6 Cars 3 Driven to Win features - Lightning McQueen is terug

Article
zondag, 04 juni 2017 om 10:00
xgn google image
Cars 3 Driven to Win komt op 13 juli uit voor de PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U en Nintendo Switch. Het is een echte arcade racegame waarin de personages uit de Cars films een rol spelen. In deze special hebben we een overzicht gemaakt van zes toffe Cars 3 Driven to Win features.
XGN.nl ging langs bij Warner Bros. in Amsterdam voor een presentatie en een interview met Troy Johnson, game designer bij Avalanche Software. Daarnaast kregen we de mogelijkheid om Cars 3 Driven to Win alvast te spelen en zo hebben we een goede indruk gekregen van wat de game allemaal inhoudt. In deze special hebben we aan de hand van het interview, de presentatie en de hands-on ervaring een overzicht gemaakt van de belangrijkste features in deze nieuwe Cars game.

6. Game modi

Cars 3 Driven to Win bevat zes verschillende game modi: Race, Battle Race, Stunt Showcase, Takedown, Best Lap Challenge en Master-level events. Aan het begin van de game zijn alleen de Race en Battle Race modi beschikbaar en na het spelen hiervan krijg je toegang tot de Stunt Showcase modus. Dit gaat zo voort tot dat je de Master-level events modus ontgrendeld hebt. Het is dus niet nodig om te winnen om de volgende game modus te ontgrendelen, het enige wat je hoeft te doen is een race spelen in de vorige gamemodus.
De Race en Best Lap modi spreken natuurlijk voor zich: hierin moet je respectievelijk eerste worden en de beste tijd neerzetten. In de Battle Race gaat het er ook om wie eerste wordt, maar krijg je de beschikking over 14 verschillende pick-ups waarmee je de race naar je toe kunt trekken. In de Stunt Showcase modus maakt het niet uit wie eerste wordt, maar gaat het juist om wie de meeste punten kan verdienen door te stunten en speciale moves uit te voeren. In de Takedown modus krijg je ook de beschikking over wapens en is het doel om zoveel mogelijk crash-test auto's te slopen.
Ten slotte zijn er de Master-level events waarin je tegen een eindbaas moet racen. In totaal zijn er vier verschillende eindbazen en dit zijn echt de moeilijkste races van de game. Ook in deze game modus krijg je de beschikking over een aantal verschillende wapens waarmee je je tegenstanders dwars kunt zitten.
Daarnaast kun je in Cars 3 Driven to Win deelnemen aan Cup series die bestaan uit een serie van bovenstaande game modi. Je kunt ook je eigen Cup series maken en zo een soort toernooi opstellen waarin je verschillende game modi achter elkaar moet voltooien. Het is ook mogelijk om de regels van elke race aan te passen, dus je kunt bijvoorbeeld het aantal computergestuurde auto's aanpassen.
Een andere aparte modus in deze game heet Sponsored Teamplay. Deze modus kan alleen met meerdere spelers gespeeld worden en laat je in teams tegen elkaar racen. Je krijgt de mogelijkheid om met twee teams tegen elkaar te racen, maar het is ook mogelijk om met z'n allen in een team tegen de computer te racen. In deze modus zit een aantal toffe skins waarmee de Cars personages er volledig anders uit zien.
De laatste game modus die wij gespeeld hebben is Thomasville Playgrounds. Deze modus bestaat uit een enkel level waarin je vrij rond kunt rijden en kunt deelnemen aan een van de twaalf uitdagingen. Dit is geen race modus en het level ziet er dan ook niet als een circuit uit.
Cars 3 Driven to Win bevat ook een verhaalmodus, maar deze hebben wij helaas nog niet kunnen spelen. Het is wel al bekend dat het verhaal in deze modus verdergaat na het verhaal uit de film Cars 3. De verhaalmodus is ontwikkeld door het story team van Avalanche Software in samenwerking met Disney en Pixar.
112394

5. Personages

In Cars 3 Driven to Win krijg je de keuze uit 22 personages uit alle drie de Cars films. Zo zijn Lightning McQueen en Takel natuurlijk van de partij, maar is er ook een aantal nieuwe personages uit de Cars 3 film aanwezig. Alle personages hebben hun eigen stem en karakter en de auto's worden dan ook echt als personages behandeld in deze game.
Je begint de game met zes personages en de rest ervan kan ontgrendeld worden door bepaalde skill checks en game modi uit te voeren. Een voorbeeld van een skill check is dat je moet kunnen driften, zodra je dit doet wordt er een personage ontgrendeld. Het kan ook dat je bijvoorbeeld een bepaalde game modus in een bepaald level moet spelen om een personage te ontgrendelen.
Verder kun aan het begin van elke race het personage dat je hebt gekozen aanpassen. Je kunt het geluid van je claxon aanpassen, maar je kunt ook kiezen welke kleur de vlammen hebben die uit je uitlaat komen als je je turbo gebruikt. Verder kun je neon verlichting in verschillende kleuren aan je auto toevoegen voor wat extra uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om de auto-drift functie aan te zetten voor wat minder ervaren spelers.
112395

4. Circuits

Cars 3 Driven to Win bevat 21 verschillende circuits die gebaseerd zijn op locaties uit alle drie de Cars films. Vijf van de circuits in de game zijn geremasterde circuits uit de vorige Cars games. De circuits bestaan gelukkig niet allemaal uit gladde wegen, want het komt ook vaak genoeg voor dat je over een schans moet springen. Ook is het voor de oplettende spelers onder ons mogelijk om delen van de circuits af te snijden door middel van shortcuts.
De 16 circuits uit de Cars 3 film worden elke keer ontgrendeld door een race te spelen op het vorige circuit. De vijf geremasterde maps uit de vorige Cars games kun je ontgrendelen door verschillende skill checks uit te voeren. Elke game modus kan op elk van de 21 verschillende circuits gespeeld worden. Dit betekent dat er in totaal 126 verschillende combinaties mogelijk zijn van game modi en circuits.
112396

3. Hall of Fame

De Hall of Fame kun je zien als een soort lijst met in-game uitdagingen en doelen, oftewel skill checks. Door met verschillende moves, modi, circuits en personages te spelen krijg je een soort medaille waarmee je nieuwe content voor de game ontgrendeld. Door beloningen te verdienen in de Hall of Fame kun je nieuwe personages, circuits en game modi ontgrendelen. De Team Play modus en Thomasville Playgrounds moeten bijvoorbeeld ontgrendeld worden in de Hall of Fame.
Je kunt de Hall of Fame dus zien als een soort voortgangstracker en een beloningssysteem. De Hall of Fame is een toffe feature die je motiveert om zoveel mogelijk verschillende dingen te proberen in de game.
112397

2. Abilities & Turbo

In Cars 3 Driven to Win krijg je de beschikking over een aantal verschillende speciale bewegingen die je kunt activeren met de rechter analoge stick. Op de weg kun je door je stick omhoog te doen op twee zijwielen rijden en door je stick naar achter te bewegen begint je auto achteruit te rijden. Daarnaast kun je door de stick opzij te bewegen andere auto's van de weg beuken. De speciale move die waarschijnlijk het vaakst gebruikt gaat worden is het driften, maar dit doe je niet met de analoge stick.
Als je door de lucht vliegt is er een aantal andere speciale bewegingen die je kunt uitvoeren. Door je stick naar voren te bewegen maak je een front flip en door je stick naar achter te bewegen maak je een backflip. Door de sticks opzij te bewegen draait de auto 360 graden.
Al deze verschillende speciale bewegingen hebben een ding gemeen, want als je ze uitvoert wordt namelijk je turbo-meter gevuld. De turbo-meter bestaat uit vier balkjes en door je turbo te activeren krijg je een snelheidsboost. Als de meter helemaal vol is kun je 'In the Zone' gaan, wat inhoudt dat je nog sneller gaat, onkwetsbaar bent en anderen kan uitschakelen door tegen ze aan te botsen.
Je kunt de turbo-meter het snelste vullen door middel van de stunt driving strips. Dit zijn delen van de weg waarop je een bepaalde speciale move uit moet voeren. De turbo-meter kan daarnaast voor elke race worden opgeladen door de R2 herhaaldelijk in te drukken. Hoe sneller je dit doet, hoe groter de kans is dat je een goede start maakt.
112398

1. Pick-ups

Cars 3 Driven to Win bevat 14 verschillende pick-ups die je kunt gebruiken om je tegenstanders mee dwars te zitten. Deze pick-ups zijn niet in elke game modus beschikbaar en in sommige game modi is er sprake van een verschillende set pick-ups. In Thomasville Playgrounds zitten bijvoorbeeld maar 10 verschillende pick-ups en in de Takedown modus zitten alleen de pick-ups die relevant zijn voor die modus.
Cars 3 Driven to Win bevat de standaard arcade racer wapens zoals raketten die je kunt afschieten op je voorligger of een lasergun waarmee je op je tegenstanders kunt schieten. Daarnaast zijn er ook een aantal toffe wapens die een mooie toevoeging zijn aan een game als deze. Een daarvan is de Nullifier, hiermee worden alle wapens die op dat moment in het spel zijn geannuleerd. Een andere leuke pick-up is de spijkermat waarmee je in een keer de banden van alle racers laat klappen.