Alles wat je voor middernacht moet weten over de PlayStation 4

Article
woensdag, 20 februari 2013 om 20:15
xgn google image
Vandaag is het eindelijk 20 februari. Het lange wachten op de speciale onthulling die Sony voor ons vandaag in de planning heeft staan is voorbij. Om er voor te zorgen dat jullie goed op de hoogte zijn van wat er staat te gebeuren zetten we alle geruchten van de afgelopen tijd voor jullie op een rijtje.
We zullen maar beginnen bij wat Sony nou eigenlijk gaat onthullen. De PlayStation 4 natuurlijk, maar officieel is dat nooit bevestigd. Toch kunnen we er wel vanuit gaan dat Sony met een nieuwe console op de proppen komt. De afgelopen week zijn er meerdere video’s verschenen waarin Sony terugblikte op zijn geschiedenis in de game-industrie. Een mooie inleiding naar de volgende stap. Of die volgende console daadwerkelijk PlayStation 4 gaat heten is nog een discussiepunt. In het Japans spreek je ‘vier’ en ‘dood’ namelijk op dezelfde manier uit. De ‘PlayStation des Doods’ is uiteraard niet de boodschap die Sony wil brengen, dus misschien dat we vanavond wel een nieuwe naam te horen krijgen voor de console.
Als we dan te zien krijgen wat Sony te bieden heeft, is het tijd om te kijken wat het apparaat nou allemaal kan. Hier krijgen we wellicht de cross-platform functie te zien waarover anonieme bronnen het hebben. De PlayStation 4 zou – naast de Vita – ook verbinding kunnen maken met tablets en telefoons. Met je telefoon zou je dan bijvoorbeeld de menu’s kunnen besturen, met je vrienden chatten of een download starten.
Een andere functie waar we veel over gehoord hebben is backwards compatibility. De een zegt dat het niet mogelijk zal zijn om PlayStation 3 games af te spelen en volgens een ander kan het juist wel. Een van de meest interessante geruchten hierover vertelt hoe we straks PS3-games kunnen streamen naar de PlayStation 4. Cloudgamingdienst Gaikai zou dit mogelijk gemaakt hebben. Dit betekent echter wel dat je altijd internet moet hebben.
Wat er inwendig in de nieuwe console komt te zitten is nog afwachten. Waarschijnlijk zullen de precieze specificaties nog niet naar buiten gebracht worden. Maar eerder gelekte informatie geeft een idee wat we kunnen verwachten. Al kan het dat er verschillende versies op de markt komen zoals we eerder vandaag melden. Volgens onbepaalde bronnen zouden er twee varianten van de console verschijnen die zo’n 100 dollar uit elkaar liggen. Slechts een verschil in de grote van de harde schijf is wat mager voor zo een groot prijsverschil. Beide versies zouden in ieder geval een next-gen PlayStation Eye bevatten die Sony bij ieder exemplaar zou leveren.
Deze nieuwe Eye zal precies kunnen zien waar jij je bevindt en daar heb je geen eens meer een Move controller voor nodig. De nieuwe controller die bij de PlayStation 4 geleverd wordt, bevat namelijk een soort Move waardoor de Eye jou goed in de gaten kan houden. De nieuwe controller bevat volgens gelekte afbeeldingen ook een touchpad. Geen fancy scherm zoals de Wii U GamePad, maar meer iets in de trant van een mousepad op een laptop. De controller bevat naar verluidt ook een ‘share’-knop waarmee je de laatste vijf minuten speeltijd kun uploaden naar YouTube. Of de gelekte afbeeldingen de echte PS4-controller bevatten zullen we ongetwijfeld vanavond te weten komen.
En dan zijn er natuurlijk nog de games. Een console aankondigen zonder ons een blik op de games te laten werpen is geen optie. De eerste beelden van Killzone 4 schijnen getoond te worden tijdens het evenement en ook Quantic Dream, bekend van Heavy Rain, zou aanwezig zijn om zijn nieuwste project te tonen. En verder? Mogelijk komt The Last Guardian langs en Media Molecule die iets nieuws laat zien. Hiervoor zullen we gewoon af moeten wachten tot wat er komen gaat.
De PlayStation 4 zou een releaseperiode mee kunnen krijgen en begin 2014 voor Europa is dan een veilige gok. In Japan en de Verenigde Staten zouden ze in november al naar de winkel mogen om de nieuwe console op te halen. Gamers mogen de PlayStation 4 dan wellicht meenemen voor omgerekend ongeveer 350 euro. Dat vertellen de laatste geruchten tenminste. Eerder zou de console nog voor minimaal 400 euro verkocht worden. Een prijs komen we misschien niet te weten, maar hopelijk krijgen we wel te horen wanneer we aan de slag kunnen met de PlayStation 4.
Dat is zo’n beetje alles wat we de afgelopen weken gehoord hebben over de PlayStation 4. Een hele hoop geruchten waarover nog veel onzeker is. Wat er uiteindelijk allemaal waar blijkt te zijn komen we snel genoeg te weten. Sony begint het evenement om middernacht en je kunt hier op de site met ons meekijken. Laat hieronder weten wat jij hoopt dat de volgende PlayStation brengt.

Populair Nieuws