Asus Zenfone 4 - Alle modellen op een rij

  Asus komt met de Zenfone 4 serie naar Europa. In het Roma Convention Center in Rome hield het bedrijf een We Love Photo evenement, waar de verschillende toestellen uitgebreid te aanschouwen waren. De vier Asus Zenfone 4 modellen hebben ieder eigen specificaties en bijbehorende prijs. Hier staan ze voor jou op een rijtje!

  Op de internationale markt is Asus al een tijdje een bekende concurrent van Apple en Samsung. In Nederland ligt dat iets anders, waar het merk vooral associaties met laptops zal oproepen. De Zenfone 4 serie moet daar verandering in gaan brengen. Dus, welke modellen kunnen we straks verwachten?

  Asus Zenfone 4 modellen zonder Pro

  Voordat we ze bespreken, is het goed om te vermelden dat de in augustus aangekondigde Zenfone 4 Pro, ondanks een Europese lijn, niét naar Nederland zal komen. Wie weet komt de duurste variant in de toekomst ooit onze grens over, maar vooralsnog is daar geen teken van. Maar genoeg daarover, want hier zijn de Zenfone 4 modellen waar het om draait!

  Asus Zenfone 4

  Allereerst is er de Zenfone 4, de duurste van de vier getoonde smartphones. De nieuwe Asus modellen moeten stuk voor stuk goede camera’s gaan hebben, waar overigens ook de nadruk op lag tijdens het evenement. De Zenfone 4 valt daar zeker niet buiten met een 12 megapixelcamera en ernaast één van 8 megapixel aan de achterkant.

  De 8 megapixelcamera heeft een groothoeklens van 120 graden, wat het mogelijk maakt veel meer vast te leggen op een foto. In plaats van twintig stappen achteruit te doen bij een monument als het Roomse Colosseum, maakt de Zenfone 4 het je nu een stuk makkelijker.

  Met een diafragma van f/1.8 en low light HDR is het ook goed mogelijk om mooie foto’s in het donker te maken. Het scherm is 5,5 inch groot, full-HD IPS en er is een opslagruimte van 64 GB tezamen met 4GB werkgeheugen. Daarnaast is de glas-metalen behuizing licht en strak, maar deze laat wel snel vingerafdrukken zien. De Zenfone 4 krijgt een prijskaartje van 499 euro.

  Asus Zenfone 4 Selfie

  Voor mensen die gek zijn op selfies is er nu de Asus Zenfone 4 Selfie. Deze smartphone heeft twee camera’s aan de voorkant, één van 20 megapixels met een f/2.0 diafragma en een 120 graden groothoekcamera van 8 megapixels, mocht je vriendengroep of auto te groot zijn om in beeld te krijgen.

  Vloggers en YouTubers zullen waarschijnlijk vooral van de Selfie variant blij worden, aangezien de focus echt op de camera’s aan de voorkant ligt. Dit is namelijk een stuk beter dan wat de concurrentie momenteel in huis heeft.

  Daarnaast is de camera aan de achterkant ook prima met 16 megapixels. De Selfie beschikt ook over een 5,5-inch IPS-scherm met een resolutie van 720p, een Snapdragon 430 processor en maar liefst twee slots voor simkaarten en tevens een voor een Micro-SD kaart. De Zenfone 4 Selfie heeft een prijs van 299 euro.

  Asus Zenfone 4 Selfie Pro

  Naast de standaard Selfie komt er ook een Pro uit. Deze zal iets sterker zijn dan het eerdergenoemde model. Mocht je dus wat betere specificaties in je smartphone willen, dan heb je de optie om voor de Selfie Pro te gaan. Je krijgt dan een Snapdragon 625 met 4GB RAM, 64GB opslag en een 5,5” full-HD AMOLED-scherm.

  In plaats van de twee individuele camera’s die de Selfie aan de voorkant heeft, zal de Pro een high-end 24MP camera hebben, naast een camera met een beeldhoek van 120 graden. Je kan daarmee selfie-video’s in 4K opnemen. Dankzij de DuoPixel-technologie, waarbij de lenzen samenwerken, moet het voor scherpere beelden en een betere belichting zorgen. De Selfie Pro gaat 399 euro kosten.

  Asus Zenfone 4 Max

  De Zenfone 4 Max is het goedkoopste van de vier modellen. Het is bedoeld als het instapmodel voor de 4 serie, maar heeft net als de andere smartphones 3 camera’s. Twee daarvan zitten aan de achterkant: een 13 megapixelsensor en wederom de 120 graden breedhoekcamera. De camera aan de voorkant heeft 8 megapixels.

  Van de Max komen twee versies, die verschillen qua specificaties en formaat. De één heeft een 5,5-inch scherm met een 720p resolutie, een Snapdragon 425 of 430 processor en een 5000mAh batterij. Daardoor kun je de Max zelfs als powerbank gebruiken om andere mobieltjes op te laden via een kabeltje.

  De tweede versie heeft met 5,2-inch een iets kleiner scherm en bevat verder een Snapdragon 425 processor en een 4100mAh batterij. De grotere Max heeft 64GB opslagruimte en 4GB RAM, terwijl de kleinere het met 32GB en 3GB RAM moet doen. De Zenfone 4 Max modellen zijn vanaf 199 euro te koop.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.