De belangrijkste Star Fox personages

  Star Fox Zero komt dit najaar uit voor de Wii U en dus kunnen Fox en z’n vrienden binnenkort weer plaatsnemen in hun Arwings. Maar wie zijn deze piloten eigenlijk? Omdat het Lylatstelsel vol met interessante figuren zit, hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste Star Fox personages!

  Fox McCloud

  Fox is de leider van het huidige Star Fox team en een getalenteerd piloot. Hij is de zoon van James McCloud, die het oorspronkelijke team oprichtte. Nadat James vermoedelijk stierf tijdens een missie, besloot Fox om zijn vader op te volgen.

  Fox is moedig, zelfverzekerd en vastberaden. Zijn teamgenoten zijn alles voor hem en hij komt ze dan ook altijd te hulp als ze in de problemen zitten. Wel kan Fox soms onvoorzichtig zijn: zo moest zijn rivaal Wolf hem ooit uit een hinderlaag redden.

  Falco Lombardi

  Hoewel hij het niet snel zal toegeven, is Falco ongetwijfeld de beste vriend van Fox. Deze sarcastische vogel is de beste piloot van het Star Fox team en wijst anderen snel op hun fouten, maar is diep vanbinnen dol op zijn teamgenoten.

  Hij verliet ooit de groep, maar kwam terug om Fox te assisteren tijdens een gevecht met diens aartsvijand Andross. Falco zelf vindt het niet prettig als Fox hem uit de brand moet helpen, iets dat door zijn arrogantie en zucht naar avontuur vaker voorkomt dan Falco zou willen.

  Slippy Toad

  Slippy is de monteur van de groep en heeft zowel voertuigen als wapens voor zijn vrienden gemaakt. Niet alleen de Arwing, maar ook de Landmaster-tank, Blue Marine-onderzeeër, blasters en reflectors (te zien in Super Smash Bros.) die het team gebruikt, zijn door Slippy ontworpen.

  Ondanks dat hij de Arwing zelf heeft gemaakt, kan Slippy dit gevechtsvliegtuig niet zo goed besturen (tot irritatie van Falco). Wat persoonlijkheid betreft is Slippy klungelig, ietwat naïef en soms sociaal onhandig, maar ook erg loyaal aan zijn vrienden en altijd behulpzaam.

  Peppy Hare

  Als lid van het eerste Star Fox team en goede vriend van James McCloud is de rol van mentor Peppy op het lijf geschreven. Hoewel hij in de latere games minder vliegt, is Peppy nog altijd heel behendig met zijn Arwing. Daarnaast is deze veteraan nooit te beroerd om anderen advies te geven.

  Peppy is verder bevriend met General Pepper (zie ook pagina 9) en nam in Star Fox Command diens militaire taken over toen Pepper geveld was door een ziekte. In datzelfde spel krijgen spelers ook meer van Peppy’s familie te zien: zijn dochter Lucy is een speelbaar personage.

  Krystal

  Krystal is ook een vos en, niet heel verrassend, de love interest van Fox. Nadat ze Fox ontmoette in Star Fox Adventures, sloot ze zich aan het einde van die game aan bij het Star Fox team. Naast haar vaardigheden met een staf en de Arwing bezit Krystal ook telepatische krachten.

  Hiermee kan ze gedachten van anderen opvangen en noodsignalen van verre planeten oppikken. Dit voert het team nog weleens naar plekken waar hulp nodig is. Krystal is vriendelijk en dapper, maar kan ook erg koppig zijn.

  Wolf O’Donnell

  De aartsrivaal van Fox en leider van zijn eigen team, Star Wolf. Wolf was ooit de leider van een groep ruimtepiraten en mogelijk betrokken bij de dood van Fox’ vader. Zijn team en dat van Fox hebben een lange geschiedenis van rivaliteit met elkaar; Wolf heeft herhaaldelijk geprobeerd Fox te doden.

  Laatstgenoemde blijkt alleen keer op keer een geduchte tegenstander te zijn, waardoor Wolf hem respecteert. Hoewel hij en Fox nooit vrienden zullen worden, heeft Wolf zijn rivaal ooit uit een hinderlaag gered en hem na afloop zelfs wat advies gegeven. Naast zijn trots en criminele neigingen heeft Wolf dus ook eergevoel.

  Leon Powalski

  Deze kameleon werd door Wolf benaderd om lid te worden van Star Wolf. Leon ging in op dit verzoek en is, op Wolf zelf na, de enige overgebleven piloot die sinds de oprichting van het team lid van Star Wolf is. Leon staat bekend om zijn arrogantie en zijn gewoonte om neer te kijken op zijn tegenstanders.

  Leons achtergrond is behoorlijk schimmig, maar hij lijkt een verhitte rivaliteit met Falco te hebben. Hij heeft ook wat sadistische trekjes: zo dreigt hij zijn vijanden tijdens een gevecht te martelen. Leons persoonlijkheid kan snel omschakelen (van kalm naar maniakaal), wat goed past bij een kameleon.

  Panther Caroso

  Als er in het Lylatstelsel één Don Juan is, dan is het Panther. Deze criminele katachtige is overduidelijk een romanticus: zijn visitekaartje is een rode roos en flirt hij regelmatig met vrouwen (vooral met Krystal).

  Van alle Star Wolf-leden is Panther het kalmst, zelfs tijdens hevige gevechten. In het heetst van de strijd blijft Panther altijd welbespraakt. Hij heeft dan wel geen problemen met het uitschelden van zijn vijanden, maar zijn beledigingen zijn altijd creatief.

  General Pepper

  De opperbevelhebber van het leger van de planeet Corneria en vaak een opdrachtgever voor Star Fox. Voordat hij generaal werd, diende Pepper in het leger met Peppy en James McCloud. Ook is hij verantwoordelijk voor de verbanning van Andross (zie ook de volgende pagina).

  Nadat James was gestorven, voelde Pepper zich schuldig en besloot hij Fox te steunen in zijn carrière. Toen Fox later zelf het Star Fox team leidde, gaf Pepper voor elke missie een briefing. Sinds Star Fox Command is Pepper vanwege een ziekte niet langer actief.

  Andross

  De aartsvijand van Fox. Ooit was Andross een nobele wetenschapper op Corneria, maar hij ontwikkelde een gevaarlijke machtshonger. Nadat een van zijn experimenten misging en een enorme ravage aanrichtte, werd hij door General Pepper verbannen naar de dorre planeet Venom.

  Andross wordt door Fox verantwoordelijk gehouden voor de dood van diens vader James. Door zijn vele experimenten heeft Andross geen lichaam meer, enkel een kolossaal hoofd en twee handen. Zijn ware gedaante is een gigantisch brein.

  Star Fox 64 3D

  Verkijgbaar vanaf 9 september 2011

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.