In een half jaar opgeleid worden tot game-expert? Meld je aan!

Article
donderdag, 15 januari 2015 om 16:47
xgn google image
Is gamen jouw ding en zou je willen leren om ze zelf te maken? Dan is Animated Youngsters iets voor jou: een half jaar durend traject waarin een kleine groep gamers zich ontwikkelt tot echte game-experts. Op zaterdag 17 januari vinden de eerste try-out plaats en kun jij daar geselecteerd worden om mee te doen aan dit traject.
‘We worden vandaag de dag zo veel geconfronteerd met games; op je telefoon, serious gaming en ga zo maar door," zegt Gari Koolen, communicatiemedewerker bij Animated Youngsters. "Dit is de motivatie geweest om hier iets educatiefs mee te doen."
Zodoende is Animated Youngsters ontstaan, een traject dat twaalf jonge, Nederlandse gamers tussen de 14 en 18 jaar oud opleidt tot experts binnen de game-industrie. Het doel van het traject is een nieuwe generatie gamekenners voort te brengen die met een eigen visie games produceert. ‘Het gaat erom dat zij niet achter de massa aanlopen, maar hun eigen lijn trekken,’ licht Koolen toe. ‘Dit doet al snel denken aan indie-games, wat logisch is gezien het kleine budget dat de kleine ontwikkelaars vaak hebben. Er is uiteraard ook ruimte voor grote projecten, maar dat is toekomstmuziek.’
Het HipHopHuis in Rotterdam zal aanstaande zaterdag dé plek zijn waar de nieuwe generatie Nederlandse game-ontwikkelaars geboren wordt. Tijdens de Try Out van Animated Youngsters zullen gepassioneerde gamers van 14 tot en met 18 jaar uit de regio Rotterdam zich van hun beste kant kunnen laten zien, om zo als een van de weinigen geselecteerd te worden voor het kunsttraject.

Gamen is overal

Tijdens de Try Outs op 17 en 24 januari volgen de aanwezigen verschillende workshops. Zo krijgen zij opdrachten om bijvoorbeeld een essay te schrijven over de impact van games op de maatschappij, of waarom games voor hen belangrijk zijn. Kunstzinnige geesten kunnen hun talent laten zien door tekeningen of ontwerpen te maken voor een game; technische handen kunnen aan de slag met een workshop Tech.
Hoofdkantoor Guerrilla Games wordt bezocht tijdens Animated Youngsters
Hoofdkantoor Guerrilla Games in Amsterdam

De nieuwe generatie

Een vakkundige jury, bestaande uit ervaren mensen uit de Nederlandse game-industrie, selecteren tijdens de Try Out twaalf jongeren op basis van hun inzet bij de workshops. Zij zullen vervolgens mee gaan doen aan een half jaar durend traject waar zij alles leren over de game-industrie, en op bezoek gaan bij verschillende Nederlandse bedrijven zoals Game Oven, de Dutch Game Garden en Guerrilla Games. Daar zullen zij kennis maken met het werk binnen de industrie, gaan ze inspiratie opdoen en zullen zij vooraanstaande ontwikkelaars uit Nederland ontmoeten.
Uiteindelijk zullen de jongeren een soortgelijke positie in gaan nemen wanneer het traject afgerond is. Zij blijven onderdeel van Animated Youngsters, om zo de nieuwe lichting studenten te inspireren. Die nieuwe lichting zal zich dan kunnen optrekken aan deze gamekenners, om samen een geheel nieuwe groep te vormen die de waarde van de Nederlandse game-biz laat zien en deze verder verspreidt.

Animated Youngsters en game-opleidingen

In Nederland zijn er verschillende scholen die opleidingen aanbieden tot gamedesigner, programmeur of andere beroepen binnen de industrie. Animated Youngster sluit hierbij aan en hoopt een samenwerking aan te kunnen gaan om zo samen de beste game-opleiding te bieden. ‘Het is natuurlijk niet de bedoeling om de opleidingen buiten spel te zetten met ons traject, maar het zou wel mooi zijn als ons lesprogramma uiteindelijk deel uitmaakt van de opleiding,’ aldus Koolen.
Deze zaterdag vindt de eerste Try Out plaats, gevolgd door een tweede op zaterdag 24 janurai. Het traject zelf begint in februari en loopt tot en met juli. Aanmelden kan nog steeds op de website van Animated Youngsters, waar tevens meer informatie over het traject te vinden is.

Populair Nieuws