5 voordelen van de Xbox Series X

Article
dinsdag, 10 november 2020 om 17:30
xbox series x xbox series sf1628074558
De nieuwe Xbox is een feit en de PlayStation 5 komt eraan. De apparaten worden al een lange tijd ontzettend veel besproken en nu zullen we eindelijk bijna gebruik kunnen maken van deze consoles. Natuurlijk hebben beide hun speciale kwaliteiten en vooral een heleboel dingen die beter zijn dan hun vorige versie. Vandaag gaan wij ons focussen op vijf voordelen die de Xbox Series X in petto heeft.

Ray tracing

Het mocht even duren, maar eindelijk zullen we ook op consoles ray tracing hebben. Dit houdt in dat je in game veel betere lichten, reflecties en schaduwen hebt, waardoor het spel er een heel stuk beter uit zal zien. Op PC was dit al jaren het geval, maar nu zullen we op de Xbox Series X dus ook een stuk realistischere beelden gaan zien. Alle soorten spellen zullen er dus nog wat beter uit gaan zien. Van Minecraft tot Sea of Thieves tot Call of Duty.

Resolutie en FPS

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende, maar alle spellen zullen er ook gewoon een stuk beter uit zien en soepeler lopen. Dit heeft niet alleen te maken met ray tracing, maar vooral met betere frame rates per second en betere schermresolutie. Microsoft geeft aan heel erg gefocust te hebben op het verbeteren van deze aspecten, waardoor spellen nu speelbaar zullen zijn op maar liefst 120 FPS. Ook zal het uiteraard mogelijk zijn om met 4K visuals te spelen.
xbox series x controllersf1600759683

Controller

Hoewel er wel een nieuwe controller uit zal komen voor de Xbox Series X, zal de controller van de Xbox One nog steeds verenigbaar zijn met de next-gen console. Dit is natuurlijk heel fijn, want hierdoor hoef je geen nieuwe controller te kopen. Toch zal de nieuwe controller wel een aantal verbeteringen kennen. Zo heb je op de nieuwe controller een verbeterde d-pad, betere grip en zit er een knop op de controller waarmee je bijvoorbeeld gameclips kan delen.

Je behoudt je games

Alle spellen die jij gekocht hebt voor je Xbox One, zullen automatisch overgezet worden naar de Xbox Series X. Dus als jij een spel voor de Xbox One hebt die je nog wilde spelen, kan je dat ook doen op de Series X. Ook zullen de spellen dus verbeteringen kennen in de gameplay. Zoals dus bijvoorbeeld ray tracing en FPS. Veel spellen zullen ook bijvoorbeeld kortere laadtijden kennen en minder glitches hebben. De spellen zullen dus niet alleen nog speelbaar zijn op de Xbox Series X, maar ook nog eens ontzettend verbeterd zijn. Alle spellen, van elke generatie, kunnen gespeeld worden. Een Gamepass is dus meer dan ooit een tip!
halo infinitef1632209469

Supersnel

Met de release van de Xbox Series X zeggen we dag tegen alle laadtijden. De Xbox One X deed er nog weleens even over om te laden, of je nu Red Dead Redemption speelde of een andere titel. Geduld was een schone zaak. Bij de Xbox Series X heb je geen tijd meer om thee of koffie te halen, zo bizar snel werkt de console. Iets wat toch wel heel erg prettig is.
De Xbox Series X wordt ongetwijfeld een geweldige console. Wat vinden jullie de beste toevoeging aan deze nieuwe Xbox?