5 schurken die eigenlijk gelijk hebben

Article
zaterdag, 06 november 2021 om 11:00
In een film zitten altijd de good guys en de bad guys. Maar soms zijn de bad guys eigenlijk niet zo slecht, en hebben ze wel een goed punt voor hun acties. Daarom hebben wij hier 5 schurken die eigenlijk gelijk hebben.

Thanos

Thanos is de grote schurk in Avengers Infinity War en Endgame. Hoewel hij als slecht wordt gezien waren de redenen achter zijn acties totaal niet slecht bedoeld. Thanos heeft als doel om het universum te verbeteren, alleen de acties die hij daarvoor neemt zijn een beetje verontrustend.
Hij heeft als doel de helft van de populatie in het gehele universum te laten verdwijnen om zo de balans weer te herstellen, aangezien er in het universum sprake is van overpopulatie. Thanos heeft er alles voor over om de balans in het universum terug te brengen en wil daarom de Infinity Stones verzamelen. Het doel om de natuurlijke balans te herstellen is dan ook nobel, maar de manier waarop hij het doel wil bereiken dan weer niet.
wakandaaaf1633619837

Killmonger

Erik Killmonger is bekend als de slechtrik in Black Panther. Hij verloor zijn ouders al op vroege leeftijd en stond er daarna helemaal alleen voor. Hij groeide op als weeskind in de Verenigde Staten en wilde niets liever dan een thuis vinden. Langzaam maar zeker groeide Killmonger alleen op als bikkelharde soldaat die de misstanden richting zijn gemeenschap niet meer kon verdragen.
Killmonger wilde tegen racisme vechten wat de originele Black Panthers ook deden in de jaren '60. De manier waarop hij dit in de film wil doen is alleen niet helemaal zuiver. Hij wil de achtergestelde gemeenschappen rond de hele wereld tot de tand bewapenen en met geweld gelijkheid creëren. Ergens snappen we het idee, maar de juiste methode is het zeker niet.

Ozymandias

Ozymandias kunnen we ook kennen onder de naam Adrian Veidt. Hij is de slimste man ter wereld en was een voormalig misdaadbestrijder. Als slimste man op de wereld zal je denken dat hij wel wat goede ideeën zal hebben om de Koude Oorlog op te lossen.
Toch waren zijn acties niet de beste en een beetje raar. Hij zorgde voor veel doden en wilde grote steden slopen in de hoop dat er vrede zal komen. Hoewel hij de slimste mens op aarde is, mag hij nog wel werken aan zijn interpersoonlijke intelligentie.
wicked witchf1633620483

Wicked Witch of the West

The Wizard of Oz, wie heeft nou niet van dit verhaal gehoord. Er zijn meerdere versies van dit verhaal voor zowel jong als oud. Er zijn al veel films en zelf een Broadway musical over de Wicked Witch waarin we erachter komen dat ze eigenlijk helemaal niet zo slecht is. Maar voor nu gaan we ons focussen op de film uit 1939.
Daarnaast heeft Dorothy de zus van de Wicked Witch vermoord. Hoewel het per ongeluk ging, heeft ze het wel gedaan. Dit geeft de Wicked Witch ook een goede reden om boos te zijn op haar. Dorothy heeft ook de rode slippers van de Wicked Witch of the East gestolen. Hoewel de Wicked Witch daarmee heel Oz kon overnemen, is het ook ergens wel logisch dat ze de slippers van haar dode zus wil hebben als aandenken.
incrediblesf1635871858

Syndrome

Syndrome is de slechterik van The Incredibles. Syndrome wilde eigenlijk de sidekick worden van zijn favoriete superheld Mr. Incredible, maar hij heeft zijn aanbod afgewezen en vervolgens uitgescholden omdat hij in de weg stond. Syndrome had eigenlijk een goede sidekick kunnen zijn voor Mr. Incredible, want hij is superslim en ontwierp de Aero Boots al op jonge leeftijd. Hij had een geweldige aanwinst kunnen zijn als hij de juiste begeleiding kreeg.
Wat de superfan vervolgens op latere leeftijd doet om wraak te nemen op Mr. Incredible keuren we uiteraard niet goed. Wel snappen we de gedachtegang waarom hij wraak zou willen nemen. Een betere optie was alleen als hij gewoon in therapie was gegaan en vervolgens op eigen houtje een superheld was geworden die de beste superheld ooit werd.
Het was Syndrome zijn grootste droom om een superheld te worden en ging daarvoor ook zeker te ver. Hij wilde zelfs de stad vernietigen om het vervolgens weer te redden. En zo heeft hij ook meerdere ‘supers’ gevangengehouden en om het leven gebracht. Hij had een te groot ego omdat hij zo graag de beste superheld wilde zijn, waardoor het eigenlijk alleen maar slechter afliep voor hem.

Populair Nieuws