App van de week: The Simpsons: Tapped Out

Article
vrijdag, 06 december 2013 om 15:00
xgn google image
Vorige week waren we aan het schatzoeken met Geocaching, deze week gaan we een beroemde stad opnieuw bouwen. In The Simpsons: Tapped Out krijg jij namelijk de taak om Springfield, met al zijn gele personages, weer te herbouwen.
In 2012 verscheen de game alleen nog maar voor de iOS-apparaten, maar begin 2013 kwam hij dan ook eindelijk naar de Android-toestellen. Kort na de lancering op iOS kwamen er veel problemen aan het licht en konden de servers van EA de grote vraag niet aan. Ontwikkelaar EA Mobile haalde de titel van de App Store af en besloot hem, na flink gepatched te hebben, weer online te zetten.
De game begint al met de typische Simpsons humor. Homer zit op zijn myPad een spelletje te spelen, waardoor er een nucleaire meltdown ontstaat bij de de fabriek waar hij werkt. Hierdoor wordt heel Springfield verwoest en krijg jij de taak om de stad weer opnieuw op te bouwen.

Niet alleen de Simpsons

Iets wat begint met het bekende huis van de Simpsons zelf. Hoe meer je het spel speelt, hoe meer huizen en gebouwen je neer pleurt in jouw stad. De inrichting kun je helemaal zelf doen, mits je de ruimte ervoor hebt. Naast gebouwen kun je ook wegen bouwen, rivieren maken en decoraties plaatsen. Zo wordt Springfield echt jouw Springfield.
Tapped Out
In het begin heb je alleen Homer en Lisa, maar gaandeweg kun je meer personages vrijspelen. Denk hierbij niet alleen aan de hele Simpsons familie, maar ook aan Ned Flanders, Reverend Lovejoy, Chief Wiggum, Ralphie en pestkop Nelson. Natuurlijk zijn er nog meer personages, en om hun allemaal te krijgen moet je zoveel mogelijk quests doen.
De taken die de bewoners uit Springfield uitvoeren, spelen zich af in real-time. Laat je Lisa oefenen met haar bekende saxofoon, dan moet je vier uur wachten voordat zij klaar is. Dit zorgt ervoor dat je wel een paar keer per dag in Springfield kunt rondkijken, om te zien of de gele figuren al klaar zijn met hun werk.

Hmm... donuts

Het bouwen van gebouwen uit de serie kun je doen met virtueel geld en donuts. Het geld krijg je door jouw personages taken uit te laten voeren. Zo kan Homer met zijn myPad spelen, waar je vijf dollar voor krijgt. Voor langere taken - zoals het werken bij de Nucleair Plant dat vierentwintig uur duurt - krijg je natuurlijk meer geld (600 dollar).
Donuts zijn optioneel, aangezien je hier echt geld voor betaalt. Tapped Out is namelijk een freemium game, dus microtransacties zitten in de game verwerkt. Het spel zelf is gratis, maar voor tientallen dozen met de roze broodjes zul je keiharde euro's moeten betalen.
The Simpsons: Tapped Out

Nieuwe content

Een leuke toevoeging die de makers van de game doen, is het updaten van content. Zo wordt er rond Halloween altijd een update, in Simpsons-jargo Treehouse of Horror, online gezet, iets wat ook geldt voor kerst, Valentijnsdag, St. Patrick's Day en Thanksgiving.
Alleen spelen is niet het enige, want je kunt vrienden toevoegen. Enige vereiste hiervoor is dat je wel een Origins-account hebt, maar daarna kun je eindeloos in de werelden van je vrienden rondkijken. Een leuke toevoeging.
Mensen die ook een Springfield vanaf de grond af aan willen opbouwen kunnen Tapped Out gewoon downloaden. Het spel is gratis te downloaden uit de App Store en de Google Play Store.
PRIJS: Gratis