Dit zijn de 6 beste natuurdocumenataires op Netflix

Article
zaterdag, 11 april 2020 om 14:00
our planetf1586166494
Er valt nog zo veel te leren over de aarde waarop wij leven. Natuurdocumentaires vertellen ons verhalen over dingen die we nog niet wisten of wat erg belangrijk is. Dit zijn de 6 beste natuurdocumentaires die op Netflix staan.

Our Planet

Our Planet heeft twee Emmy's op zijn naam staan. De achtdelige documentaire is de allereerste natuurdocumentaire van Netflix. Our Planet is in samenwerking gegaan met WWF. De documentaire geeft extra aandacht aan ecologische problemen en wat voor invloed de mens kan hebben op de aarde. Maar je ziet voornamelijk in Our Planet de meest prachtige beelden voorbij komen terwijl je de stem hoort van David Attenborough. Er hebben maar liefst 600 mensen meegewerkt aan deze documentaire die vier jaar heeft gekost om te maken.
janef1586166179

Jane

Jane Goodall is een Amerikaanse primatoloog, etholoog en antropoloog. In de documentaire zien we Jane in haar jonge jaren die onderzoek doet naar onder andere chimpansees. In 1962 was er vrij weinig bekend over chimpansees die in het wild leven. Wat geen man durfde, durfde Jane als enige vrouw die het onderzoek aanging. Wat ze uiteindelijk ontdekte zou de wereld veranderen. Jane ontdekte dat chimpansees veel meer op mensen lijken dan wij denken. De documentaire Jane is geschreven en geregisseerd door Brett Morgen.
dancing with the birdsf1586166640

Dancing With the Birds

In de documentaire zien we de meest bijzondere en unieke paradijsvogels. De documentaire laat de paringsrituelen en leefomgeving zien waarin de paradijsvogels zich bevinden. De vogels zetten hun beste pootje voor en laten hun dansbewegingen en kleurrijke veren zien waarbij ze indruk proberen te maken op hun partner. Soms lukt het om indruk te maken, maar het mislukt ook vaak genoeg.

Chasing Coral

Een team van duikers, wetenschappers en fotografen onderzoeken de verdwijning van steeds meer koraalriffen. De documentaire laat zien dat koraal veel belangrijker is dan we denken. Het is het huis van miljoenen soorten dieren en de 'longen' van de oceanen. Door klimaatverandering verdwijnt het koraal op steeds meer plekken. Koraal gaat bijvoorbeeld dood door verbleking. Dat komt door verhoging van de watertemperatuur. Het team verzamelt een bewijs aan beelden hoe het koraal eraan toe is door klimaatverandering.

Night On Earth

Night on Earth is een Britse natuurdocumentaire die het leven laat zien van verschillende diersoorten diep in de nacht. Met de modernste low- light cameratechnologie zien we hoe dieren leven in onder andere oceanen, savannes, steden en jungles in de duisternis. Er wordt in de documentaire onder andere gewerkt met infrarood camera's en wordt er gebruik gemaakt van moderne onderwater filmtechnieken. De documentaire is tevens van de makers van Our Planet.

The Ivory Game

The Ivory Game is een project van milieuactivist en acteur Leonardo DiCaprio. Er wordt veel gejaagd op olifanten vanwege hun slagtanden. Die worden illegaal doorverkocht door ivoorhandels in bijvoorbeeld China en Hong Kong. De regisseurs Keif Davidson en Richard Ladkani gingen ruim 16 maanden undercover om onderzoek te doen naar het slachten van de olifanten en het smokkelen van ivoor in China. De documentaire heeft als boodschap dat als we geen actie ondernemen dat olifanten binnen 15 jaar met uitsterven worden bedreigd.