Assassin's Creed Chronicles trilogie - De geschiedenis

Article
vrijdag, 24 april 2015 om 16:41
xgn google image
Er komt een nieuwe trilogie 2.5D Assassin’s Creed games uit met settings in China, India en Rusland. Maar wat speelde zich in die tijd daar af? Het is tijd voor een kleine geschiedenisles met als onderwerp: de geschiedenis achter de drie delen van Assassin’s Creed Chronicles.

Assassin’s Creed Chronicles China – Ming-Dynastie

Assassin’s Creed Chronicles China speelt zich af tijdens de Ming-dynastie, een tijdperk dat van 1368 tot 1644 loopt. Dit was de dynastie die ontstond toen de Yuan-dynastie viel. Verantwoordelijk hiervoor was het geheime genootschap de ‘Rode Tulband’: zij rebelleerde tegen de barbaarse Mongoolse overheersers. Zij spoorde de Chinese bevolking aan tot verzet, nam de Mongoolse hoofdstad Ta-Tu (Bejing) over en verdreef de Yuan.
De Ming-dynastie staat bekend om zijn grote culturele ontwikkelingen. Dit was met name op het gebied van schilderkunst, literatuur, keramiek en architectuur. De specifieke Chinese schilderkunst en de typerende architectuur is terug te zien in Assassin’s Creed Chronicles China.
Daarnaast heeft China in die tijd zijn bekendste bouwwerken gemaakt. De Verboden Stad werd gebouwd als verblijf van de keizer. Daarnaast werd het grote kanaal gerestaureerd en de Chinese muur werd eindelijk afgemaakt.
De Ming-dynastie staat bekend om zijn stabiele en vreedzame periode met indrukwekkende ontwikkelingen. Toch gaat het aan het begin van de 17e eeuw niet goed met de dynastie. Door de isolatie van de dynastie verslechtert zijn handelspositie en om het nog wat erger te maken vinden er verschillende natuurrampen en epidemieën plaats. Na veel rellen staat Ming-keizer Yongli zijn troon af.
Lees de Assassin's Creed Chronicles China review om een beter beeld te krijgen van de game.
70452

Assassin’s Creed Chronicles India – Keizerrijk Sikh

In Assassin’s Creed Chronicles India ontdek je het keizerrijk Sikh, een rijk dat slechts 50 jaar heeft bestaan (van 1799 tot 1849). Dit rijk lag in het noorden van India en grenste aan China, Pakistan en Afghanistan. Het is vernoemd naar de religie Sikhisme die een eeuw eerder in dat gebied is ontstaan.
Het keizerrijk Sikh was een krachtige staat in de tijd dat India bedreigd werd door de invasie van Afghanistan en uitbreiding van de Britse koloniën. Dat ze zo krachtig werden, was in het voordeel van de Britten, die zich geen zorgen meer hoefde te maken om een inval vanuit Afghanistan. Toch werd Sikh rond 1840 het doelwit van de Britten en werd het rijk opgenomen in de Britste koloniën.
In het keizerrijk Sikh speelde religie een belangrijke rol, wat iedereen gemeen had was namelijk dat ze geloofden in het Sikhisme. Dit is een kleine geloofsovertuiging die voornamelijk in het gebied voorkomt waar vroeger het keizerrijk Sikh lag. Aanhangers (Sikhs) geloven in één god, gelijkheid, rechtvaardigheid en vrijheid voor iedereen.
Toen de grenzen van de Britse koloniën tegen die van het keizerrijk Sikh kwamen te liggen, zorgden de Sikhs voor een goede strategie. Terwijl ze vriendschappelijke banden legden met de Britten, bouwden ze tegelijkertijd ook een eigen troepenmacht op, erg sneaky. Aan de andere kant waren daar ook nog de Afghanen en opstandelingen binnen het rijk die zich bij hen wilden voegen. De strijd brak op beide grenzen los en het zal je niet verbazen dat dit het einde was van het keizerrijk Sikh.
Deze periode biedt genoeg mogelijkheden voor de ontwikkelaars om op in te spelen voor de volgende Chronicles game. Jouw hoofdpersoon zou het tegen de Britten, de Afghanen of de opstandelingen kunnen opnemen. Daarnaast kun je alleen maar gissen welke geheimen dit keizerrijk nog meer bewaart.
70453

Assassin’s Creed Chronicles Rusland – Rode Oktoberrevolutie

Assassin’s Creed Chronicles Rusland vindt plaats in de nasleep van de Oktoberrevolutie in 1917. Dit is het vervolg op de Februari-evolutie die hetzelfde jaar plaatsvond en heeft bijgedragen aan de Russische Revolutie. In de Oktoberrevolutie streden de bolsjewieken voor de macht in Rusland. Hoewel dit eerder al een paar keer was mislukt, waren ze in oktober beter voorbereid en hadden ze meer mankracht en voorstanders.
De bolsjewieken is een politieke groep binnen de marxistische Russische Sociaaldemocratische Arbeidspartij. De partij werd gesticht door Vladimir Lenin en Aleksandr Bogdanov en had voornamelijk arbeiders als volgers. Tegenover de partij stond de Russische Voorlopige Regering en de Republiek Rusland.
De uiteindelijke Oktoberrevolutie begon in de nacht van 24 op 25 oktober. In deze nacht werden vele strategische plaatsen bezet door bolsjewistische troepen. Slechts het Winterpaleis, waar de Voorlopige Regering dagelijks bijeenkwam, was ’s middags nog niet veroverd. Het leger van de Bolsjewieken nam het op tegen enkele soldaten die het gebouw bewaakten. In de nacht van 25 op 26 oktober werd de oude regering opgeheven en werd de macht overgedragen aan de Bolsjewieken.
Nu speelt deze Assassin’s Creed zich af in de nasleep van de revolutie, dus nadat dit allemaal gebeurde. Het is namelijk zo dat niet iedereen in Rusland erkende dat Bolsjewieken de macht hadden. Dit zorgde voor de Russische Burgeroorlog en de kans is groot dat dit het onderwerp zal zijn van de game. De burgeroorlog liep nog door tot 1922 en eindigde met de oprichting van de Sovjet-Unie.

Populair Nieuws