Apps om de eenzaamheid het huis uit te drijven

Article
donderdag, 11 maart 2021 om 13:00
Je eenzaam voelen is nooit leuk, iedereen heeft er wel eens last van. Sommige mensen hebben er juist in deze tijd extreem veel last van. De coronamaatregelen en -richtlijnen helpen niet bij het verminderen van dat eenzame gevoel. Wij bieden je vier apps die mogelijk helpen om de eenzaamheid het huis uit te drijven.
De huidige situatie is voor niemand leuk, daar valt niet over te twisten. Veel mensen zitten alleen of met enkel een paar huisgenoten in huis en dan ligt eenzaamheid op de loer. De hoeveelheid gasten die je mag ontvangen helpt hier niet bij. Om de eenzaamheid een beetje tegen te gaan hebben we een aantal apps voor je smartphone of tablet op een rijtje gezet. De apps laten je, al dan niet digitaal, wat minder alleen zijn!

Ablo

Ablo is een naam waar je mogelijk nog niet van gehoord hebt, maar het is wereldwijd al meer dan 10 miljoen keer gedownload. Ablo is een vrij simpele app, gemaakt om met andere mensen te chatten. Chatapps zijn er al genoeg, maar Ablo doet alles nét even wat anders. De app vertaalt namelijk alles dat gezegd wordt meteen. De 10 miljoen downloads zijn niet voor niets, de app kan namelijk wereldwijd gebruikt worden.
Elk bericht dat je verstuurt of ontvangt wordt vertaald naar de taal die jij wenst. Zo kan je met iedereen over de hele wereld praten en kennismaken met nieuwe mensen. Niet alleen chats worden vertaald, maar zelfs bij het videobellen biedt de app een vertaalfunctie. Via Ablo kan je dus enorm veel mensen leren kennen en constant blijven spreken, zonder een extra taal te hoeven leren.
Download Ablo hier via de App Store of Google Play.
pexels photo 4240608f1615457146

Raendel (Contact Safe)

Raendel is een anonieme en gratis app, speciaal gemaakt om mensen die zich eenzaam voelen met elkaar in contact te brengen. Zo kan je elkaar helpen om dat gevoel van geen contact te hebben en eenzaamheid weg te halen. Het voordeel is dat je totaal anoniem te werk gaat. Het enige wat bij het aanmaken gevraagd wordt is je leeftijd, geslacht en gebruikersnaam. Na dit gedaan te hebben kan je met mensen bellen en chatten en zo mogelijk nieuwe banden opbouwen.
Download Raendel (Contact Safe) via de App Store of Google Play.
iphone appsf1587148173

Activitree

Activitree is gemaakt voor jongeren die kampen met eenzaamheid. De app brengt mensen samen door online activiteiten te organiseren met elkaar of (als het kan) een uitstap te maken. De huidige tijden maken het erg lastig studenten elkaar te laten ontmoeten en daar wil Activitree wat aan doen. In de app worden studenten aan elkaar gekoppeld op basis van interesses . Op deze manier kan je dus mensen spreken waarmee je hobby’s deelt en eventueel een online meeting regelen als je daar zin in hebt. Het enige nadeel van de app is dat het op een selectief aantal locaties actief is, check dit dus even goed!
Activitree is te downloaden in zowel de App Store als via Google Play.
pexels photo 4662949f1615457194

Niluk

Nilukis net als Raendel, Ablo en Activitree een chatapp. Alleen heeft Niluk een unieke functie waarmee je mensen uit kunt nodigen om mee te gaan naar bijvoorbeeld evenementen en wandelingen. Ook biedt Niluk de optie om op basis van interesses een gesprek aan te gaan met mensen. Zo heb je een betekenisvol gesprek met de anderen over dingen die jou en de ander interesseren. De app is daarentegen niet bedoeld om mensen feesten te laten organiseren. Hij is specifiek gemaakt om kleine groepen bij elkaar te brengen om elkaar gezelschap te bieden en nieuwe banden en vriendschappen op te bouwen.
Niluk is helaas niet te downloaden via een app, maar werkt via de website die je hier vindt.