Alles wat we tot nu toe weten over HBO’s The Last of Us

Article
zondag, 24 april 2022 om 16:00
the last of us remasteredf1625473570
Een van de grootste gameverfilmingen van dit moment is misschien wel HBO’s The Last of Us. Met een budget van meer dan tien miljoen dollar per aflevering is het de grootste televisieproductie uit de Canadese geschiedenis. Benieuwd wat er allemaal al bekend is over de serie? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

In hoeverre volgt HBO’s The Last of Us de game?

HBO’s The Last of Us volgt het verhaal van de eerste game. HBO deelde de volgende samenvatting:
‘’Het verhaal speelt zich af 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel, een geharde overlevende, wordt ingehuurd om Ellie, een 14-jarig meisje, uit een benauwende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus wordt al snel een brute, hartverscheurende reis, daar ze de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.’’
Of het seizoen het hele verhaal van de eerste game volgt of deels is nog niet bekend. Volgens Neil Druckmann, de schrijver en regisseur van de games die ook als co-showrunner, schrijver en producent van de serie dient, wijkt de serie wel hier en daar af van de game. ‘’Sommige van mijn favoriete afleveringen tot nu toe zijn enorm afgeweken van het verhaal, en ik kan niet wachten tot mensen ze zien.’’
the last of us tommyf1632145303
Daarnaast worden er ook nieuwe scènes toegevoegd gebaseerd op momenten die uit de game geschrapt zijn. In een interview met de BBC vertelt co-showrunner Craig Mazin dat er momenten in de serie zitten waar onze monden van zullen openvallen. Volgens de showrunner is het de bedoeling van de serie om fans opnieuw verliefd te laten worden op het verhaal en zijn personages.
Troy Baker, de stem van Joel in de games, heeft er in ieder geval vertrouwen in. In een interview met Fandom vertelt hij het volgende:
last of us remastered 2f1577464431

Dit zijn de acteurs die je favoriete personages tot leven brengen

The Last of Us heeft een aardige cast aan sterren. Zo neemt niemand minder dan Pedro Pascal (The Mandalorian, Game of Thrones, Narcos) de rol van Joel op zich. De acteur vertelt aan GQ dat hij geprobeerd heeft om de eerste game te spelen, maar na een paar minuten gaf hij de controller al aan zijn neefje. ‘’Je hebt er een specifiek soort vaardigheid voor nodig, en die heb ik niet,’’ aldus Pascal. Hij keek een tijdje mee hoe zijn neefje het spel speelde, maar besloot na een tijdje om daarmee te stoppen, omdat hij bang was dat hij de Joel in de game te veel zou imiteren.
Ellie wordt tot leven gebracht door Bella Ramsey (Game of Thrones, The Worst Witch). Net als in de games is ze ook in de serie volgens Craig Mazin lesbisch. Daarnaast zijn Gabriel Luna (Agents of S.H.I.E.L.D.) als Joels broer Tommy, Nick Offerman (Parks and Recreation) als Bill, Nico Parker (Dumbo) als Joels dochter Sarah, Murray Bartlet (Tales of the City) als Frank en Anna Torv (Mindhunter) als Tess te zien. Merle Dandridge, die Marlene in de game insprak, neemt de rol wederom op zich.
Dandridge is niet de enige stemactrice uit de games die een rol in de serie heeft weten te bemachtigen. Ook Jeffrey Pierce, die Tommy insprak, is in de serie te zien als Perry, een karakter dat speciaal voor de serie is bedacht. Daarnaast voegt de serie nog een karakter toe die niet in de games te zien was: volgens IMDb speelt Brad Leland (Friday Night Lights) ‘Mr. Adler’.
Het Twitter-account The Last of Us Updates deelde eerder casting oproepen voor schoolkinderen en foto’s van schoolbussen op de set. Het account speculeert daarom dat Mr. Adler misschien wel de leraar van Joels dochter Sarah is.
Uiteraard zijn ook broers Sam en Henry van de partij. HBO heeft de casting nog niet officieel onthult, maar uitgelekte foto’s gaven fans eind maart een eerste blik op de twee.
Ook Riley, die dient als een van de hoofdpersonages uit de DLC Left Behind, is gecast. Euphoria-actrice Storm Reed vertolkt de rol van Ellie’s beste vriendin. Hoewel ze wel genoemd wordt in de eerste game, zou het eens goed kunnen dat de serie ook de DLC deels verfilmd.
Wie we misschien ook wel zien in de serie is Abby, een van de hoofdpersonen uit de tweede game. Neil Druckmann deelde namelijk een lijst van vrouwelijke personages uit de games op Twitter, waaronder een gecensureerde naam bestaande uit vier letters.
In diezelfde tweet bevestigt hij ook dat Maria in de serie te zien is, maar wie haar speelt is nog niet bekend. Het fanaccount @HBOsTheLastofUs speculeert dat ze te zien is op een aantal uitgelekte foto’s van de set.

Bekende soundtrack

Naast Druckmann en een aantal van de stemacteurs is er nog een bekend gezicht bij de serie betrokken. Componist Gustavo Santaolalla, die verantwoordelijk was voor de soundtrack van de eerste games, verzorgt ook de muziek voor de serie.
the last of us 2 teaser getoond 154805 7

Wanneer kunnen we HBO's The Last of Us verwachten?

Het wordt nog even wachten op de serie. Hoewel HBO nog geen precieze datum heeft gegeven, wordt The Last of Us in 2023 verwacht. Op dit moment wordt er dan ook nog volop gefilmd en wordt de productie naar verwachting in juni afgerond.
Zodra de serie eindelijk te zien is, zijn fans in ieder geval een aantal uren zoet. Het seizoen zal namelijk uit tien afleveringen van ieder een uur bestaan. Een aantal van die afleveringen wordt geregisseerd door Druckmann. Ook Mazin heeft de regie voor een aantal afleveringen op zich genomen.