Battlefield 5 Rotterdam kan nog uitgebreid worden [Interview met David Sirland]

  Er komt misschien nog meer content als het om Battlefield 5 en Rotterdam gaat. We waren onlangs in Stockholm om de game te spelen en spraken David Sirland, multiplayer producent bij DICE. Hij had interessante dingen te zeggen over de multiplayer van Battlefield V.

  Battlefield 5 komt al over enkele dagen uit, namelijk op 20 november en brengt de Tweede Wereldoorlog terug. Zo ook naar Nederland, want in de multiplayer kun je kogels lossen in Rotterdam. De Battlefield 5 Rotterdam map zal zich op twee manieren uiten in de game, maar er komt misschien nog meer aan.

  Battlefield 5 Rotterdam kan nog uitgebreid worden

  Met hoe goed Rotterdam uit de verf is gekomen, is het alleen maar logisch dat we als Nederlanders meer van het land vertegenwoordigd willen hebben in de game. Toen we Sirland ernaar vroegen, zei hij het volgende: ‘Misschien,’ zegt Sirland mysterieus. ‘We hebben een hele stad gebouwd en Rotterdam was een fantastische map om te kiezen voor Battlefield V.’

  “Voor de oorlog was de stad al bijzonder modern met veel glas en dat verwacht je niet in de jaren ’30.”

  Op aandringen geeft Sirland de Nederlandse fans wat meer hoop. ‘We houden van Nederland, dus waarom niet?,’ zegt Sirland met een grijns. Of er meer uitbreidingen rondom de Battlefield 5 Rotterdam map komen moet nog blijken, maar dat Battlefield 5 uitbreidingen gaat krijgen is zeker.

  Tides of War brengt je naar België

  EA en DICE gaan de game nog lang na de release ondersteunen door middel van de Tides of War. Op deze manier wordt de game gratis uitgebreid met nieuwe maps, modi en wapens. Dat alles zal beginnen met het eerste hoofdstuk in december en wij gingen alvast aan de slag met de nieuwe map die geïntroduceerd gaat worden.

  Het eerste, nieuwe speelterrein dat uitkomt na de lancering van de game brengt de multiplayer naar België. Het wordt een grote, uitgestrekte map die goed is voor voertuigen. In het specifiek zal het leuk worden om met tanks over de Belgische velden te walsen, want daar is flink de ruimte voor. Die ruimte is er natuurlijk ook in de lucht, dus verwacht ook veel vliegtuigen en bommenwerpers die de landtroepen het leven zuur willen maken.

  Doordat de velden van de Belgen zo uitgestrekt zijn in de map, merk je ook dat de punten die je moet bezetten ver uitgestrekt zijn. In totaal zijn het er zes, maar als je geen toegang hebt tot een voertuig is het misschien maar beter om je op twee of drie dichtbij elkaar gelegen punten te richten. Anders krijg je meer het gevoel alsof je een marathon aan het rennen bent.

  Firestorm is onderweg

  De eerste uitbreiding van de Tides of War heeft dus België in de planning, maar er komt nog meer aan. Het eerste hoofdstuk duurt immers maar vier weken, want daarna staat er alweer een nieuwe uitbreiding voor de deur. Dat tweede hoofdstuk gaat vervolgens een stukje langer duren en brengt een aantal andere zaken met zich mee.

  Namelijk twee nieuwe multiplayer modi en een missie voor Grand Operations. Vervolgens begint negen weken later, in maart het derde hoofdstuk van Tides of War. Het hoofdstuk waar nu al naar uitgekeken wordt vanwege de Battle Royale-modus, Firestorm.

  Voor het zover is, kun je eerst genieten van Battlefield 5 wanneer de game uitkomt. In onze Battlefield 5 review kun je lezen wat we van de game vonden. Battlefield 5 komt op 20 november uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC, maar is op PC al vanaf 9 november speelbaar via EA Origins Access Premier.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.