Red Dead Online details - Alles wat we weten over de multiplayer modus

  De Red Dead Online beta is in volle gang. Talloze spelers kunnen in het Wilde Westen doen (en laten) wat ze willen. Toffe co-op missies, competitieve modi en nog veel meer. Dit zijn alle Red Dead Online details die we tot nu toe weten.

  Feedback van de community

  De Red Dead Online Beta is op dinsdag 27 november van start gegaan voor de mensen die de Ultimate Edition van Red Dead Redemption 2 hebben aangeschaft. Een dag later kunnen alle mensen die de game op de releasedatum hebben gespeeld de multiplayer modus proberen. Weer een dag later kunnen alle mensen die Red Dead Redemption 2 tussen 26 en 29 oktober hebben gespeeld hun eerste ervaring opdoen met de online ervaring van Red Dead Redemption 2. Vanaf vrijdag 30 november kan iedereen die een exemplaar van Red Dead Redemption 2 in zijn bezit heeft Red Dead Online spelen.

  Rockstar Games heeft in een blogpost aangegeven dat de feedback van de community tijdens de Red Dead Online beta ontzettend belangrijk is. Rockstar Games wil een zo goed mogelijke Red Dead Online ervaring bieden. Wanneer spelers bugs of andere errors in het spel tegenkomen kunnen ze dit melden op de speciale support website van Rockstar Games. Hier kunnen de spelers ook suggesties doen voor eventuele veranderingen in de toekomst.

  Alle competitieve spelmodi

  Een aantal weken geleden hebben we jullie al enkele geruchten over de spelmodi in Red Dead Online voorgeschoteld. Nu weten we alle beschikbare modi van de Red Dead Online beta. Er zijn op dit moment vijf spelmodi bekendgemaakt, maar er zullen tijdens (of na) de beta nog meer modi bijkomen.

  Shootout & Team Shootout

  Dit is een klassieke gunfight modus. Iedere speler heeft een oneindig aantal levens en het doel is om na het verlopen van de tijd meer eliminaties te hebben dan de tegenstander. Wanneer de score gelijk eindigt, wordt de winnaar bepaald door de laatste eliminatie.

  Make It Count

  In deze modus wordt het uiterste van iedere speler gevraagd. Als speler krijg je alleen een boog, een aantal pijlen en een paar throwing knives tot je beschikking. Het speelveld wordt steeds kleiner, waardoor je elkaar op het einde van de match wel tegen moet komen. Dit is een Battle Royale modus vergelijkbaar met Fortnite of PlayerUnknown's Battlegrounds.

  Most Wanted

  In deze modus zijn de spelers met de meeste eliminaties op hun naam het meeste waard. Wanneer je de speler met vijf eliminaties omlegt, krijg je meer punten dan wanneer je een speler met één eliminatie neerschiet. Dit spelletje kan dus heel tactisch worden gespeeld. Elimineer drie keer de bovenste partij en misschien ga jij er wel met de winst vandoor!

  Hostile Territory

  In deze modus werk je in een team samen om de controle te krijgen over het land. Hoe langer je een stuk grond in je bezit krijgt, hoe meer punten hier aan verbonden zijn. Het uiteindelijke doel is simpel: het team met de meeste punten wint! Deze modus is vergelijkbaar met de klassieke King of the Hill modus.

  Name Your Weapon

  In de laatste modus die er bij de launch van de Red Dead Online beta beschikbaar is krijg je meer punten wanneer je een moeilijker wapen gebruikt. Dit kan in een free-for-all of in teamverband.

  Een karakter aanmaken

  In de singleplayer modus van Red Dead Redemption 2 ga je het avontuur aan met Arthur Morgan. Maar over het lot van Arthur hoef je je in Red Dead Online niet druk te maken. Je kunt namelijk je eigen karakter creëren. Zo ontwikkel jij je personage precies zoals jij dat wil. Toch lijken in de eerste dagen van de beta de meningen over het aanmaken van karakters verdeeld. De karakters zien er nu eenmaal niet allemaal even goed uit, maar Rockstar Games kennende zullen ze daar in de toekomst wat aan veranderen.

  Niet zeker dat alle vooruitgang behouden blijft

  Rockstar Games heeft in de blogpost over Red Dead Online aangegeven dat het de bedoeling is dat alle vooruitgang die spelers in de beta boeken mee kan worden genomen naar de volledige release. Daarbij wordt wel de opmerking gemaakt dat de spelers van de Red Dead Online beta hier niet honderd procent zeker vanuit kunnen gaan. Omdat het om een enorm grootschalig project gaat, kan de vooruitgang van de spelers niet door Rockstar Games worden gegarandeerd. Dat zou betekenen dat je al je harde werk in de bèta weer kwijt kan zijn wanneer de volledige versie van Red Dead Online wordt uitgebracht.

  XP verdienen in grote open wereld

  Red Dead Online speelt zich af in een grote open wereld. Er zullen de komende weken in de beta steeds meer gebieden beschikbaar worden. In deze gebieden kun je Free Roam challenges halen, jagen, vissen, de band met je paard versterken en samen met je vrienden de grote wereld verkennen. Hierbij moet je wel uitkijken dat je niet in een valstrik loopt, want dan is al jouw harde werk voor niets geweest. Sommige missies in Red Dead Online kunnen samen met een vriend worden gespeeld en dat betekent dubbel zoveel plezier!

  Op deze manier haal je experience points binnen. Hierdoor gaat je rank omhoog en speel je bonussen vrij. Je kunt deze bonussen en beloningen vrij spelen in verschillende categorieën. Hierdoor wordt jouw personage steeds beter!

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.