Alles over de Cyberpunk 2077 gameplay!

  Cyberpunk 2077 zal hopelijk net zo goed worden als dat we allemaal hopen. Na vele beelden en gameplay kunnen wij in ieder geval tot de conclusie komen dat het spel een bijzondere zal worden. Vandaag gaan wij laten zien wat voor bijzondere features je in de gameplay van het spel kan vinden.

  Cyberpunk 2077, de nieuwste creatie van CD Projekt Red, zal uitkomen op 19 november dit jaar en het belooft heel veel goeds. De makers van onder andere The Witcher 3: Wild Hunt hebben dan ook al bewezen ontzettend goed te zijn in het maken van spellen. Cyberpunk zal zich afspelen in het jaar 2077, waar grote bedrijven Amerika overheersen. In Cyberpunk 2077 kan jij grotendeels zelf je pad bepalen. Zo kan je om te beginnen grotendeels zelf bepalen hoe jouw personage eruit komt te zien. En dan heb ik het niet alleen over je haarstijl, ogen of tatoeages, maar het loopt door tot aan je genitalia.

  Gameplay

  In deze futuristische RPG zitten een aantal bekende features, maar natuurlijk heeft het spel ook heel veel unieke en eigen opties. Eén van de belangrijkste is de optie om te kunnen kiezen wat voor persoon je bent. Je hebt daarvoor drie hele verschillende opties die elk zijn eigen voordelen en nadelen hebben. De drie levenspaden gaan als volgt:

  Corporate:

  Als Corporate werk je als een agent bij Arasaka. Je hebt hier in de zakelijke wereld grote voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld meer invloed op zakelijke situaties. Als Corporate weet je beter hoe de mensen in de zakelijke wereld denken, waardoor je hun dus beter kunt beïnvloeden.

  Nomad:

  Als Nomad heb je geen sociale invloed op mensen zoals bij de andere twee. Een Nomad is meer gefocust op het beter kunnen oplossen van bepaalde problemen. Als Nomad heb je bepaalde principes; eerlijkheid, integriteit en liefde voor vrijheid. Dit zijn geen eigenschappen die je kan kopen natuurlijk!

  Street Kid:

  In dit levenspad ben je maar al te bekend met hoe het gaat op straat. Als je kiest voor ‘Street Kid’ ben je iemand die is opgegroeid op de straten van Heywood. Je bent bevriend met iedereen in de buurt. Je hebt als street kid een betere band met veel gangs. Wat ons brengt op één van de volgende vette features in de gameplay.

  In Cyberpunk heb je een aantal elementen die een grote rol spelen in ontmoetingen met bepaalde mensen. Hierbij zal je levenspad veel invloed hebben, maar je hebt ook ‘street cred’. Je krijgt meer street cred door je bijvoorbeeld stoer te kleden of jezelf onder controle te houden in benauwde situaties. Hierdoor gaan mensen je respecteren en krijg je het makkelijker als je in gesprek moet met bepaalde gangs.

  Wapens

  Natuurlijk hebben ook wapens een grote rol in het spel. Met een groot arsenaal aan wapens en een hoop verschillende opties bij de wapens. Zo heb je een wapen waarmee je kogels via de muur laten weerkaatsen en heb je een wapen waarvan de kogels je vijand achtervolgen. Ook is ervan bijna elk wapen op het spel een niet-fatale versie, waardoor je het spel ook kan spelen zonder anderen dood te maken. Een andere manier om beter gebruik te kunnen gebruiken is door bezoekjes te brengen aan een ‘Ripperdoc’. Een Ripperdoc kan bepaalde veranderingen toepassen aan jouw lichaam. Hij kan bijvoorbeeld een scanner in je ogen zetten of messen in je arm die je uit kunt klappen.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.