6 Boomerang App Tips - Zo maak je de tofste Instagram filmpjes

Article
maandag, 08 mei 2017 om 15:50
boomerang app tips hoe je de tofste instagram filmpjes maakt 111035f1597758371
Boomerang werd in 2015 gelanceerd door Instagram. Met de app kun je een video maken van een serie foto's die kort achter elkaar genomen worden. In deze special geven we jullie zes Boomerang App tips waarmee je nog toffere video's kunt maken.

6. Houd je telefoon stil

Boomerang maakt snel meerdere foto's achter elkaar, dus als je beweegt met je telefoon zie je dit meteen terug. Dit is niet heel storend, maar voor de beste video's is het toch beter om je telefoon zo stil mogelijk te houden. Gebruik bijvoorbeeld een tripod of leg je telefoon tegen een ander voorwerp aan om ervoor te zorgen dat je de mooiste video's maakt.
De Boomerang app heeft ook een functie waarmee je het opgenomen filmpje kan stabiliseren. Deze functie kan het trillen van je hand enigszins compenseren, maar het beste is om dit van tevoren te voorkomen door een statief of iets dergelijks te gebruiken. De stabilisatie functie is helaas niet bij elk filmpje dat je maakt namelijk beschikbaar.
111038 11f1597758356

5. Het is geen GIF

Een GIF is een video die keer op keer herhaalt wordt. Boomerang gebruikt meerdere foto's om een filmpje te maken die op een GIF lijkt, maar er zit een klein verschil tussen beide formats. Boomerang speelt een video af, spoelt hem daarna terug en dit wordt vervolgens herhaald. Een GIF gaat van het begin naar het einde en start vervolgens weer vanaf het begin, in plaats van eerst terug te gaan. Het lijkt een klein verschil te zijn, maar je kunt hier op een leuke manier gebruik van maken.
Met Boomerang is het bijvoorbeeld tof om precies te stoppen met filmen als het hoogtepunt plaatsvindt. Op die manier zie je eerst de aanloop naar het hoogtepunt, daarna het hoogtepunt en tenslotte wordt de aanloop weer achterstevoren afgespeeld.
111039 12f1597758679

4. Je opties zijn gering

Een nadeel van de Boomerang app is dat je weinig opties hebt om je video's aan te passen. Je kan namelijk alleen de afspeelsnelheid aanpassen, je video stabiliseren en je video knippen.
Je kunt je video van Boomerang wel exporteren naar Instagram en daar kun je een filter toevoegen en kiezen welk deel van de video als plaatje wordt gebruikt. Er zijn dus maar een aantal opties waar je het mee moet doen, dus je moet wel creatief zijn.
111040 12f1597758730

3. Gebruik de verborgen instellingen

Boomerang heeft een aantal verborgen functies en instellingen. Om hier toegang tot te krijgen moet je met vier vingers snel vier keer op je scherm drukken. Er verschijnt dan een menu waarmee je onder andere de resolutie van je video kunt aanpassen.
Daarnaast kun je ook instellen hoe je foto's herhaald worden in de video: van voor naar achter, met een pauze in het midden, alleen vooruit of alleen terug. Tenslotte kun je het aantal frames en de framerate van de video's instellen in dit verborgen menu. Daarmee krijg je dus ineens een stuk meer opties tot je beschikking!
111041f1597758808

2. Link met Instagram Stories

Toen Instagram Stories net werd uitgerold moest je je Boomerang video's nog uploaden vanaf de galerij op je telefoon. Tegenwoordig kun je gewoon met de Instagram app een Boomerang video maken.
In de Instagram app ga je naar 'Your Story' en daar kun je onder in het scherm aanklikken of je een normale opname wil maken of dat je een Boomerang opname wil maken.
111042 1f1597758881

1. Zet hem op je Snapchat Story

Je kunt een video uit de Boomerang app ook op je Snapchat Story zetten, maar dat is wel erg omslachtig. Je kunt natuurlijk niet direct in Snapchat een Boomerang video maken, dus dit moet je met een omweg doen.
Je kunt wel de Boomerang video naar jezelf appen en hem vanuit daar opslaan in het geheugen van je telefoon. Vervolgens kun je via Snapchat Memories de video uploaden op je Snapchat Story of de video naar één van je vrienden op Snapchat sturen.
Gebruik jij de Boomerang app voor Instagram? Deel hieronder jouw tips om leuke filmpjes te maken!
Dit artikel is op 18 augustus 2020 bijgewerkt.