5 redenen waarom je een Smartwatch moet kopen - Meer dan een klokje

Article
zondag, 25 oktober 2015 om 13:22
xgn google image
We kunnen ons haast geen wereld zonder smartwatches meer bedenken. Er komen steeds nieuwere en betere smartwatches op de markt. Ook is laatst de nieuwe Samsung Gear S2 aangekondigd, die 30 oktober in Nederland beschikbaar is. Met deze reden hebben we 5 redenen waarom je een smartwatch moet kopen opgesteld.

5. Makkelijker notificaties lezen

Met de komst van smartwatches zijn een heleboel dingen toch een stukje makkelijker geworden. We zien vaak genoeg dat we voor elke notificatie onze telefoon uit onze broekzak halen om vervolgens te zien dat het totaal onbelangrijk was.
Met een smartwatch kun je makkelijk zien of je een berichtje hebt ontvangen dat je echt moet beantwoorden of dat het iets is waar je later ook op kan reageren. Vooral met de grotere en meer aanwezige smartphones van tegenwoordig is een smartwatch veel discreter. Je kunt hier makkelijker een blik op werpen om te zien of je een conversatie kunt onderbreken of dat het niet nodig is.
Ook GPS notificaties zijn makkelijker te lezen. Met de smartwatch kun je makkelijk zien of je links of rechts af moet slaan zonder dat je ergens tegenaan knalt en vervolgens je dure smartphone laat vallen.

4. Houd fitness en gezondheid bij

Bijna elke smartwatch van tegenwoordig heeft de functionaliteit van de activiteit tracker aan het horloge toegevoegd. Dit betekent dat de smartwatch verschillende handige functies bevat zoals een stappenteller, een gyroscoop, een hartslagmeter en een functie die je slaapcyclus bijhoudt. Dit zijn allemaal extra's die ervoor zorgen dat je actieve en sportieve leven in kaart worden gebracht.
Op deze manier word je ook sneller gemotiveerd om gezonder te gaan leven of om meer op te letten aangezien je nu een persoonlijke, motiverende coach om je pols hebt zitten. De smartwatch is gelinkt aan verschillende apps op je smartphone waardoor je ook makkelijk al je data kunt opslaan en bekijken op je telefoon. Ook kun je het bijvoorbeeld combineren met de app van Nike.
We hebben de stappenteller ook al eerder gezien op smartphones, maar zodra je even je telefoon niet in je zak hebt zitten stopt de telling. Het handige van de smartwatch is dat je hem altijd om hebt.

3. Bespaart telefoon batterij

Zodra je als gebruiker alle functies van de smartwatch gebruikt dan zul je al snel merken dat je telefoon plotseling veel langer meegaat qua batterij. Wel logisch natuurlijk, want je hoeft niet constant je telefoon aan te zetten om je berichtjes te lezen.
Een smartwatch loopt natuurlijk ook op stroom en dit betekent wel dat je deze ook zo nu en dan moet opladen. Verschillend per smartwatch kun je er soms enkele dagen mee door, zonder deze op te laden. Het ligt er ook aan hoe intensief je het apparaat gebruikt. Als je alleen je notificaties in de gaten houdt en weinig terugstuurt dan zul je zien dat je "horloge" een stuk langer meegaat.
Het is bij sommige smartwatches zelfs aangetoond dat de schermbatterij bij een smartwatch 10 procent batterij beslaat, terwijl dit bij de gemiddelde smartphone 30 procent is. Zo hoef je niet meer bang te zijn dat je bijvoorbeeld op je weg naar huis met een lege telefoon zit, terwijl je net dat ene telefoontje moest plegen of muziek wilde luisteren.

2. Herinnert je aan de belangrijke dingen

Waar de smartwatch ook handig voor is, zijn de alledaagse zaken. Hiermee 'vergeet' je bijvoorbeeld nooit meer om in de ochtend te joggen (Ja, nu moet je het dan echt gaan doen). Je smartwatch geeft aan wanneer het zover is om die sportbroek aan te trekken en de deur uit te gaan.
Wat je ook kunt doen met deze gadget is notities maken van je briljante ideeën. Op deze manier vergeet je niks meer en kun je jezelf makkelijk aan deze momenten herinneren.
Wat Android bijvoorbeeld doet bij zijn smartwatches, is het dagelijks synchroniseren van je persoonlijke agenda op je smartphone naar je smartwatch. Je kunt dus met een enkele polsbeweging je agenda bekijken voor belangrijke afspraken en andere zaken die vandaag of binnenkort plaatsvinden. De subtiele trilstand zorgt ervoor dat je aan de belangrijkste zaken herinnert wordt, zodat je zelf niet constant je agenda in de gaten hoeft te houden.

1. Praten tegen je horloge

De meeste smartwatches van tegenwoordig hebben ook een handige voice control optie, waardoor je makkelijk een snelle reactie kunt terugsturen op berichtjes wanneer je geen zin hebt om te typen.
Android Wear apparaten gebruiken Google Now als voice control optie, waardoor je de smartwatch allerlei opties kunt laten uitvoeren. Met de ingebouwde microfoon kun je bijvoorbeeld Google Search openen, de weg vragen naar het dichtstbijzijnde tankstation, een alarm zetten en een heleboel andere handige opties.
Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om gewoon het touch screen te gebruiken en te typen, maar is het niet makkelijker om tegen je horloge te praten? Plus de bonus hier is dat je meteen het gevoel krijgt dat je in een James Bond film bent gestapt.