5 redenen waarom de Steelseries Arctis 7P+ zo prettig is

Article
zaterdag, 12 maart 2022 om 11:00
06032022steelseriesarctis7p 1f1646574991
Het is even in de buidel tasten: 196 euro, maar dan heb je ook wat. Er zijn natuurlijk heel veel koptelefoons te koop, maar wij geven je 5 redenen waarom de SteelSeries Arctis 7P+ zo’n fijn product is!

Hele fijne over-ear koptelefoon

Met een over-ear koptelefoon wil je dat deze lekker op je hoofd zit. En het liefst voor een lange tijd. De SteelSeries koptelefoons hebben als het gaat om het gedeelte van de oren geheel hun eigen stijl. Zachte kussens, die je oren compleet bedekken en dat zit enorm prettig. De SteelSeries Arctis 7P+ heeft deze mooie zachte kussentjes zoals je van het merk gewend bent. En doordat ze kussentjes mooi over je oren gaan, kun je daar uren, zo niet een hele dag mee op je hoofd lopen. Veel koptelefoons kunnen dat niet zeggen.
Het materiaal van andere koptelefoons is vaak wat harder waardoor je na een paar uur wat irritatie aan je oren kunt voelen. Wel zijn e bepaalde koptelefoons beter qua noise cancelling bijvoorbeeld en natuurlijk is het een persoonsgeboden wat je liever hebt, maar als je iets zachts zoekt voor je oren, dan is SteelSeries je merk! Daarbij is hoofdband zelf van staal en van dus stevige kwaliteit, terwijl die niet zwaar wordt. Een kunst!
06032022steelseriesarctis7p 2f1646575289

Microfoon is inklapbaar

Iets anders wat heel prettig is, is de microfoon. Bij goedkopere modellen van Steelseries hangt die aan de hoofdband en zal die er altijd zitten. Bij de SteelSeries Arctis 7P+ zit de microfoon er zo in verwerkt dat je hem eruit kan halen, en dus ook kunt opbergen. Superhandig als je hem niet nodig hebt. Zodra je gaat gamen en in een party wilt, trek je hem eruit en kun je gewoon praten met je vrienden en losgaan in mooie game werelden.
06032022steelseriesarctis7p 3f1646575272

Multi inzetbaar

Als je diep in de buidel tast, is het handig dat je de koptelefoon ook op meerdere platformen kunt gebruiken. Deze koptelefoon is speciaal ontwikkeld voor de PlayStation 5, maar kan ook gebruikt worden voor de PlayStation 4, PC, Android én Switch. Met name dat laatste is een prettige bijkomstigheid, omdat je met een verlengstukje ook op je Nintendo-apparaat draadloos kunt spelen. Echt top!
Draadloos spelen is prachtig, maar met een simpel kabeltje kun je de koptelefoon ook gewoon pluggen in bijvoorbeeld je laptop of old school: een discman. Ja, sommige mensen houden van retro!
06032022steelseriesarctis7p 5f1646575332

Lange batterijduur

Wat ook handig is, is dat de batterij 30 uur meegaat. Toegegeven, dit hebben we niet uitgebreid getest, maar het is goed om te weten dat je na opladen er weer een tijd tegenaan kunt. Bij een game als Horizon Forbidden West kun je jezelf zomaar uren verliezen en dan is het fijn te weten dat je niet zo snel hoeft op te laden.
06032022steelseriesarctis7p 6f1646575368

Geweldig geluid

Last but not least: het geluid is enorm prettig. We hebben de headset getest met meerdere games en alles is om door een ringetje te halen. Voor de Series X is het niet de headset van de beste kwaliteit qua audio, maar je kan er zeker rustig een hele dag mee gamen. Een voordeel op een digitaal slagveld zul je zeker hebben!
Benieuwd naar alle features van deze koptelefoon? Check dan vooral alle specificaties op de SteelSeries website. Voor alle duidelijkheid: dit is geen advertentie. Voor deze content is niet betaald. Ondergetekende is gewoon ‘fan’ van SteelSeries als merk! De headset is te koop in zwart of wit.