijs op het Camarettenfestival van 2002. Cameretten is het oudste en grootste cabaretfestival van Nederland.

  Haar nachtblindheid

  Een leuk feitje is, dat Tina de Bruin nachtblind is. Dit laat ze weten in een video van Wie Is De Mol, die de kandidaat alvast aan het publiek voorstelde. Misschien is dit al stiekem een hint dat ze de mol is. In ieder geval leek ze er zelf wel zin in te hebben om een opdracht in het donker te doen. Voornamelijk omdat het heel spannend lijkt en ze er waarschijnlijk meer door wordt uitgedaagd.

  Beeld je eens een Tina in die een mol is in Wie Is De Mol. Het zou stiekem een manier zijn geweest om al gelijk wat geld uit de pot te halen onder het mom van 'ik ben nachtblind, natuurlijk mislukt die opdracht?' Ze had het kunnen maken en misschien was ze ermee weggekomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.