Batman: Arkham Knight - Een langlopend project?

Article
woensdag, 18 juni 2014 om 12:49
xgn google image
Kevin Conroy, de legendarische stem van Batman in de games, noemde dinsdag in een interview met GrooveyTV even tussen neus en lippen door dat Batman: Akrham Knight in januari van 2015 verschijnt. Groot nieuws natuurlijk, maar wat weten we eigenlijk al van de game? XGN zet alle informatie voor je op een rijtje.
Natuurlijk horen we de aankomende maanden veel meer over de game en krijgen we ongetwijfeld meer trailers en screenshots te zien, maar toch is er nu al het een en ander bekend. Zo deed Warner Bros. het spel op 4 maart van dit jaar officieel uit de doeken. De game is het derde deel in een trilogie Batman games, gemaakt door de Engelse ontwikkelaar Rocksteady Studios.
Grootste verandering ten opzichte van de voorgaande twee delen is de platformen waarop Batman: Arkham Knight verschijnt. Zo komt de game in tegenstelling tot Batman: Arkham City en Batman: Arkham Asylum uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4 en dus niet meer voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Hierdoor ziet deze Batman game er wel grafisch mooier uit.
6074

Optimistische releaseperiode

Het persbericht waarin Batman: Arkham Knight werd aangekondigd bevatte veel informatie. Zo werd hierin bekend dat het spel nog in 2014 zou verschijnen. Aangezien de game dus voor de nieuwste generatie consoles wordt gemaakt, leek dit alleen een wat optimistische releaseperiode. Maar daar komen we zometeen op terug.
Ook werd bekend dat Scarecrow is toegevoegd aan het rijtje schurken, naast Two-Face, Harley Quinn en Penguin. Warner Bros. onthulde bovendien een, zeker voor de fans, zeer leuke toevoeging. Het zal namelijk voor het eerst mogelijk zijn om de Batmobiel te besturen. Het bekende apparaat van de vleermuis krijgt voor de game ook een geheel nieuw en uniek design.
De gelijktijdig verschenen aankondigingstrailer is bovenaan dit stukje tekst te bekijken.
6075

In screens en een prachtige trailer

Vervolgens werden we overladen met (prachtige) screenshots van Batman: Arkham Knight. We zien hierin onder meer Batman, Harley Quinn en de Batmobiel op soms schitterende wijze afgebeeld.
Op 21 mei kregen we na alle screenshots dan eindelijk weer bewegende beelden. En ook deze waren werkelijk schitterend. Opnieuw wordt de Batmobiel goed in beeld gebracht, en zien we verschillende vijanden het schitterend weergegeven Gotham City naar de ondergang proberen te helpen. Het einde van de trailer belooft bovendien weinig goeds voor onze vliegende superheld…
Bekijk bovenaan dit stukje tekst de desbetreffende gameplay trailer.
6076

Releasedatum onvermijdelijk uitgesteld

Toen werd het enige tijd stil rond de game. Geen bericht is goed bericht, moesten de fans toen gedacht hebben. Maar toen kwam daar op 3 juni het haast onvermijdelijke nieuws voor de PS4- en Xbox One-games van tegenwoordig: Batman: Arkham Knight werd uitgesteld naar 2015.
Volgens Guy Perkins van ontwikkelaar Rocksteady Studios kost het nou eenmaal tijd om een Batman game met een fantastische ervaring te bieden. Het zou volgens hem ook geen service richting de fans zijn om een afgeraffelde titel uit te brengen waar weinig aandacht aan is geschonken. Ergens logisch natuurlijk, maar wel erg teleurstellend.
6077

Game komt eerder dan verwacht

Gisteren hoorden we dus voor het laatst wat van de game, dankzij Kevin Conroy. De stem van Batman in de games vertelde in een interview namelijk even doodleuk dat de game in januari 2015 uitkomt. Nog enigszins goed nieuws dus dat de game in ieder geval in de eerste maand van het nieuwe jaar verschijnt.
Wanneer we een definitieve releasedatum horen is vooralsnog onbekend. Maar zodra we hierover meer weten laten we dat natuurlijk meteen aan jullie weten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties