Ace Combat 7 details om te weten voordat je opstijgt

  We zijn niet ter land, ter zee, maar in de lucht dankzij deze Ace Combat 7 details. De game komt begin volgend jaar pas uit, maar wij gingen alvast aan de slag met de game. Dit zijn de Ace Combat 7 details waardoor we nog wat langer wilden rondvliegen.

  Ace Combat 7 is alweer het zevende deel in de in de Ace Combat-reeks en laat ons opnieuw in de cockpit zitten. We stijgen op om samen te vechten tegen het gefuseerde Europa en Azië continent, Erusea's. Dat doen we in een scala aan vliegtuigen, terwijl we een kogelregen laten neerdalen op onze vijanden.

  Ace Combat 7 details vol pracht en praal

  Al dat geweld en nog veel meer wordt op prachtige wijze in beeld gebracht en dat is dan ook de eerste van de Ace Combat 7 details die opvallen. Er is onuitputtelijk gewerkt aan hoe alles in beeld gebracht is. Dat valt dan ook direct op, want je wilt eigenlijk alleen maar laag vliegen om de schoonheid van de wereld te bewonderen.

  De pracht en praal is dan ook goed te zien in de vleugels bijvoorbeeld. Deze zijn natuurlijk op zichzelf niet heel bijzonder, maar wanneer je een bocht maakt tegen de wind in zie je aan de vleugels hoe de wind gesneden wordt door de trillingen die over de vleugels heen klimmen. Het is een subtiel detail dat net zoveel realisme schept als de regenval die op het beeldscherm blijft hangen tijdens het vliegen in een storm.

  Minder arcade, meer simulatie

  Dat realisme zul je overigens niet alleen in de grafische kwaliteit van de game vinden, want deze is ook volop aanwezig in hoe de game bestuurt. Eén van de Ace Combat 7 details die je namelijk moet weten is dat de game meer als een simulatie aanvoelt en dat is een goed teken. Doordat de game realistischer is in het besturen van je vliegtuig, merk je ook dat je sneller en beter het overzicht kunt bewaren.

  Er is namelijk minder snel sprake van dat je niet weet hoe en waar je in de lucht hangt met je vliegtuig, waardoor je ook niet per ongeluk de grond induikt met je vliegtuig. Hoewel het hebben van overzicht fijn is, merk je wel dat de game een stukje moeilijker is door bijvoorbeeld slecht weer. Wanneer je te hoog vliegt, begint de vrieskou namelijk invloed te hebben op je ijzeren vogel, net als de regen die je zicht soms flink weet te belemmeren. Het moeilijkste is misschien nog wel om de wind goed in te schatten, want tegen de wind in vliegen haalt daadwerkelijk alle wind uit de spreekwoordelijke zeilen en kom je nog maar moeizaam vooruit.

  Pimp your flight

  Fans van een arcade-vlieggame hoeven alleen niet bang te zijn dat Ace Combat 7 niets voor hen is, want niets is minder waar. De laatste van de Ace Combat 7 details is namelijk dat de game vol zit met mogelijkheden om je vliegtuig aan te passen. Zo kun je uit verschillende vliegtuigen kiezen bij elke missie die je doet en kun je die vliegtuigen vervolgens weer naar wens bewapenen met raketten, waardoor je jezelf een eenmansleger in de lucht kunt noemen.

  Het zorgt er ook voor dat je vliegtuigen er een stukje anders uitzien, waardoor je niet telkens naar hetzelfde vliegtuig hoeft te staren. Dit hoeft natuurlijk überhaupt niet als je de game speelt in PlayStation VR, want dat is in Ace Combat 7 ook mogelijk. De PlayStation 4-versie van de game geeft je dan zelfs nog een aantal exclusieve missies, maar die hebben we nog niet kunnen spelen.

  Als je nog meer wilt lezen over Ace Combat 7: Skies Unknown kun je lezen over de Ace Combat 7 features. Ace Combat 7: Skies Unknown komt op 19 januari 2019 uit op de PlayStation 4 en Xbox One. De PC-versie komt een paar weken later op 1 februari 2019.

  Ace Combat 7: Skies Unknown

  Verkijgbaar vanaf 18 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.