5 verbeteringen die Disney Infinity goed kan gebruiken

Article
woensdag, 04 september 2013 om 18:30
xgn google image
Heb jij je halve vermogen al uitgegeven aan de starterset van Disney Infinity, de extra figurines en tien zakjes Power Discs? Disney Infinity is fantastisch, maar kan wat verbeteringen gebruiken. Wij kunnen er tenminste vijf opnoemen.
In onze preview van Disney Infinity waren we erg te spreken over deze Skylanders-imitator. We denken zelfs dat Disney Infinity potentie heeft om Skylanders van zijn troon te stoten. Toch is de game niet perfect. Zijn gemiddelde Metacritic-score is een 7,4 en dat betekent dat niet alles even goed is uitgewerkt aan dit enorme miljoenen-project van Disney. Wat wij denken dat beter kan? Je leest het hier in de top 5 verbeteringen die wij graag zouden aanbrengen aan Disney Infinity:
De pakketjes met power discs
Natuurlijk is hier niet per ongeluk voor gekozen, maar toch balen we ervan dat je niet ziet welke power discs je aanschaft. De power discs, die garant staan voor een extra object in de Toy Box-modus of een upgrade van je personage, zijn per twee stuks voor vijf euro verpakt in een ondoorzichtig plasticje. Nogal storend, want het zijn er aardig wat en deze game is al zo prijzig door alle figurines. De power discs komen in series en op dit moment is de game net uit, dus zijn we nog bij eerste serie die 21 Power Discs bevat. Daarvan komen 17 stuks redelijk vaak voor, maar Mike’s auto, Buzz Lightyear’s Astro Blaster-voertuig, de Dumbo Flying Elephant-attractie en Abu als olifant zijn vier discs die zeldzaam schijnen te zijn.
Wij zijn geen rekenwonders, maar je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat je heel wat euri moet neerleggen wil je ze allemaal sparen, aangezien je ze dus niet weet welke je koopt. Dat betekent dat er een nieuw ruilmiddel is ontstaan. Zou er al een speciale sectie voor zijn geopend op Marktplaats? Het is natuurlijk vervelend dat een game waaraan je al zoveel geld uitgeeft, het ook nog eens heel moeilijk maakt om alle extra’s te verzamelen.
De haperingen
Disney Infinity is een enorm project en het is dan ook de bedoeling dat de aankomende Disney-films geen losse game krijgen, maar een nieuwe playset met figurines. Frozen is de aankomende filmrelease van Disney, dus die set kunnen we binnenkort kopen. Toch is het te hopen dat er, met al die nieuwe content, ook wat updates komen, want de game lijkt het nu al moeilijk te hebben. Disney Infinity hapert ontzettend vaak en vooral de PlayStation 3-variant schijnt daar enorm onder te lijden.
Het is een van onze redactieleden zelfs overkomen dat er twee figurines werden gebruikt en, zodra de tweede speler in de game kwam, slechts de halve mini-game werd geladen. Het verhaaltje dat voor de mini-game kwam werd halverwege onderbroken en vervolgens bleven beide personages steeds na een stukje te hebben gelopen in de weg onder hen verdwijnen. Een hele vreemde fout die niet bepaald de kwaliteit uitstraalt die wij gewend zijn van Disney.
De aantrekkelijkheid om het met zijn tweetjes te spelen
Behalve het bovenstaande probleem, is er nog iets dat je ervan weerhoudt om je vriendjes, vriendinnetjes en familieleden bij je game te betrekken. Het is namelijk helemaal niet een heel aantrekkelijke game om samen te spelen. Het is overduidelijk dat er geen aparte multiplayer is toegevoegd aan de gewone spelvariant waarin je met bijvoorbeeld Mr. Incredible in de wereld van The Incredibles al je missies gaat doen.
Die missies zijn voor één persoon bedoeld en dat blijven ze ook als je er nog een Mr. Incredible bij zet. Heel jammer, want er is in die game op een gegeven moment een trainingshuis en daar moet je trainingen volgen. Echter is dat maar voor een persoon beschikbaar, dus de ander staat er letterlijk naast en kijkt er naar. En kijken is wel belangrijk, want anders leert die ander de essentiële knoppen niet. Een beetje onhandig gedaan.
Het toevoegen van klassieke personages
Op zich wisten we al voordat de game uitkwam dat er (in eerste instantie) geen klassieke personages aan de line-up zouden worden toegevoegd. Toch blijven we dat spijtig vinden. Phineas and Ferb zegt veel volwassenen weinig. Als je aan Disney denkt, dan denk je: de Leeuwenkoning, Ariel de Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje. Je denkt niet: Wreck-It Ralph, hoe ontzettend gaaf die film ook was.
Waarom we dit toch weer als verbeterpunt voor deze game opgeven, is omdat er in het spel wel een klassiek figuur zit en dat is de Mickey uit Fantasia. Die figurine schijnt er nog aan te komen, maar hij zit wel vast in de openings-mini-tutorial van dit spel. Hij ziet er geweldig uit en zelfs nog schattiger dan we hem uit de film kennen. Het is gaaf om klassieke personages in zo’n modern virtueel stijltje te zien, dus alsjeblieft Disney, maak daar meer van.
Welke is van wie?
We zijn niet allemaal Andy uit Toy Story, we pakken er niet allemaal een markeerstift bij om onze naam op onze speelgoedfiguren te krabbelen. Toch zou je dat bijna overwegen als je met je vrienden Disney Infinity speelt. Heb je namelijk allebei hetzelfde personage, dan moet je goed onthouden wiens figuurtje op welke positie is gezet. Wat wij dan ook aanraden, is een lintje om jouw personage te doen, zodat je hem altijd kunt herkennen.
Er is nog een groter probleem, en dat is dat ook in hetzelfde gezin meerdere van dezelfde figuren moeten worden aangeschaft als iedereen een eigen verzameling wilt hebben. Als het hele gezin met een personage werkt, dan gebeurt het namelijk dat Pietje Jack Sparrow tot level 5 brengt, en als hij hem de volgende keer weer oppakt ineens met Jack Sparrow level 10 speelt omdat zusje Katrien ermee heeft gespeeld.
Dat is natuurlijk logisch, want het is juist de bedoeling en de kracht van de game dat je één personage hebt van een bepaald niveau en die steeds beter probeert te maken, maar juist omdat je ze niet makkelijk uit elkaar kunt houden, kan dat best eens voor problemen zorgen. Lintjes mensen, gebruik lintjes! En Disney, kunnen er niet een soort gekleurde ringen gemaakt worden die om de voetjes van de figuren heenkunnen?
Disney Infinity is uit op Nintendo 3DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en Xbox 360.

Populair Nieuws