Battlefield 5 hands-on besproken in 3 features [gespeeld op E3 2018]

  De witte letters op de vuurrode achtergrond kunnen we bijna niet missen van EA Play. EA Play was ook dit jaar weer aanwezig op de E3 en liet fans kennismaken met enkele nieuwe titels. XGN ging alvast aan de slag met Battlefield 5. Lees het in onze Battlefield 5 hands-on.

  Fortificaties

  Met de gedachte dat DICE afgelopen weekend al liet weten dat Battlefield 5 een battle royale modus krijgt, begeven wij ons richting het slagveld. We worden verwelkomd in de nieuwe modus die bij de aankondiging van DICE's nieuwste paradepaardje al werd genoemd: Grand Operations. Hierin vecht je alleen, of zoals je van Battlefield inmiddels al bent gewend met een team, op een map over meerdere dagen.

  In ons geval betekende dit dat we terechtkwamen in Noorwegen, waar de geallieerden een vuist pogen te maken tegen de Duitsers op de grond. Wij waren de verdedigende partij en moesten ervoor zorgen dat de Britten niet onze antivliegwapenrij verwoestte en de opmars van de geallieerden op tijd werd gestopt.

  Hiervoor heeft DICE iets nieuws toegevoegd aan Battlefield 5. Voordat de strijd gaat beginnen en de Britten als appels uit de boom naar beneden zeilen om het verzet op de grond te breken, mag je als verdedigende partij fortificaties maken. Hierbij is de connectie met Fortnite snel gemaakt, maar zo diepgaand is het dan niet. Op bepaalde vastgestelde plekken op de map kun je prikkeldraad en zandzakken neerleggen om het je tegenstander erg lastig te maken.

  Veranderingen in gameplay

  Niet alleen de fortificaties zijn een nieuwe toevoeging in Battlefield 5. In voorgaande titels kon je jouw teamgenoten niet reviven, mits je de medic klasse had. In Battlefield 5 is dit niet meer nodig: elke klasse kan zijn gevallen bondgenoten omhoog helpen, maar alleen een medic kan iemand weer compleet oplappen.

  Ook zijn kogels een stuk spaarzamer in Battlefield 5. Snipers en soldaten met zwaar geschut moeten dan ook goed opletten op hun hoeveelheid kogels, want voor je het weet ben je compleet leeg. DICE meldt dan ook dat je jouw kogels kunt hervullen via de zogenaamde ammo packages, die de support klasse kan uitdelen, bepaalde kisten met ammunitie in de levels of de kogels van een gevallen vijand oppikken.

  Wat ook voorbijkwam in onze speelsessie met Battlefield 5, was het verplaatsen van zwaar geschut over de map. De eerste dag van de modus Grand Operations zat erop en één van onze teamgenoten pakte een tank en koppelde daar een antitank geweer aan vast om zo ontzettend hard naar het vijandige kamp te scheuren. Dit tactisch neerzetten van zware wapens bracht veel verandering in onze Battlefield 5 hands-on om zo snel mogelijk voertuigen uit te schakelen.

  Battlefield 5 hands-on - Smaakt naar meer

  De tweede dag van de Grand Operations modus is het typische Battlefield geweld wat je gewend bent. De asmogendheden zijn aan het verdedigen en proberen enkele plekken te behouden. Lukt dat niet, dan schuift het schietgeweld een stukje op. Ook bij onze Battlefield 5 hands-on was dit het geval en wij waren dan ook voornamelijk van hot naar her aan het rennen om de verdedigingen staande te houden.

  Het Noorse decor is trouwens een schitterende locatie voor een veelzijdig gevecht, met vliegtuigen die over je hoofd heen scheren en de dwarrelende sneeuw die voor een soort dystopisch wonderland zorgt. Alleen de laatste dag van de Grand Operations, genaamd 'Final Stand' hebben we niet gespeeld. Daar valt dus nog bijzonder weinig over te zeggen.

  Wat de Battlefield 5 hands-on wel kan zeggen is dat de gameplay van Battlefield nog steeds staat als een huis. De opblaasbare omgevingen zorgen niet meer voor veilige plekken en de snelheid waarmee jij van A naar B rent met je teamgenoten in je kielzog is nog steeds daar. Wij kunnen alleen nog maar zeggen dat deze hands-on doet smaken naar meer.

  Battlefield 5 verschijnt op 21 oktober voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Je kunt de game nu alvast bestellen.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.